15'İNCİ ADAY BENİM

Alanyalı Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi temaslarda bulunmak için dün Alanya'ya geldi. Alanya'da açılan bazı tesisleri inceleyen Bakan Çavuşoğlu, Fakültede öğrencilere seslenip, ALTSO'da mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Çavuşoğlu, Alanya'nın adayı Sena Nur Çelik için söylenen Alanyalı değil söylemleri ise, "Sena Nur kardeşim, bunları söyleyenleri siyasette başarılarıyla hem bizim göğsümüzü kabartacak, hem bizleri de gururlandıracak, onları diyenleri de utandıracaktır" dedi.

15'İNCİ ADAY BENİM

Alanyalı Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi temaslarda bulunmak için dün Alanya'ya geldi. Alanya'da açılan bazı tesisleri inceleyen Bakan Çavuşoğlu, Fakültede öğrencilere seslenip, ALTSO'da mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Çavuşoğlu, Alanya'nın adayı Sena Nur Çelik için söylenen Alanyalı değil söylemleri ise, "Sena Nur kardeşim, bunları söyleyenleri siyasette başarılarıyla hem bizim göğsümüzü kabartacak, hem bizleri de gururlandıracak, onları diyenleri de utandıracaktır" dedi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:40
15'İNCİ ADAY BENİM
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya İl Teşkilatı’nın yanı sıra ilçe teşkilatlarının da seçim çalışmalarına destek vermek için önceki gün akşam Antalya’ya gelen Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sabah saatlerinde ilk olarak AKP Manavgat İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada partililer ve milletvekili adaylarıyla buluşan Bakan Çavuşoğlu, saat 14.00’de Alanya’ya gelerek AKP İlçe Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve ekibi tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu’nun ilk durağı, Oba Mahallesi’nde yapımı bitme aşamasına gelen Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatı oldu. Buraya Ak Parti'nin Milletvekili adayları Mustafa Köse, Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın'ın yanı sıra İl Başkanı Rıza Sümer ile gelen Bakan Çavuşoğlu, tesis hakkında Kaymakam Tanrıseven ve Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan'dan bilgi aldı. Daha sonra burada açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Alanya çok güzel bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne kavuşacak. Mevcut hastanemiz çok küçüktü ve yetersiz kalıyordu. Bunun yanında yine Oba’daki 300 yataklı Bölge Hastanesi de yapım aşamasında. Alanyalı vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin en iyisini ve en ucuzunu sunacağız. Sadece Alanya değil, civardaki ilçeler de bu modern tesislerden istifade edecek. Alanya'ya bir de Alaaddin Keykubat Devlet Üniversitesi’ni kazandırdık. Devlet üniversitemizle birlikte Alanya Tıp Fakültesi de Akdeniz Üniversitesi’nden Alanya’ya gelecek. Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili bana gelen talepler var. Alanya’ya hak ettiği değerlerin hepsini kazandıracağız” dedi. 
 
'ÜNİVERSİTELERİN STANDARTLARINI YÜKSELTTİK'
Bakan Çavuşoğlu daha sonra işadamı Kamil Yüzbaşıoğlu'nun 4 gün önce vefat eden 80 yaşındaki annesi Hayriye Yüzbaşıoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, buradan Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'ne geçti. Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Dekan Prof. Dr. İbrahim Güngör tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, öğrencilere konuşma yaptı. Çavuşoğlu, "Üniversitelerdeki öğrenci olaylarına ilişkin, hiç kimsenin kimseden üstün olmadığını belirterek, öğrencilerden tahriklere kapılmamalarını, çatışmalara girmemelerini istedi. Bir öğrencinin üniversitelerdeki olaylar nedeniyle gençlerin yaşamını yitirdiğini söylemesi üzerine Bakan Çavuşoğlu, öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için üniversitelerin standartlarını yükselttiklerini söyledi. İlk göreve geldiklerinde burs miktarının 45 lira olduğunu, şu anda 330 liraya yükseldiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Birinci sınıf yurtlar yaptık. Üniversitelere araştırma için ayırdığımız bütçe arttı. İstenilen altyapıyı oluşturduk. Her türlü imkanı sağladık. Öğrencilerin de dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Hepimiz farklı etnik gruptan olabiliriz. Farklı siyasi partilere oy verebiliriz. Farklı ideolojilere sahip olabiliriz ama şunu unutmayın, hiç kimse kimseden üstün değildir" diye konuştu.
 
