'Hala önyargılılar'

Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye olarak beklentimiz, Esad rejiminin barışçı bir geçiş süreci ile yerini Suriye halkının tümünü temsil edecek bir yönetime bırakmasıdır” dedi.

'Hala önyargılılar'

Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye olarak beklentimiz, Esad rejiminin barışçı bir geçiş süreci ile yerini Suriye halkının tümünü temsil edecek bir yönetime bırakmasıdır” dedi.

06 Ocak 2015 Salı 03:28
'Hala önyargılılar'
Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Esad rejiminin meşruiyetini uzun zaman önce kaybettiğini söyleyerek, “Yanı başımızda palazlanan bu yeni tehdidin etkilerini de önce biz yaşadık. Halkına zulüm etmekten çekinmeyen Suriye rejiminin mezhepçi ve ayrımcı politikalarının bölgede DAEŞ ve benzeri ayrılıkçı grupların güçlenmesine yol açtığını da görüyoruz. Türkiye olarak beklentimiz, meşrutiyetini uzun zaman önce kaybetmiş Esad rejiminin barışçı bir geçiş süreci ile yerini Suriye halkının tümünü temsil edecek bir yönetime bırakmasıdır” dedi.
"YENİ TÜRKİYE YENİ DIŞ POLİTİKA" TEMASI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuştu. Bu yılki Büyükelçiler Konferansı temasının 'Yeni Türkiye, Türk Dış Politikasında Süreklilik ve Değişim' olarak belirlendiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Dış politikamızda bu yeni Türkiye kavramının ne anlama geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Daha gelişmiş, ileri demokrasi standartlarına daha da yaklaşmış bir Türkiye'yi hedefliyoruz. 21. Yüzyıl'ın kaderini belirleyecek bir dönemden geçtiğimizi söyleyebiliriz. Bu kritik süreçte, Türk dış politikasında nereden geldiğimizi ve nereye gitmekte olduğumuzu değerlendirmek istiyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak sürekliliğin teminatı olduğumuz kadar, değişimi öngören, değişimi gerçekleştiren ve gerektiğinde yönlendiren bir aktör olarak da görev yapmak durumundayız. Türkiye dış politikasını yönlendiren temel ilke dün olduğu gibi bugün de cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' felsefesidir” diye konuştu.
"AVRUPALI DOSTLARIMIZ HÂLÂ ÖNYARGILI"
Türkiye'nin AB üyeliğindeki kararlılığına vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, “Avrupa kurumları ile bütünleşme sürecimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bununla birlikte Avrupalı dostlarımızın Türkiye'nin üyeliği konusunda önyargılara dayanan hatalı yaklaşımlar içinde olduğunu ve bu yaklaşımlara girebildiklerini ve bunun bazı haksız uygulamalara yol açtığını da görüyoruz. Bu dar görüşlü yaklaşımlara karşı çıkarken kamuoyumuzun AB üyelik sürecine dair heyecanını yeniden kazanmasına da yardımcı olabilecek adımlar üzerinde de duruyoruz. Tarih boyunca terörün değişik şekillerine maruz kalan ülkemiz, son olarak sınırının hemen ötesinde ortaya çıkan DAEŞ ve ortak bir küresel tehdit olan terör ile karşı karşıya kalmıştır” dedi.
 

Son Güncelleme: 06.01.2015 03:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81