'Yangın sezonuna hazırız'

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu seminer gerçekleştirildi. Seminer'de konuşan Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, "2014 Yangın sezonuna hazırız. Gerekli tüm tedbirleri aldık. Umarım bu sezonu kazasız belasız atlatırız" dedi.

'Yangın sezonuna hazırız'

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu seminer gerçekleştirildi. Seminer'de konuşan Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, "2014 Yangın sezonuna hazırız. Gerekli tüm tedbirleri aldık. Umarım bu sezonu kazasız belasız atlatırız" dedi.

03 Haziran 2014 Salı 02:38
'Yangın sezonuna hazırız'
'YANGINA KISA SÜREDE ETKİLİ MÜDAHALE ŞART'
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müdürlük bünyesinde çalışan personellere 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu seminer verildi. Müdürlük binasında düzenlenen seminere Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ve çok sayıda çalışan katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Yıkıcı, bugün (dün) itibariyle 2014 yılının yangın sezonunu başlattık. Geçtiğimiz yıl 55 orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda 46 buçuk hektar alan zarar gördü. Bu alan olarak Türkiye ortalamasının üçte biri anlamına geliyor. Bu yangına etkin müdahale ettiğimizi gösteriyor. Geçtiğimiz yıl sezon çok kritikti. Poyraz etkili olmuştu. Etkin müdahale ile önemli sonuçlar aldık. Yangınla ilgili tedbirlerimizi aldık. Muhtarlarla eğitici toplantılar yaptık. Orman yolları, yangın emniyet yollarının bakımı ve temizliği ile ilgili tedbirler aldık. Yangın havuzları kazalara neden olabiliyor. 2 hafta önce bir turist hayatını kaybetti. Havuzlarla ilgili tedbirler aldık. Alanya Kaymakamlığı bir komisyon kurdu. Artık her havuzun bir görevlisi olacak. Havuzlar her hafta kontrol edilecek. Toplam 112 işçi orman yangınıyla mücadele edecek. 10 işçi yeni alım sürecinde. Başvuru yapan 30 kişi içinden 10 kişi seçilecek. Seçilen 10 kişi eğitimlerini tamamlayarak yeni bir güç yaratacak. 14 ayrı yerde 12 arazözümüz var. 5 İlk müdahale ekibimiz ve aracımız var. Bu yıl yeni yasal müeyyideler ortaya çıktı. İş sağlığı ve güvenliği anlamında yeni bir sorumluluk ortaya çıktı. Orman yangınlarıyla mücadele riski çok yüksek bir iş. Yangınla mücadeleye katılanların eğitimi ve sonrasındaki uygulamalar önemli. Artık yanmaz elbisesi ve maskesi olmayan yangına müdahale edemeyecek. Bizler de bunları kullandırmakla yükümlüyüz. Geçtiğimiz yıl yangınlarla mücadelede başarılı olmamızın nedeni kısa zamanda etkili müdahale etmemizdi. Bir yangına ortalama 12 dakikada müdahale ettik. Yangına etkili müdahale yapmadığınızda sonra yapılan müdahalenin pek etkisi olmuyor" dedi.
 
'KENDİ SAĞLIĞINIZIDA DÜŞÜNMELİSİNİZ'
Cihat Yıkıcı'nın ardından konuşan İşyeri Hekimi İsa Özcan da, "Önceden meslek hastalığına yakalanma riski çok azdı. Şimdi bu statü değişti. Strese bağlı kalıcı hastalıklar bile meslek hastalığı kategorisinde değerlendiriliyor. Asıl önemli olan meslek hastalığına yakalanmadan tedbirlerin alınması. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü bu konuda çok titiz. Müdürlük bizim öngördüğümüz şeyleri eksiksiz olarak yerine getiriyor. Bu sizlerin meslek hastalığına yakalanmaması için çok önemli. Artık başvuran işçilerin akciğer filmi çekiliyor. İşçiler için solunum fonksiyonu testi, işitme testi yapılıyor. Bu testi uzmanlar değerlendiriyor. Gelecek yıl aynı şeyleri yaptığımız zaman bir önceki yılla verileri karşılaştırıyoruz. Böylece yeni bir meslek hastalığı oluşup oluşmadığına bakılıyor. Bize göre en önemli konu insan sağlığı. Yangına müdahale ederken bile önce kendi sağlığınızı düşünmelisiniz. Bunu önemsemezseniz siz yardıma muhtaç hale gelirsiniz" diye konuştu.
- Mert KULAÇ
 
Son Güncelleme: 03.06.2014 02:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81