'TAHRİKLERE KAPILMAYIN'
Öğrencilerin tahriklere kapılmaması gerektiğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Tahriklere kesinlikle kapılmamak lazım. Hele hele böyle çatışmalara, kavgalara hiç girmemek lazım. Düşüncelerimizi niye demokratik bir ortamda özgürce tartışmasını bilmiyoruz, niye paneller düzenlemiyoruz? Tartışın, Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını tartışın. Zamanında üniversitelerde gençler ideolojik sebeplerle kamplara ayrıldı. Önce ayırdılar, sonra çatıştırdılar, birbirlerine kırdırdılar sonra da darbeyi yaptılar. Kalanları da idam sehpasında astılar. Katlettiler gençleri. Bugün hala ülkesine dönmeyen, yurtdışına kaçan kaç genç var biliyor musun? Biz o insanlara 'Dönün' diyoruz, onun zeminini hazırlıyoruz" dedi. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Alanya'da özel bir firmanın açtığı 'Klassika-M' adlı Rus kolejini ziyaret etti. Okulu gezen ve idarecilerden bilgi alan Bakan Çavuşoğlu, Rus öğrencilerin özçekim isteğini de geri çevirmedi.
 
'HER TÜRLÜ SALON SPORU YAPILACAK'
Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya ziyareti kapsamında açılışı gerçekleştirilen Alanya Gençlik Merkezi'ni de ziyaret etti. Burada ilk olarak konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "300.000 nüfusuyla büyüyen bir kent olan Alanya’mıza böyle bir Gençlik Merkezi’nin kazandırılmasına vesile olan Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gençlik Merkezi’mizin kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesiyle burada her türlü salon sporları yapılabileceği gibi aynı zamanda el sanatları ve çeşitli kurslar da verilecek’ ’dedi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU “ALANYA İLKLERİN ŞEHRİDİR”
Bakan Çavuşoğlu ise Gençlik Merkezi’nde yaptığı konuşmada “Böyle güzel bir tesisi Alanya’mıza kazandırdığımız için ben de şahsen Alanya’nın bir evladı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Alanya ilklerin şehridir. Bugüne kadar Alanya’ya hep ilkleri kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu Gençlik Merkezi sadece Alanya’nın gençlerine değil, Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından ülkemize gelen gençlerimize hizmet edecek. Bu merkez bizim gençlerimiz ve dünya gençleri arasında bir köprü kurulmasına vesile olacak. Gençlik Merkezi hepimize ve Alanya’mıza hayırlı uğurlu  olsun” dedi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU MUHTARLARI DİNLEDİ
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra Gençlik Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu ve Alanya Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven’den kurum ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Alanya Ticaret Odası’na geçerek burada muhtarlarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu burada muhtarların talep ve sorunlarını dinledi. ALTSO'da muhtarlara hitap eden Bakan Çavuşoğlu, partisinin Antalya Milletvekili adayı olan Alanyalı Avukat Sena Nur Çelik'e övgüler yağdırdı. Kendisini çok iyi yetiştiren Sena Nur Çelik'in, Alanya'nın öz evladı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "İspatlı'dan, İstanbul'a ailesiyle birlikte gitmiş ve yurt dışında da eğitimini tamamlamış. Şimdi de memleketine hizmet etmek istiyorum diyerek aday olmuş ve partimizin de özellikle Üst Kurulu'nda herkesin beğenisini kazanan bir arkadaşımız var, Sena Nur Çelik. Kendisi hukukçudur ve çok iyi bir eğitim almış ve iyi bir aile terbiyesi almıştır. Sena Nur kardeşimi hukuk eğitimini İngiltere'de tamamlamıştır ve dünyanın en zor okullarından birisinde master yapmış ve ülkesine döndü. Şimdi de bizim adayımız oldu ve Alanya’mıza büyük hizmetleri oldu. Biz burada kadın milletvekili olduğundan ve Alanya'nın adayı olduğundan pozitif ayrımcılık yaptık. Ben de aday olduğum zaman Alanya'yı bilmez dediler, Amerika'da okumuş dediler. Ben aday olduğumda bu halkın seviyesine inmez dediler. Bir kısımda bizi küçük gördü, köylü olduğumuz için küçük gördü doğrusu. Bir yapı var, kim aday olursa olsun, onların bakış açısı da o zaten. Biz iyi siyaset yapmak için kendimizi yetiştirmemiz gerekiyordu. Ankara'ya gittik, Amerika ve İngiltere'ye gittik, oralarda eğitimimizi yaptık ve oralarda kalmadık, döndük ve ülkemize hizmet edebilmek için. Hamdolsun, önce milletvekili olduk, sonra AKPM Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği ve Dışişleri Bakanlığı olarak hizmet ettik" dedi.
 
