'Yarışta ben de varım'

CHP’nin Alanya’daki önemli simalarından Yeminli Mali Müşavir Mevlüt Güven, CHP İlçe Teşkilatı’ndaki törenle aday adaylığını açıkladı.

'Yarışta ben de varım'

CHP’nin Alanya’daki önemli simalarından Yeminli Mali Müşavir Mevlüt Güven, CHP İlçe Teşkilatı’ndaki törenle aday adaylığını açıkladı.

26 Şubat 2015 Perşembe 02:39
 'Yarışta ben de varım'
Güven, " Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yaklaşık 40 yıldır hizmet veren, pek çok kez ilçe başkanlığı ve geçici kayyum başkanlığı gibi görevlerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci Mevlüt Güven, dün CHP İlçe Teşkilatı’nda yapılan geniş katılımlı törenle aday adaylığını açıkladı. Törene, CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Törende ilk sözü alan İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, “Mevlüt Bey, CHP’de hep zor günlerin adamı olmuştur. Yıllardan beri CHP’ye ilçe başkanlığı yapmış, incinse de asla incitmeyen, CHP için her türlü maddi ve manevi fedakarlığı yapan, içimizden biri, parti büyüğümüz ve değerli ağabeyimiz Mevlüt Güven’i çıkmış olduğu bu onurlu yolda şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına kutluyorum. Kendisini yürekten destekliyorum ve sizlerden rica ediyorum. Önseçimde öncelikle kendi bölgemizin adaylarına oy verelim” dedi.
 
'ANTALYA'NIN TÜM COĞRAFYASINI BİLİYORUM'
Yeşildal’ın ardından söz alan Güven CHP’nin neredeyse her kademesinde görev yaptığını belirterek, “Alanya’nın ve Antalya’nın tüm coğrafyasını karış karış bilen ve orada yaşayan insanlarımızı da yakından tanıyan birisiyim. Uzun yıllar CHP’ye emek verdim. Alanya’yı temsil etmek üzere milletvekili aday adaylığı için yola çıktım” diye konuştu. Dün Malatya’da yaşanan uçak kazasında şehit olan 4 subayı anan ve Allah’tan rahmet dileyen Güven, “Türkiye’de son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarını kınıyorum. Özellikle kadınlara yapılan şiddeti kınıyorum, bunların artık durmasını istiyorum. Hükümeti eleştirmiyorum ama bu ülkeyi yönetenleri eleştiriyorum. Çünkü devletin başına geçerken yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar bitecek demişlerdi” dedi.
 
'YOKSUL İNSAN SAYISI 16 MİLYON'A ÇIKTI'
2002 yılında Türkiye’deki yoksul insan sayısının Devlet İstatistik Enstitüsü’nün (DİE) rakamlarına göre 4,5 milyon olduğunu, 2013 yılı sonu itibari ile Türkiye’deki yoksul sayısının 16 milyon 500 bin kişiye çıktığını ifade eden Güven, “Ne yazık ki ‘Yoksulluk ile mücadele edeceğim’ diye işbaşına gelen yöneticiler ülkenin yoksulluğunu 4 kat arttırarak bugünlere geldiler. Yolsuzluk konusunu üzülerek izliyoruz. Kimlerin zenginleştiğini, kimlerin yolsuzluk yaptığını, bu yolsuzlukların üstünün nasıl kapatıldığını hepimiz biliyoruz. ‘İleri Demokrasi’ diyorlardı, demek ki ileri demokrasiden kasıtları, mevcut 12 Eylül yasakları üzerine yeni AKP yasakları getirmekmiş. İçinden geçtiğimiz şu süreçte parlamentoda görüşülen yasaklar yasası ile Türkiye’de bugün burada bir cümle söylerseniz kapının önünde tutuklanmamanız işten bile değil” diye konuştu.
 
'BİNA YAPANLARIN RANT HESABI VAR'
Ülke gündemiyle ilgili konuşmasına devam eden Güven, “Birileri ‘Türkiye’nin borcu yok’ gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Türkiye’nin IMF’ye borcu yok. IMF’ye olan borcunu Alanya’daki 13 adam birleşse öder. Şu anda devletin kamu borcu ve özel sektör borcu 8 milyar doları geçmiştir. Bu borç sanayide ve üretim artışında kullanılmalıydı. Ne yazık ki bu yükselme sadece ranta dayalı inşaat sektörü üzerinde yükseliyor. Ekonomiye hiç bir katkısı yok. Sadece o binaları yapanların rant hesabı var” dedi.
 
'PARTİLİLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUM'
Güven, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye’de asgari ücret 1.000 TL’nin altında. Devletin açıkladığı rakama göre açlık sınırı bin 400 TL, yoksulluk sınırı 4 bin TL. Bir kişinin aylık geliri 1.400 TL’nin altında ise açlık sınırındadır. 4 bin TL’nin altında ise de yoksulluk sınırındadır. 9,5 milyon emeklinin ortalama aldığı maaş ise 1.300 TL. Bu yanlışları düzeltmek için TBMM’ye güçlü bir şekilde girmemiz gerek. Bu yüzden tüm CHP’lilerden ve halkımızdan destek bekliyorum.” Güven’in konuşması partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Partililer tek tek Güven’i tebrik ederek ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti.
 
Son Güncelleme: 26.02.2015 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81