'Son kez sarılayım'

Mardin'in Midyat ilçesinde şüphe üzerine durdurmak istedikleri araçtan PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit edilen polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın (28) ölüm haberi Alanya'ya kor gibi düştü.

'Son kez sarılayım'

Mardin'in Midyat ilçesinde şüphe üzerine durdurmak istedikleri araçtan PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit edilen polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın (28) ölüm haberi Alanya'ya kor gibi düştü.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 09:04
'Son kez sarılayım'
Gazipaşa Alanya Havalimanı’na özel uçakla getirilen şehidin cenazesi burada ailesi ve yüzlerce vatandaş tarafından karşılanarak Alanya'ya getirildi. Şehit evinde helallik alınmasının ardından Emine Özmüftüoğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

20 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU
Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 4 yıllık polis memuru 28 yaşındaki Abdullah Ümit Sercan'ın ölüm haberi Alanya'da baba ocağına kor gibi düştü. Sabahın erken saatlerinde Kerim Kaptanlar Sokak'taki Salur Apartmanı'nın önünde taziye çadırı kuruldu. Şehit evine Türk Bayrağı asılırken, mahalle de Türk bayraklarıyla donatıldı. Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan taziye çadırına gelen vatandaşlar, Sercan ailesine başsağlığı diledi. Bir yıllık evli olan Sercan, 20 gün önce Ali isminde bir erkek çocuk babası olmuştu. Bir yıl önce Mardin'e tayini çıkan şehit polis memuru Sercan'ın eşi öğretmen Özay'ın da 6 ay önce tayini çıkmıştı. Sercan'ın eşi Özay ile babası Durmuş Ali ve annesi Gülten Sercan'ın çocuklarının şehit olduğu haberini aldıktan sonra Mardin'e gittikleri öğrenildi.
 
GAZİPAŞA'DA KARŞILANDI
Türk Hava Kuvvetleri’nin Türk Yıldızları adlı uçağı saat 15.30 sıralarında havalimanına indi. Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve Antalya Valisi Muammer Türker, çok sayıda siyasetçi ve vatandaş şehidi havalimanında karşıladı. Uçak pistte durduğunda polisler naaşı uçaktan indirmek üzere hareket etti. Uçağın kapağı açıldığında uçaktan ilk inen halasının kucağında 20 günlük Ali oldu. Daha sonra uçaktan inen şehidin eşi Özay Sercan’ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Havalimanında protokolün yanında yerini alan Özay Sercan, şehit eşinin naaşını görünce baygınlık geçirdi. Özay Sercan'a 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına alınan şehit Abdullah Ümit Sercan’ın naaşı helallik alınmak üzere baba evinin bulunduğu Alanya’ya getirildi. 
 
 
ALANYALI ŞEHİDİNİ YALNIZ BIRAKMADI
Burada yaklaşık 1000 kişi, tekbir sesleri ve sloganlarla şehidi karşıladı. Polis eskortu eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla eve getirilen cenaze aracında bulunan tabuta kapanıp gözyaşları döken teyze Dilek Avşar, "Oğlum seni kimler şehit etti, seni çok özledik" diye ağıtlar yaktı. Ardından cenaze aracının önünde bulunan polisin elinde bulunan Abdullah Ümit Sercan'ın fotoğrafını alarak öptü. Şehit için imam tarafından dua edilip helallik alınmasının ardından cenaze, yine tekbir sesleri arasında Emine Özmüftüoğlu Camii'ne götürülmek üzere yola çıktı.
 
 
SON BİR KEZ GÖREYİM
Ardından cenaze namazı için Emine Özmüftüoğlu Camii'ne getirilen şehit cenazesi, ikindi namazının ardından Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin eşi Özay Sercan, camide tabuta sarılarak eşinin silah arkadaşlarından tabutu açmalarını ve son bir kez eşini kendine göstermelerini istedi. Ancak bu isteği yerine getirilemeyen şehit eşi, "Aşkım, beni terk edip gidemezsin. Hani bana söz vermiştiniz, son bir kez gösterecektiniz" dedi. Şehit eşi, kadın polisler tarafından teselli edilerek tabutun yanından alındı. Tabutun yanına gelen anne Gülten Sercan ve şehidin kız kardeşi de tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktüler. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde namazı Antalya İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Helallik alınmasının ardından cenaze, defnedilmek üzere "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları arasında Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne götürüldü.
 
PROTOKOL EKSİKSİZ KATILDI
Cenazeye; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Hüseyin Samani, Tarkan Akıllı, Deniz Baykal, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda vatandaş katıldı.Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, şehidin babası Durmuş Ali Sercan'ın yanına gidip bir süre sohbet edip başsağlığı dilediler. Şehit polis Sercan'ın 20 günlük bebeği ise cenaze namazının kılınacağı alana getirilmedi. 20 günlük Ali bebek, bir kadın polis nezaretinde alanın dışında bir araçta bekledi.
 
TERÖRE LANET YAĞDI
 
Cenaze töreninin ardından ise yüzlerce kişi polis eşliğinde, ellerinde Türk Bayrakları ile " Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Atatürk Anıtı önünde kısa bir süre duran grup burada önce açıklama yaptı, ardından ise şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup daha sonra yine sloganlar eşliğinde Kerim Kaptanlar Sokak'taki şehidin Salur Apartmanı'nın önünde kurulan taziye çadırına geldi. Burada Fatiha okunmasının ardından, yürüyüşe katılanlar aileye başsağlığı dilediler. 
 
Mehmet AL - Akın BAYCAN - Mert CANTÜRK
 

Son Güncelleme: 10.08.2015 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81