"NE GÖREV VERİLİRSE YAPARIZ"
Üç dönem kuralı nedeniyle aday olamadığını da ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Bundan sonra partimiz ve üyemiz hangi görevi verirse versin, o görev çerçevesinde ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben de diyorum ki, o listenin 15'nci adayı da benim. Ben gerçekten Senar Nur'un geleceğinin parlak olacağına inanıyorum. Bugün siyasetçide aranan özellik nedir, biliyor musunuz, bir kendisini iyi yetiştirecek. İkincisi nereden geldiğini unutmayacak. Halkın seviyesine inecek, bu da suni olmayacak, doğal olacak. Bu üç özellikte Sena Nur kardeşimizde bu var. Alanyalı aday olmadığı yönünde açıklamalar okuyorum. Aslında bunun bir art niyetli açıklama olduğunu düşünüyoruz. Burada Alanya'nın kendi evladı, yurt dışına gitti diye onu Alanyalı saymamak var mı? Tam tersini söyleyeyim, başka şehirlerden Alanya'ya gelmiş kardeşlerimize onlar Alanyalı diyebilir miyiz? Ne dışarda Alanyalılara Alanyalı değildir diyebiliriz, ne de başka şehirlerden Alanya'ya gelenlere. Bu son derece yanlış bir anlayıştır. Sena Nur kardeşim, bunları söyleyenleri siyasette başarılarıyla hem bizim göğsümüzü kabartacak, hem bizleri de gururlandıracak, onları diyenleri de utandıracaktır. Bu yorumları duyunca da üzüldüm, önemli olan hizmetleri kazandırmak. Bizim Alanya'nın adayı yok diyorlarya, aslında bizim dört tane adayımız var. Ben Taşkentli olduğum kadar Alanyalıyım diyen bir Başbakan varken, Alanya öksüz kaldı diyebilir miyiz?" diye konuştu.
 
'ANTALYA'DA ÇOK İYİ BİR KADRO KURULDU'
Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu devlet üniversitesi sözünü sizlere verdiğim zaman, tabiki Başbakanıma ve Cumhurbaşkanıma güvendim. Başbakanımız, Antalya'ya geldi, bunun müjdesini verdi, bir talimat daha verdi, önce Akdeniz Üniversitesi'nden, sonra YÖK'ten. Bakanlar Kurulu kararı, TBMM Genel Kurulu'nda karar alındı, Cumhurbaşkanımıza üniversite çok önemli diye dosyayı istetti ve imzasını attı ve üniversitemiz gerçekleşti. Alanya'nın ihtiyaçlarını bilen bir Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız var. Partimizin birinci sırasındaki Lütfi Elvan kardeşimiz, Alanya'ya çok mu uzak. Buradan Antalya merkezdeki ilçelerden daha yakın olan Karaman'ın bir köyünden. Bugün bizim en çok ihtiyacımız olan nedir, ne istiyoruz Kuşyuvası Tüneli. Tünellerin devamında yol yapacağız diyoruz ki, bunları Lütfi Elvan bakanımız ile yapacağız. Antalya Alanya-Otobanı, Antalya, Konya Alanya Hızlı Tren Projesi var. Lütfi Elvan bakanımız ile bu projeyi 2019'a kadar yapılacak. Ve heybesi boş gelmedi ve dolu geldi. Projelerini açıklamaya başladı ve o projeleri de bir bir açıklamalara geldi. Gazipaşa'dan da Ermenek'e çıkacak bir yol projesi de var. Antalya'da çok iyi kadro kuruldu, doğu ve batı dengesi var. Kadın-erkek ayrımı yapılmadan liste oluşturuldu. Hangi partide bayan var, tabi ki bizde iki bayan adayımız var, bunlarda seçilebilecek noktada. Gökçen Enç kardeşimiz başı açık, Sena Nur kardeşimizin de başı kapalı. Bizim için başı açık, kapalı diye bir ayrım yapmıyoruz. Lafla kadın üzerinden siyaset yapmayız. Antalya'da kadınlara verdiğimiz önemi de bu listede gösterdik" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu ALTSO ziyaretinin ardından Red Tower restorantta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. 
 
Son Güncelleme: 15.04.2015 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81