100 Yıllık sorunu Yücel çözdü

Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde, 20 haneli Türkmenli isimli yerleşim alanına Alanya Belediyesi tarafından ilk kez yol açıldı.

100 Yıllık sorunu Yücel çözdü

Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde, 20 haneli Türkmenli isimli yerleşim alanına Alanya Belediyesi tarafından ilk kez yol açıldı.

19 Aralık 2014 Cuma 05:06
100 Yıllık sorunu Yücel çözdü
 
Kuruluşu 100 yıl öncesine dayanan Türkmenli isimli yerleşim yerinde mahalle sakinleri evlerine gidebilmek için mahallenin ortasından geçen Dutluk Çayı'nı kullanıyorlardı. Aşırı yağışlarda taşan ve sık sazlıklardan dolayı Dutluk Çayı geçit vermiyordu. Yol ve taşkın sorunlarını Alanya Belediyesi Payallar Hizmet Noktası’na ileten muhtar ve mahalle sakinleri çok kısa zamanda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile yollarına kavuştu. Payallar ekibi ilk olarak taşkınlarla seraları ve tarlaları sular altında bırakan Dutluk Deresi’nin ıslahını gerçekleştirdi. Dere ıslahının ardından 20 haneli yerleşim alanına yol açılarak hizmete sunuldu. İlk kez hizmetle tanışmış olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Emine Kara, “Yol bizim için son derce önemliydi. Evlerimize dereden gelip gidiyorduk. Kışın traktörle hastalarımızı dereden karşıya geçiriyorduk. Yol olmadığı için çocuklarımız okula gidemedi ve çok geri kaldı. Her kuruma dilekçe verdik. Sonunda belediyeye başvurduk başkanımızdan Allah razı olsun yolumuzu açtırdı. Ekiplerine ve kendisine minnettarız. Şu an çok memnunuz” dedi.
 
Son Güncelleme: 19.12.2014 05:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81