'Tepki olsun diye katılmadım'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya adına kader niteliği taşıyan kararların alındığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı devam toplantısına tepki olsun diye katılmadıklarını açıkladı.

'Tepki olsun diye katılmadım'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya adına kader niteliği taşıyan kararların alındığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı devam toplantısına tepki olsun diye katılmadıklarını açıkladı.

19 Aralık 2014 Cuma 06:02
 'Tepki olsun diye katılmadım'
Alanya Belediye Encümen toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, birimlerden gelen evraklar incelenip karara bağlandı. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, Alanya'nın pek çok cadde ve bulvarının Büyükşehir'e geçtiği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı devam toplantısına neden katılmadığını açıkladı. Yücel, Antalya'nın 19 ilçesinin bulunduğu fakat cadde ve bulvarlarla ilgili kararın sadece Alanya, Manavgat ve Finike'ye uygulanmasına tepki olsun diye meclise katılmadıklarını söyledi. Bugüne kadar hep ılımlı olduklarının altını çizen Başkan Yücel, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve ekibini işaret ederek, "Yeni Antalyalı hemşerilerimizin bizlerle uzlaşmayarak, bizlerle haberleşmeyerek, 8 cadde değil de 18-20 cadde götürmelerinin anlamını hala daha ben ve yönetimim anlamış değiliz. Bizim adımıza da sorarsanız sevinirim. Biz soruyoruz, cevap alamıyoruz" dedi. 
"NEDEN ÜÇ İLÇEDE UYGULANIYOR"
Alanya Belediyesi'ne ait pek çok cadde ve bulvar ile ilgili kararın alındığı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'ne katılmayan Başkan Yücel ve Belediye Meclis Üyeleri Kerim Aydoğan, Abdullah Sönmez ve Mustafa Tuna önceki gün CHP'li Mevlüt Güven tarafından eleştirildi. Meclise tepki olsun diye katılmadıklarını ifade eden Başkan Yücel, MHP Grup Başkanı ve grup sözcüsünün bilgisi dahilinde meclise katılmadıklarını söyledi. Yücel, "O da benim tepkimi haklı buldu ve kabul etti. Çünkü ne hikmetse, bu uygulamaların sadece Alanya, Manavgat ve Finike ilçeleri belediyelerinde olduğunu görüyoruz. Antalya’da 19 ilçe belediyesi var diye biliyoruz. Ancak bu uygulamaların sadece Alanya, Manavgat ve Finike’de uygulanmasına ne ben ne yönetimim ne de bizimle beraber olan siyasi temsilcilerimiz bir anlam veremedi" diye konuştu.
"TAHAMMÜL EDEMEYECEK DURUMA GELDİK"
Bugüne kadar ılımlı olmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Yücel, Bugüne kadar o kadar ılımlı, o kadar ortadan konuşmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız da hep uzlaşma taraflıydı. Ayrıştırıcı, ortalığı kızıştırıcı kelimelerden kendimizi arındırarak konuşmalar ve açıklamalar yaptık. Ne hikmetse, artık tahammül edemeyecek duruma geldik. Bu özelliğimiz nedir? Sadece muhalefet partisi olduğumuzdan mı? Niye 3 belediyenin kararları alındı?" diye sordu.
"YENİ ANTALYALI HEMŞEHRİLERİMİZ BİZLERLE HABERLEŞMİYOR"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi'nin kendileri ile iletişime geçmediğine dikkat çeken Başkan Yücel, "Yollarla ilgili yapılan ön çalışmaları biz sadece bunu Büyükşehir’den gelen arkadaşlarımızdan ve basından öğreniyoruz. Burada bulunan ilgili arkadaşlara sorduğumuzda ise, ‘Size uğrayacağız, uğrayacaktık, şöyle de böyle de, zaman yetmedi’ gibi tavırlarla yanıt aldık. Ben ve ekip arkadaşlarım, mazbatayı aldığımız günden bu yana Büyükşehir’in ya da ilçenin görevidir diye ayrım yapmadan, halkımızı mağdur etmeden elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz bu kadar iyi niyetli olduğumuz ve kendimizde görev sorumluluğu bildiğimiz halde, böyle bir tavır takınmalarının nedenini bir türlü anlayamıyorum. Daha doğrusu bizim, yeni Antalyalı hemşehrilerimizin bizlerle uzlaşmayarak, bizlerle haberleşmeyerek, 8 cadde değil de 18-20 cadde götürmelerinin anlamını hala daha anlamış değiliz. Biz soruyoruz cevap alamıyoruz" ifadelerini kullandı.
