'Sözümüzü tuttuk'

Alanya Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantının sonucunda iskelede ki çalışmaların durdurulmasının ardından Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Alanya Belediyesi’nin usulsüz olarak çalışmaları durdurduğunu belirterek, yargıya gideceklerini açıkladı.

'Sözümüzü tuttuk'

Alanya Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantının sonucunda iskelede ki çalışmaların durdurulmasının ardından Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Alanya Belediyesi’nin usulsüz olarak çalışmaları durdurduğunu belirterek, yargıya gideceklerini açıkladı.

28 Ocak 2015 Çarşamba 09:38
'Sözümüzü tuttuk'
İskele’de yaşanan tel örgü ve düzenleme çalışmaları ile ilgili kriz dinmek bilmiyor. Alanya Balıkçılar Kooperatifi'nin başlattığı çalışma sonrası, Alanya Belediyesi, Kaymakamlık ve diğer ilgili birimler toplantı gerçekleştirmiş ve çalışmaları durdurmuştu. Dün kazılan yerler belediye ekipleri tarafından tekrar kapatıldı. Konuyla ilgili olarak Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır basın açıklaması yaptı. Belgeler ve hazırlanılan fotoğraflarla konuşan Çakır, 27 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Ulaştırma Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi. Çakır, “Ulaştırma Bakanlığı Alanya Belediyesi veya başka hiçbir kurumla yazışma yapmadı. Bizimle yaptı çünkü iskele konusunda muhatabı biziz. Burayı 1999 yılında kiraladık ve burada ki bakım, onarım yenileme çalışmaları sözleşme ile bize verildi. Biz ona rağmen Belediye, Kaymakamlık ve diğer kurumlarla, vatandaşla konuşarak ortak bir karar alalım dedik. Ancak bizim iyi niyetimiz suistimal ediliyor” dedi.
 
'YÜCEL'İN GÖNDERDİĞİMİZ PROJEDEN BİLE HABERİ YOK'
Çakır, Bakanlığın bize yolladığı yazıda ‘Alanya İskelesi’nde can ve mal güvenliği sağlanmadığı için acil olarak düzenleme yapılsın’ yazdığını belirten Çakır, “Bizde Bakanlığın isteğine cevaben turizm sezonu gelmeden özellikle altyapı çalışmalarını bitirmek istedik. Bu yüzden çalışmaları acil olarak başlattık. Projelerimizi hem Kaymakamlığa, hem Belediyeye gönderdik. Ancak Başkan Adem Murat Yücel’in gönderdiğimiz projeden bile haberi yok. Biz alt yapı ve üst yapı olmak üzere iki proje hazırladık ve bu projeleri ilgili kurumlara yolladık. Ulaştırma Bakanlığı da bu projelere zaten onay verdi” dedi.
 
‘TEL ÖRGÜ ÇEKMEYECEĞİZ’
Ulaştırma Bakanlığı’nın 1999 yılında burada çalışmaların başlatılması yönünde zaten bir yazısı olduğunu söyleyen Çakır, “İzin alınan bir yer için bir daha çalışma izni neden alalım? Biz binlerce Lira para harcayarak tel örgü aldık bu tel örgülerle kamuoyunda yanlış bir izlenim oluşturuldu. Bu tel örgüler çalışma yapılan alanda güvenliği sağlamak içindi. Çalışmalar bitince kaldıracaktık. Projemizde buda belirtiliyor. Tekne ve yatların önünde tel örgü çekerek kendimizi neden engelleyelim. Buraya yapılacak tel örgüye ilk başta biz karşı çıkarız. Diğer il ve ilçelerde ki limanlar gibi sahil kenarına korunaklı ve güzel şık bir bariyer yapılabilir. Dünya’nın her yerinde iskelelere güvenlik kapısında girilir. Projemizde 5 tane kapı belirledik. Bu kapılardan neden korkuyorlar anlamıyorum. Bu kapılar sayesinde insanlar İskele’de rahat ve güvenli bir şekilde gezebilecek” dedi.
 
‘İSKELEYİ PİSLİKLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ’
Çakır, “İskele için Bakanlığın belirlediği kurallar var bu kurallara göre İskele’de Deniz Güveliği Amirliği, Bakım Amirliği, depo, lokal, güvenlik,tuvalet, tamirhane, Su ürünleri idari binası ve laboratuvarı gibi yapılar olması gerek. Bunların hangisi Alanya’da var. Ben bunları denizin içine mi yapayım? Tabi ki bize verilen sınırlar içerisinde bu birimleri kurarak burayı Alanya’ya yakışır bir hale getirmek istiyoruz. Biz burayı zamanında kiraladık. Kira Şartnamesine göre burada bir lamba bile bozulsa biz yapacağız. Ancak belediye buna izin vermiyor. Denizi onlar temizliyor, bakımı onlar yapıyor, güvenliği onlar sağlıyor. Onların yaptığı iş de ortada. Belediye neden devletin parasını halkın parasını boşa harcıyor? Bırak biz yapalım. Üçüncü şahıslara para kazandırmaya ne gerek var? İskelede uyuşturucu ve kadın ticareti aldı başını gitti. İnanılmaz bir kaçakçılık dönüyor burada. Tekne’de yatanlar, eline içki ile turiste yat turu satmaya çalışanlar, gece 12’den sonra kapkaç, hırsızlık hepsi iskelede.  Bunların önüne geçmek için bütün projeler hazır. Biz projemizi hayata geçirirsek, Birisi İskelede çantasını bırakıp gitse ona bir şey olmayacak. Herkes güvenli bir şekilde iskeleye gelecek ve gezecek. Burası düzgün olunca, insanlar buraya daha çok gelecek, burası canlanacak ve bizim çevrede ki tüm esnafın da işleri artacak. Bunu neden istemiyorlar anlamadım. Altında başka nedenler aramak istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
'KAYMAKAM YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR'
Rıhtımın uzatılması ile ilgili yapılan protokolleri gösteren Çakır, “Önceki Kaymakam ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre İskele 105 metre uzatılmalıydı yeni kaymakam gelince bu hükümler geçersiz mi oluyor. Kaymakamın bir suçu yok ancak yanlış yönlendiriliyor. İskele’de ne belediyenin ne de başka bir kurumun çivi çakması bile kanuna aykırıdır. Burada ki tüm yasal hak bizdedir. Bizim istediğimiz de Alanya için hep beraber elimizi taşın altına koymak ve beraber çalışmak” dedi.
 
'İSKELEYİ ELİMİZDEN ALMAK İSTİYORLAR'
Balıkçılar Kooperatifi olarak Ulaştırma Bakanlığı’na bir yazı gönderdiklerini belirten Çakır, “Belediye’nin bizim çalışmalarımıza müdahale hakkı kanunen yok. Ulaştırma Bakanlığı'na yazımızı yolladık. Oradan gelecek cevaba göre ki büyük ihtimal devam edin diyecekler. Çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz. 8 projenin hangisini vatandaş isterse hangisini beğenirse o projeyi burada uygulayacağız. Biz eğer belirlenen süre içerisinde burayı yapamazsak, sözleşmemiz düşüyor. Öyle bir madde var. Bunların amacı burayı bizim elimizden almak ve özelleştirmek. Alanya’yı hapishane gibi yapmayacağız, aksine güvenli, güzel görünümlü mal ve can kaybına neden olamayacak bir limana kavuşturacağız” açıklamasında bulundu.
 
Son Güncelleme: 28.01.2015 09:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81