'Ülkemizi çağ atlatacağız'

Milli İttifak Adayı Hüseyin Sarıca, 7 Haziran Genel Seçimleri ile Türkiye’nin Milli İttifak Hükümeti ile tanışacağını ve ülkenin sağlıkta reform sürecine gireceğini iddia etti.

'Ülkemizi çağ atlatacağız'

Milli İttifak Adayı Hüseyin Sarıca, 7 Haziran Genel Seçimleri ile Türkiye’nin Milli İttifak Hükümeti ile tanışacağını ve ülkenin sağlıkta reform sürecine gireceğini iddia etti.

22 Mayıs 2015 Cuma 02:42
'Ülkemizi çağ atlatacağız'
Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi oluşturduğu Milli İttifak’ın Antalya 3. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Sarıca, dün bir basın açıklaması yaptı. Sarıca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AKP’nin bir sloganı var. Diyorlar ki; ‘Artık istediğim hastaneye gidebiliyorum. Onlar konuşur, AKP yapar.’ Bakalım öyle mi? Hastalarımız katkı payı altında adeta soyuluyorlar. Eczaneye ilaç almak için reçeteyle gittiklerinde birçok kalemde devlete ekstra ödeme yapıyorlar. Sigortalı hastalarımız devlet hastanelerine ve sağlık Ocaklarına 8 TL, özel hastanelere 12 TL, üniversite hastanelerine 9 TL ödüyorlar. Aile hekimlerine muayeneden alınan katkı payı 3 TL. Acil serviste yalnızca ilaç yazdırılması durumunda 6 TL. Reçetenin nereden yazıldığına bakılmaksızın 3 kutuya kadar ilaç için 3 TL. Ayrıca 3 kutudan fazla her ilaç için de 1 TL ilave ücret alınıyor. 
 
'KATKI PAYINA SON VERECEĞİZ'
Sigortasız hastalarımız devlet hastanelerine muayene olurlarsa 30 TL ödüyorlar. Bütün bunları esnaf ziyaretlerimizde eczacılarımız doğruluyor, ‘Artık yorulduk’ diyorlar, ‘Devlet hastanelerinin tahsilat bürosu olduk, biz eczacı mıyız, yoksa tahsilatçı mıyız’ diyorlar. Saadet Partisi olarak Milli İttifak ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdiğimizde beşikten mezara herkes sağlık sigortalı olacak. Yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar. Bu çerçevede vatandaşlarımızın eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacaktır, katkı payına son vereceğiz. Böylece eczacılarımız, üzerlerine yüklenmiş olan angaryadan, vatandaşlarımız da haksız ödemeden kurtarılacaktır.”
 
Son Güncelleme: 22.05.2015 02:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81