'Kaçak acentelere göz açtırmadık'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu, sonuna yaklaştığımız turizm sezonunda yapılan denetimler ile ilgili bilgi verdi.

'Kaçak acentelere göz açtırmadık'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu, sonuna yaklaştığımız turizm sezonunda yapılan denetimler ile ilgili bilgi verdi.

07 Kasım 2014 Cuma 03:21
'Kaçak acentelere göz açtırmadık'
 
TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu, sezonun bitimine yaklaşılmasına rağmen denetimlerin son hızıyla devam ettiğini söyledi. Denetimlerle ilgili bilgi veren Mutlu, "2014 yılı denetimleri 2014 sezonu açılışı ile birlikte başlanan kaçak acentecilik faaliyetleri denetimlerimiz Alanya turizm danışma personeli ile birlikte sezonun yavaşlamasına rağmen devam ediyor. Bu güne kadar yapılan denetimlere bakarsak, denetim, şikayet, genel kontrol amaçlı olarak bu güne kadar 332 noktaya gidilmiştir. Bu kontrollerin bir kısmı turizm danışma personeli ile bir kısmı TÜRSAB olarak yapılmıştır. Yapılan bu denetimlerde 43 adet kaçak acente tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmış ve bunlardan 12 adedi kapatılmıştır. Bu sezon yapmış olduğumuz denetimler neticesinde kaçak tur yapan acenteleri göz açtırmadık" dedi. 
 
'DENETİMLERİMİZ KIŞINDA SÜRECEK'
Vatandaşların şikayetleri üzerine sahillerde de kontroller yapıldığını belirten Mutlu, "Yapmış olduğumuz sahil denetimlerinde 11 adet kaçak tur satan şahıs yakalanmış ve haklarında yasal işlem yapılmıştır. Tüm bunların yanında Gazipaşa Havaalanına transfer yapan araçlarda zaman zaman Gazipaşa Havaalanı'na gidilerek kontrol ediliyor. Bu kontrollerden bu zaman kadar 250 araç kontrol edilmiş olup 17 araca cezai işlem uygulanmıştır. TÜRSAB Alanya BYK olarak sezonun yavaş yavaş kapanıyor olmasına rağmen biz denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Kışında denetimlerimiz periyodik aralıklarla sürecek" dedi. 
 
Son Güncelleme: 07.11.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81