Adem Başkan çözdü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükhasbahçe, Küçükhasbahçe ve Fığla Mahalleleri’ni kapsayan 128 hektar alanda 18. Madde uygulamalarıyla ilgili açılan dava sonucu mahkemenin seçimlerden önce verdiği yürütmeyi durdurma kararının, davacılarla sağlanan mutabakatla son bulduğunu açıkladı.

Adem Başkan çözdü

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükhasbahçe, Küçükhasbahçe ve Fığla Mahalleleri’ni kapsayan 128 hektar alanda 18. Madde uygulamalarıyla ilgili açılan dava sonucu mahkemenin seçimlerden önce verdiği yürütmeyi durdurma kararının, davacılarla sağlanan mutabakatla son bulduğunu açıkladı.

01 Ağustos 2014 Cuma 13:32
Adem Başkan çözdü
‘GEREKLİ MUTABAKAT SAĞLANDI’
Alanya Belediye Encümen Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda birimlerden gelen evraklar ile vatandaş dilekçeleri görüşüldü. Belediye Başkanı Yücel, encümen toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Yiğit, Müşerref Yiğit, Nimet Alaettinoğlu ve Müşerref Özdemir tarafından, Büyükhasbahçe Mahallesi 149 ada 7 nolu parseli kapsayan 128 hektar alanda uygulanan 18. Madde uygulamasının iptali için 2. İdare Mahkemesi’ne açtıkları dava sonucunda mahkemenin seçimlerden önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten Belediye Başkanı Yücel, davacı kişilerle sağlanan mutabakatla yaşanan sorunun son bulduğunu açıkladı. Büyükhasbahçe’de 149 ada 7 nolu parselde uygulanan 18. Madde uygulamalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı talebiyle mahkemeye başvuran Mehmet Yiğit ile görüşen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapılan görüşmeler neticesinde yürütmeyi durdurma kararının lav olduğunu açıkladı. 
‘AÇILAN DAVAYI TATLI SONA BAĞLADIK’
Söz konusu bölgede bugün itibariyle imarla ilgili tüm işlemlerin başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyükhasbahçe, Küçükhasbahçe ve Fığla Mahalleleri’nin bir bölümünü kapsayan alanda yapılan 18. madde uygulamalarıyla ilgili açılan davayı tatlı sona bağladık. Davacılarla, Plan Proje Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız birebir görüşmelerimiz sonuç verdi ve karşılıklı mutabakat sağladık. Davacılarına yasal haklarını almasını sağladık. Bugün itibariyle bu bölge ile ilgili imar durumu, yapı ruhsatı, iskan gibi hizmetleri yeniden vermeye başladık. Kuzey Alanya’da inşaat sektörünün önünü açacak olan bu gelişme şüphesiz Alanya ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bu bağlamda Mehmet Yiğit ve müştekilerine gösterdikleri anlayıştan dolayı Alanya Belediye yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.”
YABANCILARIN MAĞDURİYETLERİ KALKTI
Söz konusu bölgede çok sayıda yabancı uyruklu vatandaşın ev sahibi olduğunu söyleyen Başkan Yücel, yabancı yatırımcıların mahkeme kararından dolayı yaşadıkları mağduriyetin de ortadan kalktığını belirtti. Yücel, “Bu bölgede yaşayan yabancı vatandaşlarımız davadan dolayı ne su ne de elektrik aboneliği alabiliyorlardı. Artık bu sorun da ortadan kalkmış oldu.” dedi. Kütürüp Mahallesi’nde de benzeri durumların yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bölgede yaşayan mahkemelik alanlarla ilgili ön çalışma yaptıklarını davacılarla da görüşme halinde olduklarını vurguladı. Başkan Yücel, bu bölgedeki sorunların da önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını belirtti.
'BİZ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ'
Göreve geldiği günden bu yana Mypet yatırımcılarını uyardığını belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mypetlerin kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Biz kimseyi mağdur etme amacı taşımıyoruz. Mypetlerle ilgili çok sayıda şikâyet alıyorduk. Göreve geldiğim günden bu yana Mypet yatırımlarına bu yıl son olduğunu söylüyorum. 2015’te hiçbir yerde Mypet olmayacak. Halkın sosyal kullanım alanlarında Mypetlerin olması doğru değil.” dedi
 
Son Güncelleme: 02.08.2014 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81