'Dünya liderleri Antalya'da buluşacak'

Alanya'nın Rusya'da yaşanan ekonomik krizden olumsuz yönde etkileneceği yönünde yapılan açıklamalara karşılık AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "2015 Turizm sezonunun başlamasına daha 4 ay var. 2015 sezonunun daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

'Dünya liderleri Antalya'da buluşacak'

Alanya'nın Rusya'da yaşanan ekonomik krizden olumsuz yönde etkileneceği yönünde yapılan açıklamalara karşılık AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "2015 Turizm sezonunun başlamasına daha 4 ay var. 2015 sezonunun daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

03 Ocak 2015 Cumartesi 03:53
'Dünya liderleri Antalya'da buluşacak'
 Antalya’da yapılacak G-20 Zirvesi ile  tüm dünya liderlerini Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkılarıyla Antalya'da buluşturacağız" dedi. 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, 11 Ocak Pazar günü yapılacak Antalya İl Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Mustafa Köse nezdinde Ankara'ya giden 7 aday adayının il başkanlığı için yarıştığını anlatan Berberoğlu, "Biz her zaman bir şey söyledik. Bizim partimizde bu tür konular hep istişare yöntemiyle çözülür. Çünkü bu bir bayrak yarışı. Bu bayrak yarışı içinde tüm arkadaşlarımız hizmet etmek için ortaya çıkabilirler. Fakat bu görev bir kişiye verilir, o kişi de bu görevi en iyi şekilde yerine getirir. Bu bağlamda da il Başkan Yardımcılarımızdan Av. Rıza Sümer aday olarak genel merkezimiz tarafından önerilmiştir" dedi.
"KONGRELERİN ARDINDAN ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK"
Başkan aday adayı olarak başkalarının da çıkabileceğini kaydeden Berberoğlu, "Başka adaylar da çıkabilir. Sonuçta bu bir demokratik yarış. İllaki genel merkezin belirlediği aday tek liste ile gidecek diye bir şey yok. Alanya'da da zaten bunu yaşadık. Ben tek liste ile çıktım. Önerilen kişi olarak ama arkasından başka arkadaşlarımız da çıktı. Antalya'da da böyle olabilir. Sonuç olarak birlik bütünlük içerisinde biz kongrelerimize gireriz, güçlenerek çıkarız. Allah izin verirse bu kongremizde böyle olacak. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla il kongremiz 11 Ocak'ta gerçekleşecek. Ben tüm vatandaşlarımızı bu kongremize davet ediyorum. Öte yandan 16 Ocak'ta Gençlik Kollarımız ve 20 Ocak'taki Kadın Kolları kongrelerimiz gerçekleşecek. Bunların da bitimiyle 5. Olağan Kongre sürecimiz tamamlanmış olacak ve tahminim 7 Haziran gibi olacak seçimlere hızla çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.
"BAŞARAN İYİ BİR YÖNETİCİYDİ"
Alanya Devlet Hastanesi eski Başhekimi İsmail Başaran'ın sözleşmesinin yenilenmemesi ile ilgili de konuşan Berberoğlu, "İsmail Başaran, sevilen sayılan bir doktorumuz ve iyi bir yöneticimiz. 11 yıldır Alanya Devlet Hastanesi'ne, Alanya'mıza hizmetlerde bulundu. Ben bu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederim. Ancak Demokrasi de bu tür tayinler veya yönetici değişimleri olabiliyor. Bu işlerin normal olabileceğini düşünüyorum. Zaten partimizin anlayışında rotasyon vardır. Partimizin tüzüğünde dahi 3 dönemle sınırlandırılmıştır. Önümüzdeki seçimlerde birçok bakanımız, milletvekilimiz ve birçok yöneticimiz seçimlere girmeyecek. Çünkü 3 dönem kuralı var. İsmail Başaran'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.
"BAŞARILAR DİLEDİ"
