'Hizmeti yerinde vermemiz lazım'

Yeni yapılacak olan SGK Binasının Temel atma törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Alanya'nın nüfusun artması, mahalleriyle bütünleşmesi daha iyi hizmet vermemiz gerektiğini gösteriyor. Daha iyisini yerinde vermemiz lazım. Hizmeti Alanyalıların, hemşehrilerimizin ayağına getirmemiz gerekiyor" dedi.

'Hizmeti yerinde vermemiz lazım'

Yeni yapılacak olan SGK Binasının Temel atma törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Alanya'nın nüfusun artması, mahalleriyle bütünleşmesi daha iyi hizmet vermemiz gerektiğini gösteriyor. Daha iyisini yerinde vermemiz lazım. Hizmeti Alanyalıların, hemşehrilerimizin ayağına getirmemiz gerekiyor" dedi.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 03:30
'Hizmeti yerinde vermemiz lazım'
 
Bir dizi açılış ve ziyaret için Alanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü binasının temel atma törenine katıldı. Çavuşoğlu, tören alanında kendisini karşılayanlar arasında yer alan babası Osman Çavuşoğlu ile kucaklaştı. Baba Çavuşoğlu kucaklaşama sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Programın açılış konuşmasını Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven gerçekleştirdi. Tanrıseven, "Alanya her ne kadar ilçe olsa da Gelir İdaresi’nin verilerine göre 44 vilayetten fazla vergi veren bir ilçe konumunda. Zor şartlar altında hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezimiz için bugün modern bir hizmet binasının temellerini atıyoruz. Yeni hizmet binası ile SGK Alanya'da modern bir binada hizmet verecek. Yaklaşık 300 gün içerisinde bu bina tamamlanarak hizmete girecek” dedi. Tanrıseven'in ardından konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, “Vatandaşlarımıza kaliteli ve mali açıdan sürdürülebilir bir hizmet verecek moderni bir bina yapıyoruz ”dedi.
 
'KAMPÜS TEMELİ ATACAĞIZ'
Tören programında son konuşmayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Bir kaç gün önce NATO Dışişleri Toplantısını Antalya'da gerçekleştirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, "İnşallah Kasım ayında da G20'ye yani dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerini Antalya'da ağırlayacağız. Şu anda da Türkiye dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkelerine başkanlık yapıyor. Alfabetik sırayla değil aday olarak seçilerek elde ettiğimiz bu başkanlığı en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi. Uluslararası ilişkilerde her türlü mekanizmayı çok iyi kullanmak gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, şöyle konuştu: Ülkemizde bulunan temsilcilik sayısında son yıllarda ciddi bir artış var. Ülkemizin itibarına artıkça ülkeler Türkiye’de temsilcilik açıyorlar. Şu anda 260'tan fazla temsilcilik var. İstanbul'da New York’tan sonra ikinci sırada. Yurtdışında temsilcilik sayımız her geçen gün artıyor. Son 5 yılda 50 temsilcilik açarak 228 temsilcilik ile dünyada 6. sıradayız. Bu yıl da bu sayıyı 241 e çıkarak dünyada ilk 5. olacağız. Büyün güçlenen Türkiye'nin yansımaları budur. Sadece hizmet binaları yetmez kaliteli iyi hizmet de vermek lazım. Somali de 80 dönüm üzerinde elçilik yapıyoruz. Bu akşamda Strazburg'ta geçiyoruz. Burada da yeni hizmet kampüsünün temelini atacağız."
 
'HİZMETİ ALANYALILARIN AYAĞINA GETİRMEMİZ GEREKİYOR'
"Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek en kısa yoldan en kaliteli hizmeti vermek bizim görevimiz" diyen Çavuşoğlu",  Alanya’nın her geçen gün büyüyor  Alanya'nın nüfusun artması, mahalleriyle bütünleşmesi daha iyi hizmet vermemiz gerektiğini gösteriyor. Daha iyisini yerinde vermemiz lazım. Hizmeti Alanyalıların, hemşehrilerimizin ayağına getirmemiz gerekiyor. Zaten Alanya'ya her gelişimizde bir hizmetin açılışını yapıyoruz ya da bir hizmete ön ayak oluyoruz. Bu hizmetleri Alanya'ya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün temelini attığımız Hizmet binası en kısa zamanda tamamlanacaktır. Sadece Alanya'ya değil burada yaşayan yabancılara da hizmet verecektir. Alanya’ya gelen turistlere de hizmet verecektir" ifadelerinde bulundu.
 
'DÜNYA TÜRKİYE'NİN SAĞLIK SİSTEMİNİ İNCELİYOR'
Sağlığa ve sosyal güvenliğe çok önem verdiklerini kaydeden Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz büyüdükçe sağlık ve sosyal hizmetinin kalitesini artırıyoruz. Herkesin sağlıktan insan gibi faydalanması için bugüne kadar attığımız adımlar da ortada. Eskiden Vatandaşlarımız hastanede rehin kalıyordu, ilaç bulamıyor alamıyordu. Eskiden yüzde 20 katkı payı veriyordu. Eskiden bir ilaç 100 liraydı, 20 lirayı düştü. İlaç ucuzladığı için 4 liralık katkı parasını bile ödemeyerek kendi cebinden parasını öder hale geldi. Şuanda Türkiye’nin sağlık sosyal hizmet uygulamaları örnektir. Dünya Türkiye'nin sağlık sistemini inceliyor. Nasıl bu kadar herkesi devletin güvencesine alıyorsunuz diye. ABD'de, Avrupa’da öyle değil Türkiye’de sosyal güvenliği olmayan hiç kimse yok. Herkesin sosyal güvencesi var. Her anne her doğan çocuk her öğrenci her 65 üstü insan devletin güvencesi altında. Son zamanlarda ülkelerle sosyal güvenlik anlaşmalarını artırdıklarını da kaydeden Çavuşoğlu, buraya gelen misafirlerin hiç bir sorun yaşamadan bu hizmetlerden faydalanacağını kaydetti. Türkiye’ye ve Alanya'ya gelen turist sayısında ciddi artış olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, vizeleri kaldırarak bir taraftan kolaylıklar sağlayarak daha çok turistin ilçeye gelmesini istediklerini vurguladı. Çavuşoğlu, Rusya ile kimlik ile giriş çıkış görüşmeler halinde olduklarını da sözlerine ekledi.
 
'ESNAF ZİYARETİ YAPTI'
Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından SGK Başkanı Yadigar İlkan, Alanya Kaymakamı  Dr. Hasan Tanrıseven, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in de yer aldığı protokol ile butona basarak temel atımını gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu törenin ardından Damlataş'ta esnaf çeşitli esnaf ziyaretlerinde bulundu. 
 
Son Güncelleme: 18.05.2015 03:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81