'İnsanlık dramı son bulmalı'

AKP Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramının son bulmasını temenni etti.

'İnsanlık dramı son bulmalı'

AKP Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramının son bulmasını temenni etti.

30 Haziran 2015 Salı 15:39
 'İnsanlık dramı son bulmalı'
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Doğu Türkistan olarak bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerine yönelik yapılan baskılara ve insanlık zulmüne adeta isyan etti. Çin Halk Cumhuriyeti'nin, Uygur Türklerine oruç tutma ve diğer ibadetlerini yapma yasağı getirmesi ve bu yasağa uymayanlara işkence yapmanın yanı sıra ölüm cezası verme gibi uygulamalarının artık son bulması gerektiğini söyleyen Çalık, "Doğu Türkistan'a kulak ver, tepkisiz kalma, oradaki soydaşlarımıza oruç, namaz kılma ve başörtüsü yasağı uygulanıyor" dedi. 
 
'KİTLESEL KIYIM SÜRÜYOR' 
Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanların yaklaşık 60 yıldır türlü işkencelere maruz kaldıklarını ve akıl almaz baskı altında yaşadıklarına dikkati çeken Çalık, "1965'ten sonraki katliamlarla birlikte öldürülen Doğu Türkistanlı sayısı 35 milyon gibi inanılmaz bir rakama ulaşmış durumda. Çin Halk Cumhuriyeti, kitlesel kıyıma devam etmektedir. Baskı ve şiddet, Urumçi’den Doğu Türkistan’ın diğer bölgelerine de yayılmış durumdadır. Haberleşme ve iletişimin kesilmiş olduğu bölgede sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Doğu Türkistan’ın birçok şehrinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Uygur Türkleri insani yardıma muhtaç hâle gelmiş durumdadır" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 30.06.2015 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81