'OHAL demek, TBMM'nin gücüne güvenmemek demek'

'OHAL demek, TBMM'nin gücüne güvenmemek demek'

23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:26
'OHAL demek, TBMM'nin  gücüne güvenmemek demek'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Can Karagöz, Anayasa'nın Olağanüstü Hal'i (OHAL) meşru kılan 15. maddesinin hukuksuz olduğunu, çünkü bir anda Anayasa'nın tamamını askıya alıp keyfiliğe yol açabileceğini belirtti. Anayasa'nın, kendi içindeki bir madde ile kendi kendisinin askıya alınabileceğini söylediğini ifade eden Karagöz, şu açıklamayı yaptı: "Dolayısıyla yanlış olan OHAL değil, OHAL'deki yetkilerin hukuka aykırı ve keyfi kullanmaya oldukça müsait olmasıdır. Bu yetkileri yasal düzenlemelerle çağımıza uygun şekilde kısıtlamadan alınan OHAL kararı demokrasi ihlalidir. Bu noktada en kritik soruyu da sorabiliriz.

'TBMM'YE GÜVEN YOK MU?'
Uzun zamandan beri ilk kez siyasi partiler önemli bir uzlaşı bir çözüm ortamı göstermişken, neden OHAL ilan edilip yetki TBMM'nin elinden alınmaktadır? TBMM'ye güvenilmemekte midir? TBMM'nin yapabileceğinden daha iyisinin yapılabileceği inancı nereden gelmektedir? Eğer istediğimiz şey birlik ise, bu sorunun demokratik yöntemlerle TBMM'de elbirliğiyle çözülmesi gerekir. Emin olalım ki, TBMM'nin kudreti diğer tüm kurumların üzerindedir. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri ve Dışişleri Bakanları ve bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aynı anda 'OHAL ile korkacak bir şey yok' açıklaması yapması, zaten bu yasal sorunları bildiğinin açık bir kanıtıdır."

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 23.07.2016 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81