Konaklı Aile Sağlık Merkezi Sorumlu Hekimliği'nden Alanya Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Tevfik Yazan'a başarılar dileyen Berberoğlu, "Yeni gelen arkadaşımız da genç, dinamik, dürüst bir arkadaşımız. Onun da bu görevi en iyi şekilde yapacağına ve Alanya'ya kendisini hizmetleri ile sevdireceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de yeni atanan veya yeni sözleşme imzalayan arkadaşımıza da başarılar dileriz" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.
"DÜŞÜNCELERİMİ 11 YIL ÖNCE SÖYLEDİM"
ALTAV ile ilgili sorulan sorulara yanıt veren Berberoğlu, "Kişisel olarak düşüncelerimi 11 yıl önce söylemiştim. ALTAV'ın Düşünce olarak iyi bir organizasyon. İçinde gerçekten çalışan arkadaşlarda var. Ancak tam anlamıyla Alanya'yı temsil etmesi lazım. ALTAV kurulduğu zaman 16 tane beldemiz vardı. Bu beldeler ALTAV içerisinde temsil edilmiyordu. 2004-2005 yıllarında biz bunları söylemiştik. Bugün ALTAV'ın tüm Alanya'yı kucaklayan tüm Alanya'yı temsil edecek bir tanıtım derneği veya kurumu haline gelmesi hepimizin temennisi. İnşallah o paralelde hareket edilir ve o paralel de gerçekleşir" diye konuştu.
"AKLISELİM DAVRANALIM"
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ve Alanya Turistik İşletmeciler (ALTİD) Başkanı Burhan Sili'nin Rusya'da yaşanan krizden Alanya'nın olumsuz etkileneceği yönündeki açıklamalarını eleştiren Berberoğlu, "Çoğu zamanlarda fuarlardan dönüp "Turizm patlayacak, çatlayacak" denildiği dönemlerde de turizmde çok büyük değişimler olmuyor. Biz Alanya olarak biraz daha aklıselim davranmalıyız. Biraz daha süreci olgun takip etmeliyiz. Ufak tefek krizler varsa bunları fırsata çevirmeliyiz. Tüm Avrupa'nın krizle boğuştuğu bir dönemde bizim Başbakanımız çıktı dedi ki "Kriz ülkemizi teğet geçecek",  hatta birçok muhalefet kesimi bunu komik buldu. Ama gerçekten de teğet geçti. Biz diyoruz ki bu tür kriz algıları yaratmanın kimselere bir faydası olmaz. Bunu faydaya çevirebilmemiz için hep beraber bir önlemse önlem, tedbirse tedbir almayız" dedi.
"KRİZ EDEBİYATI YAPMANIN ANLAMI YOK"
Turizm sezonuna daha 4 ay olduğunu söyleyen Berberoğlu, kriz edebiyatı yaratmanın bir anlamı olmadığını belirtti. Berberoğlu, "Turizm sezonunun başlamasına daha önümüzde 4 ay var. Hiçbir şey belli olmadan kriz edebiyatı yaparak bölgede veya turistik tesisler arasında bunlara zarar verecek bir takım pozisyonlar yaratmak bizim yöneticiliğimize ve sorumluluk bilincimizle bağdaşmıyor. Önümüzdeki yaz sezonunun geçtiğimiz yaz sezonlarından daha kötü olacağını düşünmüyorum. Belki de daha iyi olacak, çünkü önümüzde bir G-20 zirvesi var. G-20 bugüne kadar Türkiye'nin yapmış olduğu veya yapabileceği en büyük organizasyonlardan bir tanesi. Tüm dünya liderlerini Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkılarıyla Antalya'da buluşturacağız. Ben önümüzdeki 2015 sezonunda Rusların dahi daha fazla geleceği ihtimali üzerinde duruyorum. Bir kriz varsa da almamız gereken bir tedbir de varsa bunu hep birlikte oturur alırız" diye konuştu. 
"ÜYELERİNİZLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPIN"
Berberoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı arkadaşlar bir takım yanlış olayların müsebbibi olarak AK Parti'ye yüklemeye çalışıyorlar. Kriz edebiyatı ile çıkıyorlar. Bu kurumlar hepimizin kurumları. Bizim bu kurumları yıpratmamamız lazım. Bu kurumlarda bizde üyeyiz. Bu kurumları yıpratmama adına illa ki içlerinde bir siyaset yapma içgüdüsü varsa, gelsinler bir sürü siyasi parti var. Bu siyasi partiler içerisine girsinler siyasetlerini yapsınlar. Fakat bu kurumların içerisinde bunları yaptıkları zaman kurumun üyeleri de bunlara alınıyor. Benim onlardan ricam o kurumların içerisinde daha çok üyeleri ile ilgili konularda açıklama yaparlarsa daha iyi olur. "
 
Son Güncelleme: 03.01.2015 03:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81