Ak Partililer Türel'le görüşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ilçenin en büyük ve en önemli sorunun başında Katı Atık Tesisi'nin geldiğini söyleyerek, "Artık tesis ile ilgili yetki Büyükşehir Encümein'e verildi. 2015 yılında ihalesi yapılacak" dedi.

Ak Partililer Türel'le görüşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ilçenin en büyük ve en önemli sorunun başında Katı Atık Tesisi'nin geldiğini söyleyerek, "Artık tesis ile ilgili yetki Büyükşehir Encümein'e verildi. 2015 yılında ihalesi yapılacak" dedi.

25 Kasım 2014 Salı 02:41
Ak Partililer  Türel'le görüşecek
Türkler Mahallesi'nde yapılması düşünülen Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ihalesi dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından "İhaleyi biz yapacağız' denerek iptal edilmişti. O günden bu bugüne kadar sürüncemede kalan projede en önemli gelişme dün Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gerçekleşti. Konu hakkında açıklamada bulunan BŞB Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, tesisin ihale aşamasına getirilmesi ve ihaleye çıkartılması konusunda tüm yetkininin Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni'ne devredildiğini söyledi.Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'nde enerji de üretileceğine dikkat çeken Güney, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Büyükşehir Encümen'ine Katı Atık Tesisi'nin projelendirilmesi, ihale aşamasına getirilip ihale edilmesi konusunda yetki verildi. 2015 yılı içinde bununla ilgili BŞB Encümeni çalışma yapacak. Seçimlerden önce bildiğiniz gibi Hasan Sipahioğlu bunun ihalesini yapmıştı. Ancak dönemin BŞB Başkanı Mustafa Akaydın bunu kabul etmeyerek kendilerinin yapacğını söylemiş ve iptal etmişti. Şu anda vahşi depolama şeklinde çöpler Mahmutseydi bölgesinde dökülüyor. Önümüzdeki yıl içerisinde Katı Atık Tesisi ile ilgili fizibilite çalışmalarının tamamı yapılıp ihale aşamasına gelecek." 
AK PARTİLİLER TÜREL'LE GÖRÜŞECEK
Önümüzdeki Perşembe günü, Alanya Belediyesi Ak Partili Meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile birlikte Antalya Büyükşehir
Belediye Başkanı Menderes Türel ile görüşme yapacaklarını belirten Güney, "Bu görüşmede Türkler Mahallesi'nde yapımı düşünülen Katı Atık Tesisi gündemimizin birinci maddesi olacak. Çünkü bu konu Alanya'nın en öncelikli sorunu bizce. Bu istişare toplantısında ayrıca ilçemizin diğer önemli sorunları ve çözüm yolları konusunda görüşmelerde bulunacağız.  2015 yılı içinde yapılacak olan projeler ve yatırımlar belirlenecek" dedi.
 
Son Güncelleme: 25.11.2014 02:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81