1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç var

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 6-12 Mayıs “Kan Haftası” ile ilgili basın duyurusu yayınladı.

1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç var

Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 6-12 Mayıs “Kan Haftası” ile ilgili basın duyurusu yayınladı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 21:46
1 milyon 800 bin  ünite kana ihtiyaç var
Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi, 6-12 Mayıs “Kan Haftası” ile ilgili basın duyurusu yayınladı. Alanya Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi yayınladığı basın duyurusunda şunları kaydetti: Türk Kızılayı 2005 yılında Sağlık Bakanlığı izni ve denetiminde güvenli kan temini projesini başlatmıştır. Bu proje kapsamında 6-12 Mayıs “Kan Haftası” olarak kutlanmaktadır. Projenin amacı ülkemizin yıllık ihtiyacı olan 1.800.000 ünite kanın gönüllü ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmesini sağlamaktır. Kan, yapay olarak üretilemeyen bir dokudur, tek kaynağımız diğer sağlıklı insanlardır. Kan bağışı bir insanın yaşaması için en büyük armağandır. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Ne yazık ki bu ihtiyacın çoğunluğu hasta yakınlarından karşılanmaktadır. Ülkemizde her gün birçok hasta tedavilerinde kullanılmak üzere kan bağışı bekliyor. Birçok kişi de, zamanında kan temin edilememesi nedeniyle kurtarılamıyor. Türkiye’de ortalama 10 bin kişiden sadece 15’i düzenli kan veriyor ki bu sayının çok az olduğu aşikardır.
Düzenli kan bağışı ülkemizde oldukça azdır. Aslında sağlıklı her insan yılda en az 2 defa rahatlıkla kan bağışında bulunabilir. Bu sayı ülkemizin ihtiyacını rahatlıkla karşılar.
Bağış yapmak, insan hayatını kurtarmak adına yapılması gereken sosyal bir sorumluluktur. Acil olarak kan bekleyen insanlara verilebilecek en güzel armağan olmakla beraber kendi sağlığımıza da büyük faydaları beraberinde getirmektedir.
Son Güncelleme: 05.05.2016 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81