'Ortak fikrimiz Erdoğan'

Büyük kongre delegesi olarak Başbakan Erdoğan ile cumhurbaşkanı adayını belirlemeye yönelik 4 buçuk saat süren bir toplantıya katılan İlçe Başkanı Güney, “Ortak fikrimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır” diye konuştu.

'Ortak fikrimiz Erdoğan'

Büyük kongre delegesi olarak Başbakan Erdoğan ile cumhurbaşkanı adayını belirlemeye yönelik 4 buçuk saat süren bir toplantıya katılan İlçe Başkanı Güney, “Ortak fikrimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır” diye konuştu.

25 Nisan 2014 Cuma 02:40
 'Ortak fikrimiz Erdoğan'
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün saat 11.00’da genel merkezde 81 ilin büyük kongre delegeleri ile toplantı yaparak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi delegelerin nabzını yokladı. Toplantıya Alanya'dan tek büyük kongre delegesi olan İlçe Başkanı Hüseyin Güney de katıldı. Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik delegelerin temayülü soruldu. Delegelere ‘Cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?’ ve ‘Milletvekillerinin üç kez üst üste aday olmasından sonra geçerli sayılan 3 dönem kuralı devam etsin mi, etmesin mi?’ şeklinde açık uçlu soruların yer aldığı anket doldurtuldu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili nihai kararın 9-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Ak Parti kampının ardından verileceğini açıklardı. 
HERHANGİ BİR ANLAŞMAZLIK OLMAZ
İlk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları sorulan Erdoğan, “Biz Cumhurbaşkanımızla aramızda herhangi bir anlaşmazlık olmaz. Ters köşe olabilirsiniz. Bizim sağımız solumuz belli olmaz. Aramızda bu işi hallederiz. Ülkemizde kaosa sıkıntıya vesile olabilecek hiçbir adımı biz aramızda atmayız. Bu makamların her şey olduğuna inanan hareket değiliz. Bu makamlar gelip geçici. Ülkemize hizmet noktasında bize ne kazandıracak değil biz bu makamlara ne kazandıracağız. Onun için nerde daha faydalı nasıl olacaksak onun adımlarını atarız. Nihai karar verecek olan millet” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini ifade eden Erdoğan, “Bu konuyla ilgili nihai görüşmemiz, benim istişare çalışmalarımdan sonra olacak.” dedi.
CB ADAYI VE ÜÇ DÖNEM SORULDU
Büyük kongre delegesi olan Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney de Erdoğan ile 4 buçuk saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Güney, “Bütün illerden gelen çok sayıda büyük kongre delegesinin katıldığı toplantıda Başbakanımızla sohbet etme fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı adayımızın kimin olması gerektiği ve üç dönem kuralının kaldırılıp kaldırılmamasına yönelik fikrimizin sorulduğu temayüle katıldık. Delegelerimizden bazıları sözlü olarak da fikirlerini beyan ettiler” dedi. Temayülden çıkacak sonucun büyük oranda belli olduğunu vurgulayan Güney, “Ortak fikrimiz Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır” diye konuştu. Güney, Ankara’da birkaç görüşmenin ardından bugün Alanya’ya dönmek üzere yola çıkacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı
nasıl seçilecek?
 
2007 yılında kabul edilen anayasa değişikliğine göre ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçecek. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıllık görev süresi 28 Ağustos 2014 tarihinde dolacak. Yüksek Seçim Kurulu, ilk oylama 10 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 24 Ağustos 2014 olacağını açıkladı. 12. Cumhurbaşkanı ile görev süresi 5 yıl olacak. İlk turda cumhurbaşkanı seçilebilmek için geçerli oyların salt çoğunluğunu yani yüzde 51'ini almak gerekiyor. İlk turda bu çoğunluğa ulaşılamaması durumunda ise ikinci tur seçime gidilecek. İkinci tura ilk oylamada en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek.
 

Son Güncelleme: 25.04.2014 02:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81