'Milli Yas' ilan edildi

Başbakan Yardımcısı Arınç, Gazze'de yaşananları değerlendirerek Bakanlar Kurulu'nun 3 günlük yas ilan edilmesi kararı aldığını bildirdi.

'Milli Yas' ilan edildi

Başbakan Yardımcısı Arınç, Gazze'de yaşananları değerlendirerek Bakanlar Kurulu'nun 3 günlük yas ilan edilmesi kararı aldığını bildirdi.

22 Temmuz 2014 Salı 23:51
'Milli Yas' ilan edildi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Arınç, Ramazan Bayramı dolayısıyla 31 Temmuz Perşembe ve 1 Ağustos Cuma günlerinin idari izin sayılması yönünde bir beklenti oluştuğunu hatırlatarak, bu günlerin idari izinli sayılmayacağını söyledi. Arınç, Gazze'de yaşananları değerlendirerek, 3 gün yas ilan edildiğini kaydetti. Büyük bir üzüntü içinde olduklarını dile getiren Arınç, “İsrail'in Filistin halkında karşı uyguladığı katliamı lanetliyoruz. Şu ana kadar hayatını kaybeden Filistinli sayısı 500'ü geçmiştir. Binlerce yaralı vardır. Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı” dedi. Salı günü başlayan uygulama Çarşamba ve Perşembe günleri devam edecek. Türkiye'de Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek bakımından yas ilan edilmesi kararı verildiğini kaydeden Arınç, “İsrail hükümeti, Gazze'ye yönelik acımasız saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Bu Türkiye hükümetinin görüşüdür. Ateşkes sağlanması konusundaki çabaları desteklenmekteyiz. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız muhataplarıyla sürekli irtibat halindeler. İsrail, Filistin halkına toplu cezalandırma mertebesine varan keyfi uygulamalarına son vermelidir. Türkiye bu saldırganlık karşısında ilkeli bir tutum izlemiştir. Güçlünün değil haklının yanında yer almıştır.” dedi. Türkiye'nin Filistin'e yardım için harekete geçtiğini dile getiren Arınç; “TİKA, Filistin Program Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon dolarlık yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için çalışmalara başlamıştır. AFAD da Dünya Sağlık Örgütü'nün Filistin ofisine 1,5 milyon dolarlık bir yardımda bulunmuştur. Türk Kızılayı da 2 bin aileye gıda yardımı ulaştırmak için harekete geçmiştir”" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 22.07.2014 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81