'Büyükşehir'in işlerini işimiz kabul ediyoruz'

Alanya Belediye Başkanı Yücel, ilçenin tamamının belediye başkanı olduğunu ve proje üretip hizmet etmek için her şeye hazır olduklarını belirtip kendisinin sözlerinin kamuoyuna farklı aktarılmamasını istedi.

'Büyükşehir'in işlerini işimiz kabul ediyoruz'

Alanya Belediye Başkanı Yücel, ilçenin tamamının belediye başkanı olduğunu ve proje üretip hizmet etmek için her şeye hazır olduklarını belirtip kendisinin sözlerinin kamuoyuna farklı aktarılmamasını istedi.

26 Haziran 2014 Perşembe 19:51
'Büyükşehir'in işlerini işimiz kabul ediyoruz'
 Büyükşehir’i eleştirip siyasi polemik gibi bir niyetlerinin olmadığını da vurgulayan Yücel, “Biz uzlaşmacı olarak her yönüyle Büyükşehir’in yapacağı işleri de bizim işimiz olarak kabul ediyoruz. Onlar da zaten bizim işlerimizi kendi işleriymiş gibi kabul ediyorlar” dedi. 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün gerçekleştirilen encümen toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mali Hizmetler, Yazı İşleri ve İmar Müdürlüğü, zabıta tebligatları ile birçok ihalelerle ilgili dosyaların görüşüldüğü encümen toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını temenni eden Yücel, gün geçtikçe gerek encümen, gerek meclis, gerekse birim amirlerimizin çalışma alanlarının hem genişlediğini hem de işlerin kolaylaştığını söyledi. Yücel, Büyükşehir Yasası’nın ardından sistemin yeni yeni oturduğunu ve daha akıcı, daha sürükleyici, sağlıklı çalışma ortamlarının gerçekleşmeye başladığını vurguladı. 
‘A DEDİĞİM B ANLAŞILMASIN’
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun birlik beraberlik için proje üreterek ilçe için çalışma çağrısı hatırlatılan Yücel, seçimden önce de şimdi de aynı şeyleri söylediklerini belirterek “Biz iktidarı ile muhalefeti ile hep birlikteyiz. Biz Alanya’nın tamamının belediye başkanıyız. Bu projeler, çalışmalar da hepimizin çalışması. Bunu halk değerlendirecek” dedi. Antalya Büyükşehir ile Alanya Belediyesi arasındaki yetki ve sorumluluk alanları ayrımı üzerine sorulan bir soru üzerine Yücel, “Şuanda ben siyasi bir polemiğe girmek istemiyorum. Benim A dediğim de B anlaşılmayacaksa biz her şeye hazırız. Biz zaten üzerimize düşen görevleri biliyoruz. Ben 5393 ile 6330 sayılı yasayı bilerek belediye başkanlığına talip oldum” dedi. 
‘YAVAŞ YAVAŞ ÖNÜMÜZÜ GÖRDÜK’
Belediye başkanı olarak kendisinin ve birimlerin üzerine düşen her türlü sorumluluğu yaptığını aktaran Yücel, “Büyükşehir’in de yapacağına inanıyorum, yapıyorlar da. Ama şuandaki kuruluş düzeninden dolayı biraz zaman aldı. Bazı çalışmalarla ilgili biraz sıkıntılar var. Bunda biz üzerimize düşen neyse yapıyoruz. Yapılması gereken neyse yetkililere, bütün birimlerimiz iletiyor. Koordinasyon kuracağımız tüm çalışmaları söylüyoruz” diye konuştu. Alanya Belediyesi olarak şuanda 9 greyder ve ekibi ile ilçenin her yerinde asfalt çalışmalarını sürdürdüklerini ancak Alanya’nın 56 kat büyümesi nedeniyle zorlanıldığını belirten Yücel, “Şuanda yavaş yavaş önümüzü görmeye başladık. Biraz daha sabır” dedi. 
‘HEPİMİZİN ÇABASI BÜYÜK ALANYA’
Yücel, ne demek istediğinin net olarak anlaşıldığını vurgulayarak “Tekrar söylüyorum. Benim A dediğim kamuoyuna B olarak aksatılmasın. Biz hiçbir zaman ne üst belediye ne alt belediyeye bir eleştiri yapacak durumda değiliz. Biz uzlaşmacı olarak her yönüyle Büyükşehir’in yapacağı işleri de bizim işimiz olarak kabul ediyoruz. Onlar da zaten bizim işlerimizi kendi işleriymiş gibi kabul ediyorlar. Biz Alanya’ya çalışmak için buralara seçildik. Siyasi polemik yok” şeklinde konuştu. Oda başkanları ile yapılan toplantıya da değinen Yücel, ilçenin 7’den 70’e bütün sorunları üzerine konuştuklarını, toplantıları sıklaştırmak ve topluma faydalı olmak adına birçok konuda fikir alışverişi yaptıklarını ifade ederek “Hepimizin çabası ve gayreti büyük Alanya” dedi. 
Yönetmeliğin ardından devecilere sertifikada verildiğini aktaran Yücel, belirlenen kurallara herkesin uyması gerektiğini ifade etti. 
 

Son Güncelleme: 26.06.2014 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81