'Türkiye'nin gerçek CHP'ye ihtiyaç var'

İlçe Başkanı Türktaş’ın yaylaya çıkmasından dolayı İlçe Başkan Vekili Yeşildal ve partililer tarafından karşılanan Deniz Baykal, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Baykal, “Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Hangi CHP'ye? Gerçek CHP'ye ihtiyaç var. CHP'nin temel ilkelerine, değerlerine, felsefesine Türkiye'nin ihtiyacı var” dedi.

'Türkiye'nin gerçek CHP'ye ihtiyaç var'

İlçe Başkanı Türktaş’ın yaylaya çıkmasından dolayı İlçe Başkan Vekili Yeşildal ve partililer tarafından karşılanan Deniz Baykal, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Baykal, “Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Hangi CHP'ye? Gerçek CHP'ye ihtiyaç var. CHP'nin temel ilkelerine, değerlerine, felsefesine Türkiye'nin ihtiyacı var” dedi.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 22:07
'Türkiye'nin gerçek  CHP'ye ihtiyaç var'
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayramın ikinci gününde partililer ile bayramlaşmak için Alanya'ya geldi. Baykal'a Alanya ziyaretinde CHP Antalya eski İl Başkanı Özer Ülken ve CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da eşlik etti. CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş’ın yaylaya çıktığından dolayı Baykal’ı İlçe Başkan Vekili Şengül Yeşildal ve partililer karşıladı. Parti binasında partililer ile bayramlaşan Baykal bir süre sohbet ettikten sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de önemli siyasi tartışmaların yaşandığını ifade eden Baykal, Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'deki yoğun siyasi tartışmayı sonuçlandırmayacağını, tersine yeni bir siyasi yoğun döneme götüreceğini söyledi. 
‘CİDDİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA’
Seçimden sonra siyasi hayatın hareketleneceğini dile getiren Baykal, “CHP olarak buna hazırlanmamız lazım. Türkiye'nin seçim sonrası büyük tartışma ortamına, birikimimizi, katkımızı en etkili şekilde yapacak şekilde hazır olmalıyız” dedi. Baykal, 12 yıldır iş başında olan iktidarın olumlu olumsuz bütün birikimlerini ortaya koyduğunu ifade ederek, Türkiye'nin yeni bir arayışa yönelmesine ihtiyacı olduğunu söyledi. 12 yıllık dönemin Türkiye'de tekrar yaşanmaması gerektiğini belirten Baykal, “Türkiye'de siyasi hayat, bir monopol tesis eden siyasi anlayışın hegemonyası altında şekillendi. Bunun bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Bu hegemonyanın aşılması lazım. Türkiye'de çoğulcu bir siyasi yapılaşmanın ortaya çıkmasına ihtiyaç var. Bu merkezi monopol oluşturan siyasi iktidar tablosuna dayanan bir Türkiye siyasi hayatı, Türkiye'yi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakıyor” dedi. 
‘CHP’NİN İLKELERİ ÖNEMLİ’
İslam dünyasında yaşanan ıstırapların nedenlerini aydınlatmak gerektiğini söyleyen Baykal, Türkiye'nin İslam dünyasının en huzurlu, kendisiyle barışık, en istikrarlı ülkesi olduğunu ifade ederek, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da yaşananların neden Türkiye'de hayata geçmediğinin sorgulanması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de siyaset ile din arasındaki ilişkinin cumhuriyetin ilk dönemlerinde çok doğru ve sağlıklı kurulduğunu dile getiren Baykal, “Türkiye'yi laik cumhuriyet olarak ortaya koymuş olmak sanki bir ayıpmış gibi bize kabul ettirilmeye çalışılıyor. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Hangi CHP'ye? Gerçek CHP'ye ihtiyaç var. CHP'nin temel ilkelerine, değerlerine, felsefesine Türkiye'nin ihtiyacı var. Türkiye, bölge, dünya için CHP'nin ilkeleri olağanüstü önemlidir, değerlidir” diye konuştu. 
 
Son Güncelleme: 30.07.2014 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81