'Yolu olmayan yayla kalmayacak'

Gazipaşa’dan Kaş’a, sahillerden Toroslar’ın zirvesine kadar yol çalışması yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon liralık yatırımla, 43 yeni iş makinesini araç parkına dahil etti.

'Yolu olmayan yayla kalmayacak'

Gazipaşa’dan Kaş’a, sahillerden Toroslar’ın zirvesine kadar yol çalışması yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon liralık yatırımla, 43 yeni iş makinesini araç parkına dahil etti.

22 Mayıs 2016 Pazar 21:45
 'Yolu olmayan yayla kalmayacak'
Gazipaşa’dan Kaş’a, sahillerden Toroslar’ın zirvesine kadar yol çalışması yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 milyon liralık yatırımla, 43 yeni iş makinesini araç parkına dahil etti. Dualarla teslim alınan iş makinalarından birini kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “2015 yılında kırsal yollara 100 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Hedeflerimizi aşarak 2015 yılında, 174 kilometre sıcak asfalt, 550 kilometre sathi asfalt döktük. Daha önce İl Özel İdaremizin köylere hizmet bütçesi yılda 10 milyon liraydı. Bizim geçen yıl sadece köy ve ilçe yolları için harcadığımız, yaptığımız yatırım 100 milyon liranın üzerinde” dedi. Türel, yeni araçların, Alanya’nın, Manavgat’ın, Akseki’nin, Korkuteli’nin, Kumluca’nın, Kaş’ın köylerine daha iyi hizmet, daha iyi yol, daha fazla su götürmek için kullanılacağını söyledi.

YOL VE ASFALT SEFERBERLİĞİ
Seçim öncesinde şehir merkezlerinde ne varsa Antalya’nın en ücra köşelerine de aynı hizmeti götüreceklerinin sözünü verdiklerini ifade eden Başkan Türel, kırsal bölgelerde yol ve asfalt seferberliği başlattıklarını söyledi. Yolu olmayan mahalle, yayla bırakmamak için araç parkını güçlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Türel, “Bugün 11 milyona yakın yatırımla, 43 yeni iş makinesini daha araç parkımıza katıyoruz. Bakınız, geçmişte bir yıllık köy ulaşım bütçesini, bugün biz bir defada sadece araç parkı için kullanıyoruz. Bu araçlarla, bu yıl içinde 200 kilometre sıcak asfalt, 500 kilometre sathi kaplama asfalt yapmayı, 50 kilometre yeni yol açmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken, köprü, menfez gibi birçok sanat yapısını da hizmete sunacağız.” diye konuştu.

19 İLÇEYE SPOR OKULU AÇILDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Haftası Spor Şenlikleri Cam Piramit’te başladı. Başkan Türel, spor kurslarını 19 ilçeye yaydıklarını ifade ederek, gençlerle birlikte Antalya’yı sporun başkenti yapacaklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 23 branşta Yaz Spor Okulları açtığını belirten Başkan Menderes Türel, “Daha önce sadece Antalya merkezindeki spor kurslarımızı 19 ilçemizin tamamına yaydık. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar ilçelerimizdeki okullarımıza spor malzemesi desteği sağlıyoruz. Her yıl 150 amatör spor kulübümüzdeki gencimize formadan, çantaya spor malzemesi yardımı yapıyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 22.05.2016 21:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81