'Paha biçilemez tanıtım'

Rus Bakan Sergey Lavrov'un Alanya'ya gelmesi kötü geçen turizm sezonunun ardından esnaf temsilcileri ve turizmcileri gelecek sezon açısından umutlandırdı.

'Paha biçilemez tanıtım'

Rus Bakan Sergey Lavrov'un Alanya'ya gelmesi kötü geçen turizm sezonunun ardından esnaf temsilcileri ve turizmcileri gelecek sezon açısından umutlandırdı.

02 Aralık 2016 Cuma 22:44
'Paha biçilemez tanıtım'
 Lavrov ve Çavuşoğlu'nun ortak basın açıklamasını tüm dünyanın izlediğini söyleyen esnaf temsilcileri 'Alanya için paha biçilemez bir tanıtım. Böyle bir reklamı parayla bile yaptıramazdık" dediler.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5'inci Toplantısı için Alanya'ya gelmesi STK Temsilcileri ve turizmcileri mutlu etti. Rubi Platinium Otel'de gerçekleştirilen orak basın toplantısında Lavrov'un Alanya'yı övmesi yerli ve yabancı birçok TV kanalının yanı sıra Rusya medyasında da geniş yer buldu.

'RUSYA PAZARINDA CİDDİ ARTIŞ OLACAKTIR'
Lavrov'un Alanya'ya gelişinin Alanya'nın destinasyonu açısından parayla ölçülemez bir katkı sağladığını belirten Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Kendi ifadelerinden yola çıkarak önümüzdeki dönemde Rusya pazarında Alanya'ya olan ilgi de ciddi bir artış olacaktır. Lavrov'un Alanya'ya gelmesinde emeği geçen başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

'RUSLARIN GÖZÜ ALANYA'YA DÖNDÜ'
Sergey Lavrov'un Alanya'ya gelişini Rus medyasının da yakından takip ettiğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya için çok güzel bir reklam olduğunu belirterek: "Dolayısıyla Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Lavrov'u buraya davet etmekle çok iyi yaptı. Bu ziyaretin ardından tekrar Rusların gözü Alanya'ya döndü. Lavrov Rusya'da çok sevilen bir politikacı. Putin'in ekibinde en sevilen kişilerden birisi. Onun buraya gelmesi bizler için paha biçilmez bir tanıtım oldu" diye konuştu.

'BU REKLAMI PARAYLA YAPTIRAMAZDIK'
Turizmcilerin yanı sıra esnaf odası başkanları da Lavrov'un Alanya'ya gelişinin büyük bir reklam olduğunu belirtirken Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, "Bu bizim için bulunmaz bir nimet ve bulunmaz bir tanıtım. Alanya'mız ve Türkiye için ciddi bir reklam oldu. Biz Alanya olarak bu reklamı parayla yaptıramazdık. Umuyorum ki 2017 yılında Alanya'mızda Rus turistler güvenli bir şekilde tatil yapacaklar. İnşallah 2016 yılından daha bir sezon geçireceğiz buda Lavrov'un Alanya'ya gelişi sayesinde olacak. Emeklerinden dolayı Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na da teşekkür ediyoruz" dedi.

'ALANYA'YI TÜM DÜNYA İZLEDİ'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ise, "Başta hükümetimize ve Bakanımız Sayın Çavuşoğlu'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Lavron'un Alanya'ya gelmesi ilçemizin büyük reklamının olmasını sağladı. Bu tanıtımı büyük paralarla bile yapamayız. İnşallah ekonomik yönden de Alanya'mıza yansıması olacaktır. Alanya'mızı bütün dünya izledi. Böyle bir toplantının Alanya'da yapılması gurur verici bir tablo oldu" şeklinde konuştu.

'BÜYÜK NİMET'
Lavrov'un Alanya'ya gelişinin çok büyük bir nimet olduğunu söyleyen Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, "Türk-Rus ilişkileri açısından daha önceki olumsuzlukların akabinde Türk ve Alanya insanın sıcakkanlılığını Lavrov'un görmesi ilişkilerin düzelmesi aşamasında katkı sağlayacaktır. Emeği geçen başta bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

Mert CANTÜRK (ÖZEL HABER)
Son Güncelleme: 02.12.2016 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81