'Yasal yollara başvuracağız'

Balıkçılar Kooperatifi'nin tur teknelerinden bağlama ücreti olarak yıllık 24 bin TL istemesi tur teknesi sahiplerini çileden çıkardı. Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ise 'Bu dayatma devam ederse hakkımızı yasal yollarla arayacağız' dedi.

'Yasal yollara başvuracağız'

Balıkçılar Kooperatifi'nin tur teknelerinden bağlama ücreti olarak yıllık 24 bin TL istemesi tur teknesi sahiplerini çileden çıkardı. Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel ise 'Bu dayatma devam ederse hakkımızı yasal yollarla arayacağız' dedi.

28 Eylül 2014 Pazar 23:40
'Yasal yollara başvuracağız'
Alanya Balıkçılar Kooperatifi ve tur teknecileri arasında yaşanan tartışmalar her geçen gün artıyor. Balıkçıların son olarak tur teknelerinden yıllık bağlama ücreti olarak 24 bin TL istenmesi üzerine teknecilerden bu dayatma tepki geldi. Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, Balıkçılar kendilerinin yaptırması gereken rıhtım yolunun parasını bizden çıkarmak istiyorlar' derken tur teknesi sahibi Şevki Güvenir ise "Bu dayatmadan dolayı Belediye başkanımızdan bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yatçılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Demirel, "Burada en büyük ekonomik gücü oluşturan yatçılardır. Bu sektör birçok sektöre fayda sağlayan bir sektördür. Balıkçıların amacı bu astronomik rakamlarla bizi bitirmek gibi gözüküyor" dedi. Demirel, "Yatçılar Kooperatifi olarak balıkçıların bize icra göndermesi ile ilgili bir sıkıntımız var. Buda sektörümüzü etkileyecek bir sıkıntı.  Biz buna karşı çıktık. Balıkçı arkadaşlar buraya çok astronomik hatta marina fiyatlarının üzerinde bağlama paraları istemektedirler. Mesela orta boyda bir tekne için, balıkçı teknesi olursa 1 yıllığı bin 500  TL, tur teknesi olursa 1 yıllığı 24 bin TL.  Sektörün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında bu paraları bizim ödeme şansımız yok. Şuanda limanda rekabet var. Bir düzensizlik var. Bu senede bildiğiniz gibi turizmde kötü geçtiği için şuanda teknelerin yüzde 70'i eksiden artıya geçemedi. Balıkçı arkadaşlarla bu konuları birçok kez görüşmemize rağmen yine aynı fiyatlarda dayatma yaptılar.  Bizde buraya katkıda bulunmak istiyoruz. Sonuçta kullanımını bizde yapıyoruz.  Buranın aktif kullanıcıları da bizleriz. Burada en büyük ekonomik gücü oluşturan yatçılardır. Balıkçıların amacı bu astronomik rakamlarla bizi bitirmek gibi gözüküyor" dedi. 
 
'HERŞEYİ BİZE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Daha önce Kaymakamlıkta yapmış olduğumuz görüşmede giden Kaymakamımız balıkçılar ne verirse yatçılarda onu verecek demişti ancak Balıkçılar Kooperatifi buna uymuyor diyen Demirel, "Hatta şuanda da bize icra göndermişler. Kendi istedikleri fiyatta dayatıyorlar. Bizim bu rakamları ödeme gücümüz yok. Biz bu sektörün Alanya'ya çok faydalı bir sektör olduğunu biliyoruz. Neyle uğraşacağımızı şaşırdık çok şaşkın bir durumdayız. Ayrıca yaptıkları hiç bir şey yok. Her şeyi bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Bu rıhtımı komple yatçı arkadaşlar kendi ceplerinden parasını karşılayarak yaptılar.  Bu ağaçları bile yatçılar yaptırdı.  700 metre rıhtım yaptık. Balıkçılar 100 metre rıhtım yapacaklar. Alt yapı üst yapı çalışmaları da var yapacakları bunun parasını bizden tahsil etmeye çalışıyorlar.  Ama burayı kiralamadan önce bankada paramız var biz buraları yapabilecek güçteyiz demişlerdi ancak bu dediklerini tutmadılar ve bu paraları bizden tahsil etmeye çalışıyorlar. Hakkımızı yasal yollarla da arayacağız" dedi. 
 
'SON DERECE MUZDARİBİZ'
Konuyla ilgili görüş bildiren Şevki Kaptan Teknesinin sahibi Şevki Güvener ise yaşanan olaydan dolayı son derece muzdarip olduklarını söyledi. Güvener," Burası Alanya'nın gözbebeği Alanya'nın incisi olan bir yer.  Bizim burada sektörümüz günde 5 ile 8 bin arasında yolcu taşıyor. Ve birçok sektöre de katkımız oluyor. Fakat bu Balıkçılar Kooperatifinin anlayış sistemi bize çeşitli dayatmalarda bulunuyor. Bu fiyatlar bağlama fiyatları çok fahiş fiyatlar.  Marina fiyatlarının bile çok üzerinde. Buda bizi çok rahatsız ediyor. Bu konuda Belediye Başkanımız ve protokolden de yardım bekliyoruz. Çünkü biz bu 24 bin TL'lik yıllık bağlama parasını verebilme durumumuz yok. Benim bu sene kazandığım ortada. 18 kişilik teknem var. Bu tekneyle bazen 1 tur bile atamadığım oluyor" dedi.  
 
Son Güncelleme: 28.09.2014 23:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81