'Protesto anayasal bir haktır'

Alanya’da geçtiğimiz Pazar günü yaşanan 'Terörü Lanetleme Yürüyüşü'nde yaşanan olayları değerlendiren CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Her gün yurdun dört bir yanından şehit haberi geliyor. Vatandaşın da bu durumu protesto etmesinden doğal bir şey yok” dedi.

'Protesto anayasal bir haktır'

Alanya’da geçtiğimiz Pazar günü yaşanan 'Terörü Lanetleme Yürüyüşü'nde yaşanan olayları değerlendiren CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Her gün yurdun dört bir yanından şehit haberi geliyor. Vatandaşın da bu durumu protesto etmesinden doğal bir şey yok” dedi.

20 Ağustos 2015 Perşembe 04:51
 'Protesto anayasal bir haktır'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı İlçe Başkanı Şengül Yeşildal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası basın mensuplarına geçtiğimiz Pazar günü Alanya’da düzenlenen 'Terörü Lanetleme Yürüyüşü'nde yaşanan olayları değerlendiren Yeşildal, Türkiye'nin bazı kesimler tarafından karıştırılmaya çalışıldığını, toplumsal huzurun bozulduğunu ve yeniden kan akmaya başladığının söyledi. Vatanın bütünlüğünü düşünen insanların bu gelişmelerden kaygı duyduğunu ifade eden Yeşildal, "Ülkenin her yerinden şehit haberleri geldiği için vatanın bütünlüğünü düşünen insanlar bu durumdan infial duymaktadır. Duyarlı vatandaşlarımızın bu durumu protesto etmelerinden daha doğal bir şey yoktur. Toplantı ve gösteri hakkı anayasal bir haktır. Ancak bu hakkın doğru kullanılması da yapılan gösteri ve yürüyüşlerin amacı ile doğru orantılıdır” dedi. 
 
'ŞİDDETLE BİR YERE VARILMAZ'
Şiddetle bir yere varılamayacağını da vurgulayan Yeşildal, en masum gösterinin bile şiddete dönüşmemesi gerektiğini kaydetti. Yeşildal, "Terörü lanetlemek için yaptığımız gösteri ve yürüyüşlerde, nereden yönlendirildiği belli olmayan kışkırtıcı ajanlara dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, üzerinde yaşayan tüm insanları ile bir bütündür. Ülkeyi parçalamaya, devleti bölmeye, vatandaşlarımızı ayrıştırmaya çalışan, başta emperyalist güçler olmak üzere bunların yerli işbirlikçilerine karşı bu karanlık güçlerin tertip ve oyunlarına karşı da uyanık olmak zorundayız” diye konuştu. Terörün bir insanlık suçu olduğunu da belirten Yeşildal, terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını ve lanetlediğini ifade etti. 
 
'NEYİN PAZARLIĞI YAPILDI?'
Terör örgütü ile pazarlık yapanlara da değinen Yeşildal, "Bir gerçeği ifade etmemiz gerekiyor. Oslo’da terör örgütü ile pazarlık yapanlar ve neyin pazarlığının yapıldığını, ne sözler verdiklerini açıklayamayanlar ve terör örgütüne olmayacak sözleri verenler de en az terör örgütü kadar suçludur. Şehitlerimizin dökülen kanlarından sorumludur. Bin yıldır beraber yaşadığımız insanlar arasında kin ve nifak tohumları ekmeye çalışanlar, bunu başaramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar milleti ve vatanıyla birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir” dedi. Türkiye’de huzur tahsis edecek olan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu savunan Yeşildal, terör sorunu yaşayan ülkelerin bu sorunu nasıl çözdüğüne değinerek tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Yeşildal, "Ülkemizde huzur ve güvenin sağlaması için 'önce insan' diyen, insanlar arasında din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ve renk ayrımı gözetmeyen sosyal politikalara ihtiyaç var. Türkiye’de huzur ve barışı sağlayacak yegâne parti CHP’dir. Dünyada terörle nasıl mücadele edildiğine dair örnekler var. Sivrisinek öldürmekle bitmez, bataklığı kurutmak lazım. Terörü meydana getiren unsurları ortadan kaldırmak lazım. Terörün lojistik desteğini, sosyolojik desteğini kaldırmak lazım. İnsanca olmayan araçlarla, insanca amaçlara ulaşılamayacağını tüm vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Teröre karşı bilgiyle, eğitimle, demokratik sistem içerisinde mücadele mümkündür. İngiltere, İspanya, İtalya, bunu başarmıştır. Biz de başarabiliriz. Tüm duygu ve düşüncelerle ülkemizde akan kanın durmasını diliyor, halkımızı acılarımızı paylaşırken, gösterilerimiz yaparken, itidalli olmaya, amacından saptırmak isteyenlere karşı da uyanık olmaya çağırıyoruz. Alanya Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğu için, ona yakışır şekilde davranmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 20.08.2015 04:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81