ADD katliamı unutmadı

Sivas'ta Madımak Otel'in yakılması ve 35 kişinin hayatını kaybetmesinin 22'inci yılında ADD Yönetimi bir mesaj yayınladı.

ADD katliamı unutmadı

Sivas'ta Madımak Otel'in yakılması ve 35 kişinin hayatını kaybetmesinin 22'inci yılında ADD Yönetimi bir mesaj yayınladı.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:36
ADD katliamı unutmadı
Atatürkçü, Düşünce Derneği (ADD) Alanya Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bakıcı, Sivas'ta yapılan katliamla ilgili açıklama yaptı. Bakıcı, "2 Temmuz 1993, Sivas katliamının üzerinden 22 yıl geçti. Sivas’ta aslında insanlık ve demokrasi katledildi, ve ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Türkiye’de din, dil, mezhep ve ırk ayrımı yapılmadan tüm insanların barış, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde saygın bir yaşam sürmesini savunan otuz beş aydının Madımak Otelinde yakılarak hayatlarına son verilmesi toplumumuzda derin acılar yaratmış ve bu hareketin devletin gözü önünde hiç çekinilmeden yapılması acıları daha da arttırmıştır" dedi. 
 
'35 AYDINIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ'
Bakıcı şunları söyledi: "Bu katliama kalkışanların barışın, demokrasinin ve insanlık değerlerinin ülkemizde yerleşmesini istemeyen güçler olduğu iyice anlaşılmıştır. Toplumsal barış ve huzuru istemeyen bu güçler ülkemizi tam bir gerici ve emperyalist kuşatma altına almışlar ve ülke topraklarımızın bütünlüğünü tehdit eder hale gelmişlerdir. Toplumumuz, Lozan’ın rövanşını almaya, bağımsızlığımızı yok etmeye, ekonomik ve siyasi irademizi elimizden almaya çalışan ve bunun için her türlü entrikaları gündeme taşıyan, ülkemizi tehdit eden emperyalist güçleri ve yerli işbirlikçilerini de unutmayacaktır. Laik cumhuriyetten, Atatürk ilke ve devrimlerinden rövanş alma gibi bu türden davranışlar ve söylemler her gün bir başka biçimiyle ortaya çıkmaktadır. Bugün aynı zihniyet Gezi eylemlerinde, Musul’da, İŞID olaylarında da kendini gösterdi ancak Emperyalist ve gerici güçlerin bu ve benzeri saldırıları ile bundan sonra yapacağı her türlü saldırı ve kalkışmalarını halkımızın bugün de, geçmişte olduğu gibi, aynı kararlılık ve bilinçle geri püskürteceğine inancımız tamdır. ADD Alanya Şubesi olarak, Sivas’ta katledilen otuz beş aydınımızı rahmetle anıyor ve böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."
 
Son Güncelleme: 01.07.2015 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81