'Kurunun yanında yaş da yanmasın!'

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 15 Temmuz sürecinin ardından üniversitede FETÖ'ye yakın isimler konusunda kurunun yanında yaşta yanmasın diye detaylı bir araştırma yaptıklarını söyledi.

'Kurunun yanında yaş da yanmasın!'

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 15 Temmuz sürecinin ardından üniversitede FETÖ'ye yakın isimler konusunda kurunun yanında yaşta yanmasın diye detaylı bir araştırma yaptıklarını söyledi.

26 Temmuz 2016 Salı 01:24
'Kurunun yanında  yaş da yanmasın!'
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 15 Temmuz sürecinin ardından üniversitede FETÖ'ye yakın isimler konusunda kurunun yanında yaşta yanmasın diye detaylı bir araştırma yaptıklarını söyledi. Pınarbaşı ayrıca geçtiğimiz hafta YÖK'ün talebi doğrultusunda istifa eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Hasan Güneş'in malum yapıyla herhangi bir ilişkilerinin olmadığına şahidim açıklamasını yaptı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, üniversitede çalışmaların devam ettiğini söyledi. 15 Temmuz'da yaşayan darbe girişiminin ardından malum yapıya yakınlığı olan kişilerle ilgili detaylı inceleme yaptıklarını söyleyen Pınarbaşı, şöyle konuştu: "Bu hafta içerisinde bir takım gelişmeler yaşanabilir. Biz titiz bir şekilde çalışıyoruz. Bizim amacımız kurunun yanında, yaşta yanmasın. Bu yüzden çok boyutlu olarak olayı inceliyoruz, araştırıyoruz ve tespit ediyoruz. Çok yakın bir zaman içerisinde bir takım hareketlilikler ve sonuçlar görmeye başlayacaksınız. Biz hafta sonu bile tatil yapmadık. Cumartesi, pazar bile çalıştık. Bu konuda ki ciddi çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu hain ve alçakça kalkışmanın karşısındayız. O gece bunu ilk deklare eden üniversitelerden birisi bizdik. Saat gece 03.00 gibi sosyal medya hesaplarımız ve web sayfamızdan duyuruyu ilk yapan üniversitelerdeniz. Devletimizin yanında olduğumuzu ve darbelere karşı olduğumuzu güçlü bir şekilde açıkladık. O yüzden bizim bu tip yapılanmalara kesinlikle tahammülümüz yok. Bunların kökünün kazınması gerekiyor. Bizde bu konuda kararlılıkla çalışıyoruz."

'YÖK ARAŞTIRMA YAPIYOR'
YÖK'ün çağrısı sonunda istifa eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Hasan Güneş'in geriye dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya da cevap veren Rektör Pınarbaşı, "YÖK'ün dekanları görevden alması bilindiği üzere Türkiye'deki tüm üniversitelerde oldu. Buradaki amaç toplu bir hareket göstererek sorunlu olanları ayıklamaktı. Tabi YÖK'ün bu araştırmaları devam ediyor. Gerek biz gerekse de tüm üniversiteler bu sürecin biran önce bitmesini istiyoruz. Çünkü dekanlarımız bizim için çok önemli. Bu konuda ki isteğimizi de YÖK'e ilettik. Onlarda çok hızlı bir şekilde bu işin sonuçlanacağını söylüyorlar. Kesin bir tarih yok ancak çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi.

'DEKANLARIMIZDA SORUN OLMADIĞINA ŞAHİDİM'
Dekanların yeni atandığını söyleyen Pınarbaşı, "Hepinizin malumu ben geldiğim andan itibaren bir kişiyi üniversitemize alırken en çok iki şeye dikkat ediyorum. Birincisi liyakat, yani gerçekten üniversitemize ve Alanya'mıza layık bir insan olması. Çünkü biz burada kaliteli bir üniversite kurmak istiyoruz. İkincisi ise malum yapı ile ilgisinin olmaması. Biz zaten bu konuda son derece hassastık. Zaten iki dekanımızda bizim seçtiğimiz ve araştırdığımız insanlardı. İkisinde de bir sorun olmadığına ben şahidim ve inanıyorum. İnşallah en kısa sürede her iki dekanımızda yeniden göreve başlayacaklar" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 26.07.2016 01:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hilmi Tunahan Uyar 2018-07-10 14:20:00

he he. herkes inandı.

banner81