'Reklama ihtiyacımız yok'

Eğitim Bir-Sen Alanya Temsilcisi Hacı Mehmet Altuntaş ve yönetimi Kaymakam Erhan Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Özdemir, Sosyal Medya ile ilgili olarak, "Kaymakamlığımızın Facebook ve Twitter hesaplarını ben açmıştım. Biz burada devletin memuruyuz, bizim reklam yapmaya ihtiyacımız yok.

'Reklama ihtiyacımız yok'

Eğitim Bir-Sen Alanya Temsilcisi Hacı Mehmet Altuntaş ve yönetimi Kaymakam Erhan Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Özdemir, Sosyal Medya ile ilgili olarak, "Kaymakamlığımızın Facebook ve Twitter hesaplarını ben açmıştım. Biz burada devletin memuruyuz, bizim reklam yapmaya ihtiyacımız yok.

26 Şubat 2015 Perşembe 02:25
'Reklama ihtiyacımız yok'
O yüzden çok fazla sosyal medyaya yüklenmenin işin tadını kaçıracağını düşünüyorum" dedi. 

Dün Eğitim Bir-Sen Alanya Temsilcisi Hacı Mehmet Altuntaş ve yönetimi, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'i ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret sırasında ilk sözü alan isim Altuntaş oldu. Altuntaş, "Değerli Kaymakamımız Erhan Özdemir’in hukuki bir süreçle tekrardan görevine gelmesi dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretine geldik. Yönetim Kurulumuz Erhan Bey’in gidişinden sonra seçildi ama daha önceki dönemlerde beraber çalışmıştık. Görüştüğümüz, fikir alışverişinde bulunduğumuz, sorunlarımızı ilettiğimiz bir çalışma ortamı yakalamıştık" dedi.
 
'BASKICI BİR YAPI VARDI'
Eğitim Bir-Sen'in öğretmenlerin okula serbest gitmesi ile ilgili bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Altuntaş, "12 Milyon imza ile sendikamız memurların başörtülü, küpeli ya da istediği şekilde sakal bırakarak okula gitmesi konusunda bir kampanya düzenlendi. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, öğretmenlerin kendilerine yakışan her türlü kıyafetle okula gidebileceği konusunda fikir beyan etmesine rağmen Alanya’da öğretmenlerimize memurlarımıza kılık kıyafetleri dolayısıyla bazı uygulamalara tabi tutuldular. Bunda da giden Kaymakamımızın altında imzası var. Bütün öğretmenlerin yasaya uygun bir şekilde okula gitmesi gerektiği, bunu eğitim yöneticilerinin sağlaması, eğer sağlamazlarsa kendilerine soruşturma açılacağı gibi baskıcı bir uygulama yapıldı. Biz bunu farklı yerlerde dile getirdik ama hala Alanya’da bu tür uygulamalar devam ediyor. Biz bunu Kaymakam Bey’e bugün burada iletmek istiyoruz. Evet, yasada böyle bir kural var ama sivil itahatsizliğimizi kullanarak, Bakanlıktan yapılan açıklamaya da dayanarak bütün sendikalar serbest olarak okula gidiyordu ancak Alanya’da böyle bir sıkıntı var" şeklinde konuştu.
 
'ÖĞRETMENLERİMİZİ KAYMAKAMLIK ALMIŞTI'
 
Kaymakam Hasan Tanrıseven ile birlikte Kaymakamlığın sosyal medya konusunda çok fazla hareketli bir döneme girdiğini belirten Altuntaş, "Bunu halkımızın bilinçlenmesi açısından önemli görebiliriz, lakin bu konuda milli eğitim camiasında ki edebiyat öğretmenlerinden sağlanıyor olması bizim kabullenemeyeceğimiz bir durumdur. Alanya’da 400 tane öğretmen açığı var. Öğretmenlerin bu durumda basın ve sosyal medya alanında çalışması bizim tasvip ettiğimiz bir konu değil. Öğretmenlerimizin öğretmenliklerini yapmaları konusunda Kaymakamımız Sayın Erhan Özdemir'den ricamız var. Burada olduğu sürece kendisi ile uyumlu bir çalışma yakalayacağımıza eminim" dedi.
 
'BİZ DEVLET MEMURUYUZ'
Altuntaş'ın ardından konuşan Kaymakam Erhan Özdemir'de, Eğitim Bir-Sen'in taleplerini mevduat çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirtti. Özdemir, "Sosyal Medya ile ilgili düşüncemi biliyorsunuz. Kaymakamlığımızın Facebook ve Twitter hesaplarını ben açmıştım. Biz burada devletin memuruyuz bizim reklam yapmaya ihtiyacımız yok. O yüzden çok fazla sosyal medyaya yüklenmenin işin tadını kaçıracağını düşünüyorum. Bunun dışında 400’ün üzerinde öğretmen açığı varsa gayet, öğretmenlerimizin öğretmenlik dışında başka alanlarda kullanılmasını doğru bulmuyorum. Öğretmenlerimiz çok donanımlı olduğu için elbette onların donanımlarından, tecrübelerinden, bilgilerinden istifade etmek konusunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu öğretmenleri akıbete uğratacak mesleklerini yapamayacakları bir konuma getirmenin doğru olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 26.02.2015 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81