'Hayırlı olmasın'

Alanya Belediyesi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı Adem Murat Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Mecliste Ay Elektrik Üretim Şirketi tarafından Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı CHP'nin ret, MHP'nin çekimser ve Ak Parti'nin kabul oyu vermesinin ardından reddedildi. Başkan Yücel'in kararla ilgili “Hayırlı olsun” demesi üzerine, AK Partili Meclis Üyesi Kerim Başkaptan “Hayırlı olmasın” dedi.

'Hayırlı olmasın'

Alanya Belediyesi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı Adem Murat Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Mecliste Ay Elektrik Üretim Şirketi tarafından Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı CHP'nin ret, MHP'nin çekimser ve Ak Parti'nin kabul oyu vermesinin ardından reddedildi. Başkan Yücel'in kararla ilgili “Hayırlı olsun” demesi üzerine, AK Partili Meclis Üyesi Kerim Başkaptan “Hayırlı olmasın” dedi.

03 Şubat 2016 Çarşamba 14:53
'Hayırlı olmasın'
Alanya Belediyesi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı Adem Murat Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Mecliste Ay Elektrik Üretim Şirketi tarafından Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı CHP'nin ret, MHP'nin çekimser ve Ak Parti'nin kabul oyu vermesinin ardından reddedildi. Başkan Yücel'in kararla ilgili  “Hayırlı olsun” demesi üzerine, AK Partili Meclis Üyesi Kerim Başkaptan  “Hayırlı olmasın” dedi.
 
Alanya Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı, Başkan Adem Murat Yücel başkanlığında dün gerçekleştirildi. Meclise MHP'den Kerim Aydoğan, Adem Er, CHP'den Nefise Develioğlu, Eray Erdem, AK Parti'den Mustafa Şenli, Erol Fazlıoğlu, Ahmet Büküş, Emin Hatipoğlu, Ertuğrul Akay mazeret bildirerek katılmadı. Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının görüşülmesi ile başlayan mecliste Mahmutlar hizmet binasının güneyinde bulunan park alanının 5 yıl süre ile kiraya verilmesi ile ilgili talep üzerinde duruldu. 
 
KİRA YETKİSİ OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Park içindeki kafeteryanın kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesine komisyon üyesi AK Partili Alper Birer sökülüp takılabilir malzemeden olmadığı için ret, komisyon üyesi CHP'li Mustafa Aras ise çekimser, MHP'li Tunahan Kasapoğlu ve Garip Kodal kabul oyu verdiği karar mecliste tartışıldı. CHP'li Erdoğan Toktaş emsalinin %3'ü geçmemesi şartıyla kabul edeceklerini belirtti. Başkan Yücel kararı bu şekilde değiştirmesi ile AK Parti'nin ret, MHP ve CHP'nin kabul oyları ile karar geçti.
 
‘MAZERET OLMASIN DİYE TAHSİS EDİYORUZ’
AKEDAŞ'ın Çıplaklı ve Konaklı’da bir park alanına trafo yapma talebi de CHP'nin tahsislerin ücretli olması düşüncesi ile ret, MHP ve AK Parti'nin kabul oyları ile geçti. CHP’li Toktaş, “Bu tür kuruluşlar vatandaştan fazlasıyla para topluyor. Son günlerde sürekli gündeme geliyor. Faturaya yansıyan bedellerin ne olduğu, nereye gittiği açıklanmıyor. Vatandaş çok sıkıntılı durumdayken bedelsiz tahsislere karşıyız” dedi. Başkan Yücel ise yatırımlarda ‘Belediye yer göstermesi’ mazereti olmasın diye tahsis yaptıklarını ifade etti. 
 
HES KARARINA CHP’DEN ŞERH 
İmar ve Bayındırlık Müdürlüğü kararlarında ise Ay Elektrik Üretim LTD. ŞTİ.'nin Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı tartışmalara neden oldu. Komisyon üyelerinden MHP’li Komisyon Başkanı Mehmet Ali Tekin, Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, Melike Nazifoğlu çekimser, AK Partili Mustafa Keşoğlu kabul, CHP’li Erkan Demirci ‘çevreye olan zararları nedeniyle talep uygun değildir’ şerhi koyduğu açıklandı. 
 
TOKTAŞ: ÇED RAPORU YOK! 
Konu hakkında konuşan CHP’li Toktaş, “Gevne Çayı’nda yapılmakta olan HES inşaatını yapmakta olan firma şuanda kadar hiçbir kişi ve kurumdan izin almadan faaliyete başladı. O bölgenin muhtarları sürekli müracaat yaptılar ancak hiçbir sonuç elde edemediler. Ben de müracaatlarda bulundum. Valiliğe ruhsatını sorduk, herhangi bir bilgi veya belge vermediler. Orada binlerde ağaç kesildi. Kesilmesi için izin alınmış mı? Orman İşletme Müdürlüğü’ne defalarca müracaat ettik, cevap alamadık. ÇED raporunun olmadığı ve çevreye zararlı olduğuna yönelik rapor verilmiş. Sağlık komisyonundan da uygun olmadığına yönelik raporlar düzenlenmiş. Bu bölgeyi katlettiler. Beş yıldır müracaat etmediğimiz kurum kalmadı. Demek ki Büyükşehir’de 5000’lik plan yapılmış, 1000’lik olarak da buraya geliyor. Bizim kararımız rettir” diye konuştu. 
 
KARARDA OY KARMAŞASI YAŞANDI
Grupların sorularının ardından Başkan Yücel, kararı oylamaya sundu. MHP'nin (17) çekimser, CHP'nin (5) ret, AK Parti'nin (7) kabul oyu kullandığı kararın geçip geçmediği kısa süreli karmaşaya neden oldu. Başkan Yücel, “Oy çokluğu geçmiş oluyor” sözlerine Toktaş, itiraz ederek “Katılanların salt çoğunluğu ile geçmesi gerekiyor. Sonuç olumsuzdur” dedi. Bazı meclis üyeleri çekimser oyların hükmü kalmayacağı için oy çokluğu ile kararın geçeceğini, bazıları ise geçmesi için salt çoğunluğun sağlanması gerektiğini savundu. Başkan Yücel ise inceleme ve araştırmasının ardından belediye kanununun ilgili maddesi gereği kararın bu oylama sonucu ret edildiğini belirtti. Yücel’in “Hayırlı olsun” demesi üzerine AK Partili Kerim Başkaptan “Hayırlı olmasın” dedi.
 
'TAŞKIN ASİL, BASAR YEDEK'
Alanya Belediyesi Meclisi’nde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 90. maddesi gereğince, borçlu mükelleflerin gayrimenkullerinin satışı için Alanya Vergi Dairesi bünyesinde oluşturulacak komisyonda 01 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2016 tarihleri arasında görev almak üzere bir asil, bir yedek üyenin seçimi yapıldı. MHP’li Celal Taşkın asil, Hasan Basar ise yedek üye olarak seçildiler.
 
- Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 03.02.2016 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81