'Dertleri ülkeyi erken seçime götürmek'

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, AKP ve MHP'yi topa tuttu. Yeşildal, "Ülke kan gölüne dönmüş kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa dertleri ülkeyi erken seçime götürmek" dedi.

'Dertleri ülkeyi erken seçime götürmek'

CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, AKP ve MHP'yi topa tuttu. Yeşildal, "Ülke kan gölüne dönmüş kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa dertleri ülkeyi erken seçime götürmek" dedi.

31 Temmuz 2015 Cuma 19:55
 'Dertleri ülkeyi erken seçime götürmek'
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yeşildal, ilçe binasında basın mensuplarına açıklama yaptı. AKP ve MHP’yi son dönemde ortak hareket etmesini sert bir dille eleştirdi. MHP’yi AKP’nin koltuk değnekçiliğini yapmakla suçladı. CHP’nin terör olaylarının araştırılması için meclisi olağanüstü toplamasına yönelik mecliste yaşananlara değinen Yeşildal, ”Genel seçimlerden bu yana 2 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen AKP ülkemizde bir tiyatro oyunu oynamaya devam ediyor. Halkımızın oylarıyla iktidarın düşürülmesine rağmen, koalisyon görüşmeleri adı altında adeta ipe un seriyor. Geçici hükümetle 45 günlük süreyi doldurup ülkeyi erken seçime götürme planları yapıyor. Ülke kan gölüne dönmüş umurlarında değil. CHP tatilde olan meclisi toplantıya çağırıyor. Bu çağrı uygun bulunarak meclis toplanıyor. Ancak MHP ve AKP oylarıyla araştırma komisyonu kurulmasına yönelik CHP önergesi reddediliyor. Meclis tekrar tatile giriyor. Oysaki bir güvenlik zafiyeti olduğu ortadadır. Kurulacak bir araştırma komisyonu terör olaylarının neden arttığını araştıracak ve gerekli önlemlerin neden olabileceğini ortaya koyabilecekti. Bu önergenin reddedilmesi iki partinin terörden yapılabilecek erken seçimde oyların artması planından başka bir şey değildir" dedi. 
 
‘ASIL AMAÇ RANT’
CHP olarak terör olaylarının PKK örgütü tarafından yapıldığı görüşü yanında siyasi rant elde etmek adına derin devlet tarafından yapılacağı görüşü üzerinde durduklarını belirten Yeşildal, “Bu yöntemle AKP’nin daha milliyetçi söylemlerde kaybettiği oyları geri alma düşüncesi içerisinde olduğunu düşünmekteyiz. Araştırma komisyonu kurulmasının reddedilmesi, gerekçelerinin ortaya çıkarılması kaygısından kaynaklandığını düşünüyoruz. MHP’ye gelince; MHP tabanının aksine AKP’ye koltuk değneği olduğunu üzülerek görüyoruz. Gerçeklerin araştırılmasına yönelik bu önergeyi reddetmek, ülke kan gölüne dönsün, bizlerde şehit cenazelerinde siyasi rant elde edelim ve kaybettiğimiz oyları geri alalım düşüncesinden başka bir şey olamaz. Bu durum gösteriyor ki AKP-PKK işbirliği devam ediyor” dedi.
 
‘BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ’
Yeşildal açıklamasının son bölümünde, “CHP olarak terörün bitirilmesi ülkede barış ve esenliğin sağlanması bir insanın dahi burnunun kanamaması için elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bir insanlık suçu olan terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz ve biliyoruz ki hiçbir güç ülkenin bütünlüğünü bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 31.07.2015 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81