Ak Parti'de son viraj

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri ‘ne 67 gün kala Ak Parti'de aday belirleme çalışmalarında son viraja girildi.

Ak Parti'de son viraj

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri ‘ne 67 gün kala Ak Parti'de aday belirleme çalışmalarında son viraja girildi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 08:57
Ak Parti'de son viraj
 
Genel seçimlerin yapılacağı 7 Haziran'a 67 gün kala Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) aday belirlemede son viraja girildi. 6 bin kişilik aday adayı listesi yedeklerle birlikte 700'e düşürüldü. AKP Seçim Üst Komisyonu, 6 bin kişilik aday adayı arasından 550 kişilik asıl, 150 kişilik de yedek milletvekili aday listesini belirledi. Komisyon listeyi şekillendirirken, raporlar, mülakatlar, komisyon ve sivil toplum kuruluşu görüşleri gibi 9 kriteri göz önünde bulundurdu. Kesin liste konusunda son sözü AKP Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleyecek. 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na adaylarını bildirecek olan partiler son bir haftaya bu telaşla girerken, en fazla aday adayı başvurusu alan AKP'de sürecin sonuna gelindi.
 
SON SÖZÜ DAVUTOĞLU SÖYLEYECEK
6 bin 223 aday adayı hakkındaki temayül yoklaması, mülakat, alt komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra aday adayları ile ilgili değerlendirme raporu Seçim Üst Komisyonu'na sunuldu. Üst Komisyon da çalışmaları tamamlayarak 550 kişilik asıl, 150 kişilik de yedek milletvekili aday listesini belirledi. Kesin liste ise Genel Başkan sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla şekillenecek. Kurmaylarıyla listeleri değerlendirdikten sonra son kararı verecek olan Davutoğlu, ismi üzerinde tereddüt ettiği adaylarla ilgili yedek listeyi devreye sokacak ve son sözü söyleyecek. Üst Komisyon'un, 550 kişilik listeyi şekillendirirken dokuz kriteri göz önünde bulundurduğu öğrenildi. AKP, 6 bin 223 aday adayının başvurusu sonrası tüm teşkilatı kapsayan temayül yoklaması yaptı. Temayülden sonra aday adayları, 12 alt komisyonda mülakata alındı.
 
ÇAVUŞOĞLU’NUN GÖRÜŞÜ DE ALINDI
Hazırlanan raporlar, Davutoğlu'nun masasındaki kriterlerden birisi. Aday adaylarıyla ilgili derlenen bilgiler sonrası 4 ara komisyon oluşturuldu ve raporlar Üst Komisyon’a teslim edildi. Öte yandan Alanya’dan aday adayı olan Ali Kiriş, Ferdi Çakar, Habibe Gülden Özdil, Hasan Uğur, Hüsnü Akçalıoğlu, Mustafa Başak, Ömer Kocaman ve Övünç Özkan arasından kimin ya da kimlerin listeye girebilecekleri de merak konusu oldu. Tüm aday adayları kendilerine güvenirken, bu seçimde AKP’nin tüzüğündeki ‘3 Dönem’ kuralı gereği yeniden milletvekili adayı olamayacağı bilinen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine Alanya kontenjanından bir ismin yer alacağı, bu konuda ise Başbakan Davutoğlu’nun, hem bölge milletvekili hem de Bakanlar Kurulu üyesi olması nedeniyle Çavuşoğlu’nun görüşünü de aldığı ifade ediliyor.
 
Son Güncelleme: 01.04.2015 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81