'Kalk ne olur kalk'

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit edilen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, 13 yıl görev yaptığı Alanya'da son yolcuğuna gözyaşı ve dualar eşliğinde uğurlandı.

'Kalk ne olur kalk'

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit edilen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, 13 yıl görev yaptığı Alanya'da son yolcuğuna gözyaşı ve dualar eşliğinde uğurlandı.

05 Eylül 2015 Cumartesi 11:00
 'Kalk ne olur kalk'
 Şehidimizin eşi Aysun ile oğlu Mehmet Aksoy'un bu acıya yürekli dayanmadı ve Garnizon Şehitliği’nde fenalaştılar. Şehidin ailesinin feryatları ise yürekleri dağladı. Acılı eş Aysun Aksoy, eşinin resmini eline, yüzüne sürüp bağrına basarak, "Bizi bırakıp nereye gittin, (Tabuta vurarak) kalk hadi kalk. Baba söyle de ne olur kalksın. (Oğlunu kucağına alıp) Kalk, bağ oğlun çocuğumuz burada. Biz sensiz ne yaparız şimdi?" diye hıçkırıklar içinde haykırdı. 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Alanya'da 13 yıl görev yapan ve emekli olduğunda Alanya'da yaşamak istediği için bir ev satın alan, geçmişi ise başarılarla dolu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, önceki gün ihbar üzerine yanan bir okul inşaatına 3 görev arkadaşı ile giderken, aracın geçiş noktasında teröristler tarafından döşenen bir mayının patlatılması sonucu şehit olmuştu. Şehit Emniyet Amiri Aksoy'un cenazesi protokol, meslektaşları ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle dün Alanya Belediye Mezarlığı Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Vali Türker, şehit Emniyet Amiri Aksoy’un tabutunun sarılı bulunduğu Türk bayrağını eşi Aysun Aksoy’a teslim etti.  İbrahim Halil Aksoy'un cenazesi geçtiğimiz ay Mardin Midyat’ta şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın yanına defnedildi. Törene şehit Sercan’ın eşi Özay Sercan ve babası Durmuş Ali Sercan da katıldı. 
TABUTUNA GÜL SUYU DÖKÜLDÜ
Şehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un cenazesi ise dün saat 10:00 da Emine Özmüftüoğlu Camii'ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna gül suyu döküldü. Cenaze namazına şehidin eşi Aysun Aksoy,oğulları, Alanyalı eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Antalya Milletvekilleri Sena Nur Çelik, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven,  Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Garnizon Komutanı Serkan Akbaba, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nail Tavlı, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları  ve derneklerin başkanları ile şehidin görev arkadaşları ve yaklaşık 2 bin 500 kişilik vatandaş topluluğu katıldı. 
MÜFTÜ ALLAH BUNLARI KAHRETSİN" DEDİ
Cenaze namazını kıldıran Antalya İl Müftüsü Osman Artan, burada yaptığı konuşmada 'El Kahhar' diyerek şu duayı etti; "Bunları Allah ıslah etsin, Islah olmazlar ise Allah bunları kahretsin" diyerek teröristlere beddua etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi helallik alınmak üzere Kızlarpınarı Mahallesi'nde ki evine getirildi. Cenazenin evin önüne getirildiği dakikalarda yüreği bu acıya daha fazla dayanmayan şehidin annesi Emine Aksoy fenalık geçirdi. Evde bulunan sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Emine Aksoy, Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Alanya Belediye Mezarlığı Garnizon Şehitliği'ne getirildi. Cenaze aracını ise tekbir sesleri ile binlerce vatandaş takip etti.
İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
Cenazeye yürüyerek eşlik eden binlerce kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.Grup, Aksoy'un yaklaşık 13 yıl görev yaptığı Alanya Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken yürüyüşe ara vererek İstiklal Marşı okudu.  

Son Güncelleme: 05.09.2015 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81