163 acentenin hac ve umre yetkisi iptal edildi

Başarısız darbe girişiminden önceki yıllarda alınan bu kararlara şimdi alınan önlemler kapsamında yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

163 acentenin hac ve umre yetkisi iptal edildi

Başarısız darbe girişiminden önceki yıllarda alınan bu kararlara şimdi alınan önlemler kapsamında yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 10:48
163 acentenin hac ve  umre yetkisi iptal edildi
Başarısız darbe girişiminden önceki yıllarda alınan bu kararlara şimdi alınan önlemler kapsamında yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Başbakan Nurettin Canikli 2002-2016 yılları arasında toplam 163 seyahat acentesinin Hac ve Umre düzenleme yetkisinin iptal edildiğini açıkladı. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sorularını yanıtlayan Canikli'nin açıklaması ile gündeme gelen konunun 15 Temmuz'da başarısız olan darbe girişimi sonrası alınan önlemler çerçevesinde de gündeme gelmesi bekleniyor.
 Mesleki açıdan olduğu gibi sahip ve yöneticilerinin tarikatlarla ilişkileri açısından da sürekli tartışılan hac ve umre organizasyonu, ticari açıdan ciddi bir gelir kaynağı yarattığı gibi her zaman organize biçimde hareket etmeleri nedeniyle seyahat
acentelerinin meslek TÜRSAB'ta yönetimin belirlenmesindeki rolü ile de biliniyor.
 Darbe girişimi başarısız kalan Fethullahçıların da dahil olduğu çeşitli tarikatlar kendi mensupları yanında aralarında kamu mensuplarının da olduğu kişileri Hac ve Umreye götürmek için son dönemde bu alandaki faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı.
 Son gelişmelerden önce Hac ve Umre organizasyonu yapmaları yasaklanan 163  seyahat acentesinin bazılarına 1, bazılarına 3 yıl süre ile yasak getirilmişti.
 Başbakan Yardımcısı Canikli konuyla ilglii yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu karanyla 2011'de "Hac ve Umre Seyahatleri İle ilgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Karar"ın yürürlüğe girdiğini anımsattıktan sonra şunları söyledi:
 “Bu kararla, Hac ve Umre seyahati düzenleyecek seyahat acentelerinin niteliklerine dair esasların Hac ve Umrenin ibadet olma özelliği dikkate alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortaklaşa belirleneceği, tespit edilen nitelikleri taşımayan acentelerin ise hac ve umre seyahati düzenleyemeyeceğinin hükme bağlanmıştır. Bu hüküm çerçevesinde 2002-2016 yıllan arasında umre organizasyonu düzenlemek üzere bin 532, hac organizasyonu düzenlemek üzere ise 2 bin 166 sözleşme imzalandı. Düzenlenen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavında başarılı olan personelden mülakatta başarılı olanlar, Başkanlık tarafından hac ve umre organizasyonlarında görevlendiriliyor”
Son Güncelleme: 25.07.2016 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81