'Hizmet tamamen siyaset ile karıştı!'

Davalık olan koordinatörlük ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Uyar, “Koordinatörlüğün yasanın çıkmazlarından birisi olduğunu ve Büyükşehir’in hizmeti tamamen siyasetle karıştırdığı için polemik konusu olduğunu söyledi.

'Hizmet tamamen siyaset ile karıştı!'

Davalık olan koordinatörlük ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Uyar, “Koordinatörlüğün yasanın çıkmazlarından birisi olduğunu ve Büyükşehir’in hizmeti tamamen siyasetle karıştırdığı için polemik konusu olduğunu söyledi.

08 Temmuz 2014 Salı 05:34
'Hizmet tamamen siyaset ile karıştı!'
MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu koordinatörlük ve kaymakamlık binasına kurulan koordinasyon merkezi nedeniyle Antalya BŞB Başkanı Menderes Türel ve Türel’in Alanya Koordinatörü olarak görevlendirdiği Hüseyin Güney ile Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ hakkında bir grup avukatın Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusu üzerine konuştu. Olayları yüzeysel değerlendirmediğini belirten Uyar, “Koordinatörlük olayı tamamen Büyükşehir Yasası’nın getirdiği en önemli baş belalarından, sorunlarından birisidir. Tüm bu konuların Büyükşehir Yasası’nın Antalya vilayetinin yönetilmesine uygun olmadığı penceresinden bakıyorum ve değerlendiriyorum” dedi.
‘AMAÇLARI SİYASİ İTİBARSIZLAŞTIRMA’
Yasanın Antalya coğrafyasına uygun olmadığını tekrar tekrar söylediğini vurgulayan Uyar, “Bu koordinatör olayı da yine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çıkmazlarından birisidir. Hizmeti, siyasetle tamamen karıştırma sebeplerinden dolayı bu polemiği yaşıyoruz. Büyükşehir, AKP’nin olunca AKP tabi ki huzursuz oldu. Alanya’yı ve diğer partilerin kazandığı ilçeleri ele aldığında oralardaki hizmeti, hizmet anlayışı içerisinde değil siyasi etkisizleştirme, siyasi itibarsızlaştırma ve kendi siyasi kimliklerini öne çıkarma maksadı ile hamleler yaptıklarını düşünüyorum. Koordinatör de bunlardan bir tanesidir.” diye konuştu. 
‘KOORDİNATÖRLÜK NORMALDİR’ 
Büyükşehir’in Alanya’da hizmetlerini yürütebilmesi için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yetki devri yapmadığı takdirde koordinatör ya da buna benzer bir uygulamayı yapmak zorunda olduğunu söyleyen Uyar, konuşmasına şöyle devam etti: “Buradaki hizmetlerini o görevlendirdiği kişiye takip ettirmek zorunda. Böyle bir şey olmazsa zaten Alanya’da hizmetlerini yürütemez. Burada ben çok abartmıyorum. AKP açısından, Büyükşehir Belediyesi açısından baktığım zaman bunu gayet normal karşılıyorum. Ama ben davadan öte kaymakamlık binasına bu koordinatörlüğün yerleştirilmesini kabullenemiyorum. Esas Alanya Kaymakamlığı’na, mülki amirin odasının karşısına böyle bir yerleşmenin etik olmadığını söylüyorum. Kaymakamlık makamının küçük düşürüldüğünü söylüyorum. 
‘KAYMAKAMLIĞA SAYGISIZLIK VAR’
Kaymakamlık makamı hem devleti temsil eden hem milletin devletle iletişim kurduğu bir yer olması hasebi ile saygın bir yerin bu şekilde işgal edilmesi esas bizim kabul edemeyeceğimiz, şiddetle karşı duracağımız husustur. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Kaymakamlığı’na saygısızlık yaptığını düşünüyorum. Buna hala itiraz ediyorum. Antalya’dan da Alanya’nın lehine çok fazla bir şey yapılamayacağını, bunun çok yavaş bir hizmet akışı yaratacağını düşünüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu hem Alanya’ya hem de Antalya’ya sıkıntı vereceğini düşünüyorum. Büyükşehir Yasası, Alanya’nın birçok imkânlarını elinden almış, ama buna rağmen Alanya Belediyesi de elinden geleni fazlası ile yapma gayreti içerisindedir. Büyükşehir Belediyesi yapmasa bile Alanya Belediyesi yerine getirecektir. Mahkemenin nasıl bir sonuç çıkaracağını ise tahmin edemiyorum.”     
 
Son Güncelleme: 08.07.2014 05:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81