'İlçemize renk katıyorsunuz'

Alanya’da yerleşik yaşayan ve Almanca, Rusça ve İngilizce konuşan yabancılara yönelik olarak Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Sizler bizim için ötekiler değil, İlçemize renk katan, Alanya’mızı zenginleştiren unsurlarsınız” dedi.

'İlçemize renk katıyorsunuz'

Alanya’da yerleşik yaşayan ve Almanca, Rusça ve İngilizce konuşan yabancılara yönelik olarak Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Sizler bizim için ötekiler değil, İlçemize renk katan, Alanya’mızı zenginleştiren unsurlarsınız” dedi.

29 Ocak 2015 Perşembe 03:41
'İlçemize renk katıyorsunuz'
 
Alanya Kültür Merkezi’nde, Alanya’da yerleşik yaşayan ve Almanca, Rusça ve İngilizce konuşan yabancılara yönelik toplantıları  yapıldı. Kaymakam Tanrıseven, Yeni Alanyalıları değişen Yasa hakkında bilgilendirmek ve onlara sorunlarını dile getirme fırsatı  vermek amacıyla bu toplantıların yapıldığını ifade etti. Alanya’da yerleşik yaşayan yabancılara yönelik toplantılar Almanca  konuşanlar, Rusça konuşanlar ve İngilizce konuşanlara ayrı ayrı olmak üzere 3 bölümde yapıldı. Alanya Kültür Merkezi’nde  
yapılan toplantılarda Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim  Daire Başkanı Atay Uslu  Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılara hitap ettiler.
 
'KONUŞULANLARIN ANKARA’YA ULAŞACAĞINDAN KUŞKUNUZ OLMASIN'
 
Kaymakam Tanrıseven, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancılara yönelik  şartları düzenleyen en yetkili kurum olduğunu belirterek Başkan Atay Uslu’nun değiştirilen göç yasası hakkında bilgiler vermek  ve sorunları dinlemek amacıyla geldiğini söyledi. Daha önce de toplantılar yapıldığını, var olan birtakım sorunlardan haberdar  olduğunu ifade eden Kaymakam Tanrıseven “Ben de 12 Eylül tarihine kadar yurt dışındaydım. Kaymakam olmama rağmen orada birtakım  bürokratik engellerle karşılaştım. Bu yüzden durumunuzu en iyi anlayan benim. Burada konuşulan sorunların Ankara’ya  ulaşacağından kuşkunuz olmasın. Sizler bizim için ötekiler değil, İlçemize renk katan, Alanya’mızı zenginleştiren  unsurlarsınız” dedi.
 
'YENİ BİR SİSTEM OLUŞTURURKEN ALANYA’YI DİNLEMEMEK OLMAZ'
 
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Atay Uslu, 1950’de oluşturulmuş Yasa’nın o  yıllarda Türkiye’ye gelen 30 bin yabancı için yeterli olduğunu ancak bugün sadece Alanya’yı 3 milyon yabancının ziyaret ettiği  düşünülürse sistemin ne kadar yetersiz kaldığının anlaşılacağını belirterek yabancılara yönelik yeni bir yasa düzenlediğini  söyledi. Başkan Uslu “Bu sistemi oluştururken Alanya’yı dinlememek olmazdı. Kaymakamımızın davetiyle Alanya’ya geldik ve  İlçemizde yaşayan yabancılarla hasbıhal edelim dedik. İlettiğiniz sorunlar ve dilekleriniz çalışmalarımıza rehber olacak” diye  konuştu.
 
YENİ YASA İLE İŞLEMLER İNTERNETTEN DAHA HIZLI VE KOLAY YAPILACAK
Başkan Uslu , AB ile uyum çerçevesinde yeni bir Yasa hazırlanarak Nisan 2014’te yürürlüğe girdiğini ifade etti. Eski sistemde  göçle polis ilgilenirken yeni sistemde Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı yabancı dil bilen uzmanların ilgileneceğini söyledi.  Başkan Uslu, yabancıların Türkiye’ye geliş şartlarını, burada yaşama sürelerini ve bu sürenin devam şartlarını düzenleyen yeni  Kanun hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca Ülkemizde ikamet edecek yabancılara yönelik uyum ve entegrasyon sorununun da yeni  
sistem ile daha kolay aşılacağını belirterek “Yeni Yasa ile ikamet izni başvurularının ve takibinin internetten  yapılabilmesinin önünü açtık. Artık işleyiş daha hızlı ve daha kolay olacak” diye konuştu.Başkan Uslu’nun açıklamalarının ardından Alanya’da yerleşik yaşayan yabancıların sorunlarını ve isteklerini ortaya koymak  amacıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan anket formu dağıtıldı. Yabancılar Başkan Uslu’ya sorunlarını iletme  fırsatı bulurken istek ve şikayetlerine birinci ağızdan cevap alabilmenin memnuniyetini yaşadılar.
 
Son Güncelleme: 29.01.2015 03:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81