'Şiddet kadınların gerçeğidir'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları ALTSO'da Kadına Şiddet konulu bir seminer gerçekleştirdi.

'Şiddet kadınların gerçeğidir'

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları ALTSO'da Kadına Şiddet konulu bir seminer gerçekleştirdi.

28 Mart 2015 Cumartesi 00:00
'Şiddet kadınların gerçeğidir'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları, kadına yönelik, sonu gelmeyen şiddete karşı bir bilinçlendirme söyleşisi daha düzenledi. Başkan Zuhal Sirkeli'nin öncülüğünde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda katılımcılara Yaşam Koçu Evrim Tekeli ve Avukat Halime Şenli Bilgin tarafından kadına şiddetin sosyal ve hukuki yönleri anlatıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sirkeli, "Her geçen durmak bilmeyen tüyler ürpertici ve acı verici kadına şiddet haberleri almaktan gına geldi. Kadına şiddete karşı bir dur demek için ve siz değerli kadınlarımızın bilinçlendirilmesi için bu etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.
 
'BİR ANLAMDA EGOSAL TATMİN'
Yaşam Koçu Evrim Tekeli ise, ilk olarak şiddetin tanımına değindi. Şiddetin, kişi tarafından karşıdaki insan veya canlıya üstünlük kurmak bir anlamda da egosal tatmin sağlamak olduğuna dikkat çekti. Tekeli, "Aile içinde şiddet, her yaştan, her öğrenim düzeyinden, her gelir düzeyinden, bekar, boşanmış, evli, her ülkeden kadının gerçeğidir" dedi.
 
'YASAL HAKLARINIZI KULLANIN'
 
Avukat Halime Şenli Bilgin ise, şiddete maruz kalan kadınların sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Bilgin, "Günümüzde kadın hakları birçok şekilde güvence altına alınmış olsa da şiddete maruz kalan kadınların bu haklarını kullanması gerekiyor. Gerekli birimlere bu şikayetlerinizi iletin" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 28.03.2015 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81