"ALANYA'YA YANLIŞ YAPILIYOR"
Türkler'de Alanya Belediyesi tarafından yeni istihdam edilen bir caddenin Büyükşehir tarafından alınmış olduğuna dikkat çeken Yücel, "Türkler’de bizim yeni istihdam sağladığımız, yeni Pazar yeri kurduğumuz bir cadde alındı. Belediyenin o caddeden 700-800 bin lira geliri var. O kadar cadde varken özellikle seçilip o caddenin alınmasına da bir anlam veremiyoruz. Neden? Şu an da görüyoruz ki cadde ve sokaklardan sadece altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış olan caddelerin seçilmiş. Sadece bölgemizde olan gelir ve kazancın, merkeze doğru aktarılması amaçlı. Bunu ticari olarak düşünmeyelim. Bunu hizmet olarak düşünelim. Alanya’nın parasının Alanya’da harcanılması taraftarıyız. Tabi ki bu söylenildiği zaman cevabın, ‘Zaten parayı Alanya’ya harcayacağız’ olacağını ben şimdiden size söyleyeyim. Ama böyle yapmakla Alanya’ya ihanet ediyoruz. Alanya’ya yanlış yapıyoruz. Sadece benim muhalefet olmam sorunsa bunu da değerlendirmeyi halkın takdirine bırakıyorum" dedi.
"SERZENİŞ YAPMIYORUM"
Batı bölgesinde tek kullanılan çöplüğün Büyükşehir'e geçilen gün kapatıldığına vurgu yapan Başkan Yücel, Alanya'da çöp dökecek yer bulamadıklarını söyledi. Yücel, "Ne hikmetse batı bölgesinde tek olarak kullanılan çöplük Büyükşehir’e geçildiği gün kapatılıyor. Şimdi diyeceksiniz, ‘Ya başkan zaten görev ve sorumluluğunu bilmiyor muydun? Niye serzeniştesin?’ diye. Ben serzeniş yapmıyorum, acizlik de yamıyorum. Şikayet de etmiyorum. Ben bir buçuk aydır 60 km’den, 70 km’den çöp getirerek yumru tepesine yığıyorum. Bu şekilde giderse ne buradaki halk, ne de vatandaşlarımız yani biz o yolu kullanamayacağız 45 tane araç, günde en az iki kere üç kere çıkacak. Orada yaşanan trafiği ve kamyon yoğunluğunu düşünün. Bizim suçumuz ne? Halkın suçu ne? Halkın parasını niye boşa harcıyoruz? " diye konuştu.
"İKİ AY SONRA ÇÖP TOPLAYACAK YERİM YOK"
Çöpü toplamanın ve taşımanın Alanya Belediyesi'ne ait olduğunu ancak bertaraf etme işleminin Büyükşehir'e ait olduğunu hatırlatan Yücel, batı bölgesinde çöplük olarak kullanılan yerin yine aynı şekilde depolama alanı olarak kullanılmasını istedi. Yücel, "Çöpü taşımak, çöpü toplamak bize ait ama onu bertaraf etmek Büyükşehir’e aittir. Buranın bir ihalesi yapıldı. 9 aydır en az 4 defa yazışma yaptım, en az 3-4 defa kendim bizzat görüştüm. Fakat sonuç olarak yine aynı.  Bekle bekle müteahhit firma 9 aydır bekliyor, biz bekliyoruz. Nereye kadar bekleyeceğiz bizde bilmiyoruz. Yumru tepesinde de yer kalmadı. Orada iki ay sonra yerimiz yok.  Ben ne yapacağım? Sokağa mı dökeyim çöpü, yoksa denize mi? Bertaraf mı edeyim? Bertaraf edeceksem de bana yer göstersinler. Şu an da Allah korusun yumru tepesinde depolamadan dolayı, bir metan gazı sıkışması, herhangi bir yangın halinde oranın vay haline. Şimdiden söylüyorum. Hem sözlü, hem yazılı bir şekilde kendimi ifade etmeye çalışıyorum. İnşallah buna da yetkili arkadaşlar bir çözüm bulur. Bazı arkadaşlar sadece kendi fantezileri için bunu yapıyorlar. Bunun böyle olduğunu da çok iyi biliyorum. Yeri gelince ben de halkın karşısına çıkıp gerçekleri haykıracağım” ifadelerini kullandı.
"MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI TEPKİSİNDE HAKLIDIR"
Başkan Yücel, Antalya Büyükşehir Meclisinin Alanya, Manavgat ve Finike’nin önemli caddelerini Büyükşehire bağlanmasıyla ilgili aldığı karara tepki gösteren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Başkan Yücel, “Manavgat Belediye Başkanının tepkisini takdir ediyorum, haklılığını göreceksiniz” dedi.
 
Son Güncelleme: 19.12.2014 05:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81