'Darbeler, deliler ve susanlar'

Alanya Kaymakamı Ernan Özdemir'in ilçeden başka bir yere tayin edilmesinin ardından bir çok haberler ve açıklamalar yapılmış, ancak bu tayinlerin nedeni bir türlü anlaşılamamıştı.

'Darbeler, deliler ve susanlar'

Alanya Kaymakamı Ernan Özdemir'in ilçeden başka bir yere tayin edilmesinin ardından bir çok haberler ve açıklamalar yapılmış, ancak bu tayinlerin nedeni bir türlü anlaşılamamıştı.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:04
'Darbeler, deliler ve susanlar'
Alanya Kaymakamı Ernan Özdemir'in ilçeden başka bir yere tayin edilmesinin ardından bir çok haberler ve açıklamalar yapılmış, ancak bu tayinlerin nedeni bir türlü anlaşılamamıştı. İşte Gazeteci Recep Erdoğan, bu konuyu kaleme alarak aydınlanmamış bazı konulara dikkat çekti; "Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Öyle zorlu bir süreç ki cuntacıların bir gecede devleti ele geçirmeye çalıştığı, bombaların patladığı, yüzlerce şehidin verildiği günler geçmesine rağmen "paralel düşmanı, demokrasi kahramanı" insanların gece sabaha kadar nöbet tutup sabah işlerine gittiği bir süreç...
Alanya 15 temmuz gecesinden itibaren meydanlarda demokrasi nöbetini bırakmayan ilçelerden. Kaymakamı, emniyet müdürü, siyasiler, STK'lar ve Alanyalılar emaneti yere düşürmemek için nöbetteler.

'İLÇEMİZİ HAİNLERE TESLİM ETMEDİ'
Halk nöbetine devam ederken milletin emanetini hainlere teslim etmeyen devlet yetkilileri kamu kurumlarında da büyük temizlik yapmaya başladı.
Önceki gün Alanya Kaymakamı'nın paralel çete listesinde olduğu ve görevden alındığı haberi duyuldu. Önce herkes mevcut kaymakam Hasan Tanrıseven'ın görevden alındığını zannetse de gerçeği öğrenmek pek de uzun sürmedi. Hasan Tanrıseven kaymakamlıkta vekaleten bulunuyordu. Çünkü adı türlü oyunlara karışmış, İçişleri Bakanlığı'nda onlarca dosyası bulunan mevcut Kayseri Vali Yardımcısı olan Erhan Özdemir "Alanya Kaymakamı" kadrosunu boşaltmamıştı.
Bunların hepsini hukuki süreçler devam ettiği için normal kabul ediyoruz. Gelelim bunlarla bağlantılı bir başka konuya. Daha önce Kaymakam Erhan Özdemir görevden alındığında Alanya'da bir grup yaygara koparmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kaymakam Erhan Özdemir'i görevden aldırdığı bazı çevreler tarafından dillendirildi. Gerçekten öyle midir değildir midir bilmiyoruz. Ama eğer öyleyse de ilçemizi hainlere teslim etmediği için teşekkür ediyoruz. AK Parti'ye yakın bazı sendika temsilcilerinin o dönem Erhan Özdemir’e sahip çıktığını da şimdi hatırlama zamanı.

'KENDİSİNE SAVAŞ BAŞLATILDIĞINI İDDİA ETTİ'
O isim şimdilerde yine sosyal medyada bazılarının şakşakçılığını yapan Hacı Mehmet Altuntaş isimli bir öğretmendi. Bu şahıs hain paralelciler listesinde adı bulunan Kaymakam Erhan Özdemir'in Bakan Çavuşoğlu tarafından "haksız yere" görevden alındığını savunanların başında geliyordu. Sosyal medya hesabından yaydığı iftiraların haddi hesabı yoktu. Detaya girmeyelim. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı hakaretlerden ve kendisinden şikayetçi olan onlarca kişinin ifadelerinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Hacı Mehmet Altuntaş'la ilgili soruşturma başlatarak kendisini doğu illerinden birine tayin etti. Durmadı, iftiralarına devam etti. Kendisini Çavuşoğlu'nun sürdürdüğünü ve Dışişleri Bakanının kendisine savaş başlattığını iddia etti. Sorsanız bu iddialarını hala sürdürür. Dünyada milyarlarca insan olduğu ve her aklın aynı düzeyde çalışamayacağını düşünerek bu süreci de normal karşılayalım. Evet garip ve üzücü olan bundan sonra yazacaklarım.

'ÇAVUŞOĞLU'NA ATILAN İFTİRALARA SESSİZ KALDILAR'
Şimdilerde bir şekilde yurt dışında bulunan bu şahıs Memur-Sen teşkilatının bir üyesidir. Ve bir Bakan hakkında türlü iftiralar atabilmesinin en büyük güvencesi "sendikaya" üye olmasıdır. Sendika temsilcisi bazı isimler sırf üyeleri olduğu için bu şahsın sözlerine itibar etmektedir. Bu itibar manevi bir destek anlamında değil, Bakanı sendika ve sendikanın himayesinde bulunan STK'larla uzaklaştırmaya kadar giden bir destektir. Sendikanın Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım Alanyalı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu için atılan bu iftiralara sessiz kalmıştır. Sessiz kalmak Yıldırım'ın tavrıyla ilgili hafif kalabilir. Şimdi çıkıp da "biz sendika olarak Altuntaş'ın arkasında durmuyoruz" gibi gereksiz laflar etmeyin. Diyeceksiniz ki bu konuyu böyle bir süreçte neden açtın? Anlatayım. Altuntaş "desteklediği kaymakam"ın paralelci olduğu kanıtlanınca bugünlerde yine sosyal medyadan panikle olsa gerek bazı iftiralarla kendini aklamaya çalışıyor. Acaba desteklediği isimlerin FETÖ’cü hainlerden olduğu ispatlanınca haksızlığı ortaya çıkmasın diye rotayı şaşırtmaya mı çalışıyor? Yoksa zekasının el verdiği ölçüde birtakım işler peşinde mi? Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Yıldırım'ın, daha önce sendika üyesi olan ve alenen desteklediği Altuntaş'ın söyledikleriyle ilgili kendisine yakışan bir açıklama yapmalıdır. FETÖ’cü hainlerin değirmenine su taşıyan iftiracı bir şahsın hala Memur-Sen kimliğini kullanarak güç devşirmesi Memur-Sen’i büyük bir vebal altında bırakmaktadır."
Son Güncelleme: 23.07.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81