'Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu'

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzalaması ile resmiyet kazanan Charter uçuşların serbest bırakılması turizmcinin yüzünün gülmesine neden oldu. Konu ile ilgili geniş bir değerlendirmede bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sili, "Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu' dedi.

'Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu'

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzalaması ile resmiyet kazanan Charter uçuşların serbest bırakılması turizmcinin yüzünün gülmesine neden oldu. Konu ile ilgili geniş bir değerlendirmede bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sili, "Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu' dedi.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 23:39
'Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu'
Rusya Başbakanı Medvedev'in imzalaması ile resmiyet kazanan Charter uçuşların serbest bırakılması turizmcinin yüzünün gülmesine neden oldu. Konu ile ilgili geniş bir değerlendirmede bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Sili, "Charter serbestliği 2017'ye ışık oldu' dedi.  Sili yaptığı açıklamada, "9 Ağustos itibariyle sayın cumhurbaşkanımızın, Putin'le görüşmesinin ardından charter yasağının kalkacağının müjdesini almıştık. Ama dün itibariyle Medvedev'in imzalamasının ardından resmiyet kazandı. Tabi bu bizler açısından oldukça sevindirici bir haber. Ancak 2016'nın bundan sonra kalan kısmına baktığımızda, Rus Seyahat Acenteleri Birliği'nin ve bizim de ön görülerimiz gelecek olan turist sayısının çok tatmin edici boyutta olmayacağı yönünde. Ama öyle ya da böyle bir akış başlayacak. Bu akışın başlayacak olması, hem psikolojik açıdan hem de 2017'ye yönelik olarak son derece önemli. Önümüzdeki sene toparlanma sürecini en hızlı şekilde gerçekleştirebilirsek, Rus pazarından sıfır seviyede olan rezervasyonlar eski rakamlarına ulaşma yolunda açılım gösterecek. Ancak bizler AVrupa'ya olan yönelimlerimize de arttırarak, oradaki eksiklerimizi de tamamlarsak 2017'de bir ışık söz konusu" dedi. 
 
ESKİ RAKAMLARI YAKALAMAK ZOR
Rusya'nın ekonomik durumunun da sıkıntılı olduğunu belirten Sili," 2014-2015 arasında Rus turist sayısında yüzde 20 bir azalma vardı. Rusya'nın ekonomik durumu göz önüne alındığında Antalya'ya inen Rus sayısının yeniden 3 buçuk milyonu bulması zaman alacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. 
 
UÇAK YAKIT DESTEĞİ ÖNEMLİ
Uçak yakıt desteğinin uzatılmasını gerektiğini ifade eden Sili,"TÜROFED olarak Nabi Avcı ile bir toplantı gerçekleştirip, uçak yakıt desteğinin önümüzdeki yılı da kapsayacak şekilde uzatılmasını talep ettik. Tabi ki yakıt desteği noktası çok önemli değilmiş gibi görünüyor ama, kişi başına vurulduğunda 30-35 dolar gibi bir rakama denk geliyor ki bu da tur operatörleri paketleme yaparken, çok önemli bir indirime tekabül ediyor. O nedenle bunun uzatılması gerekli. Ayrıca Avrupa ve Rusya'da Türkiye'nin tanıtılması için imaj ve reklam çalışmalarının bir an önce başlatılması konusunda da taleplerimiz oldu sayın bakandan" dedi. 
 
AVRUPALIYI DA ÖNEMSEMELİYİZ
Charter yasağının kalkmasının Avrupalı turiste karşı elimizi güçlendirip güçlendirmeyeceğini sorduğumuz Sili,"Burada elin güçlenip güçlenmemesi noktasında bakmıyoruz duruma. Ancak Rus turistin gelecek olması, fiyatların bu kadar düşmemesi noktasında fayda sağlayacaktır. Nasıl olsa Rus turist geliyor diye Avrupalı turisti de boşlamak doğru olmaz. Avrupa'dan gelecek turist bizim için çok önemli. Alman ve Rus turist Antalya turizminin yüzde 65'ini oluşturuyor. Doğu ve Kuzey Avrupa'dan gelen turistler de mutlaka önemsenmeli ve sayı arttırılmalıdır diye düşünüyorum" diyerek sözlerine son verdi.  Berker Pakna
Son Güncelleme: 29.08.2016 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81