'Bu tabloya üzülmeyen vicdansızdır'

MHP MYK üyesi ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirdi.

'Bu tabloya üzülmeyen vicdansızdır'

MHP MYK üyesi ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirdi.

25 Eylül 2016 Pazar 22:46
'Bu tabloya üzülmeyen vicdansızdır'
MHP MYK üyesi ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, ekonomik ve sosyal gelişmeleri değerlendirdi. Vatandaşlara, özellikle ihtiyaç olmayan ithal ürünlerin gereksiz tüketilmemesi çağrısında bulunan Yurdakul, hükümeti de ekonomik reformlar yapması, eğitimde kalitenin artırılması ve bilgi çağında üretim ekonomisine geçilmesi yönünde uyardı. Yurdakul; “Ekonomimiz yıllardır aynı yerde durmadan patinaj çekiyor. Ülkemizin her gün biraz daha battığı bu kum havuzundan kurtaracak yeni bir hamleye büyük bir ekonomik ve sosyal bir reforma ihtiyacımız var. Eğitim, yenilikçilik ve hak edenin hak ettiği yere gelebildiği sosyal ve ekonomik bir sıçrama yapmazsak ülkemiz kuma batmaya devam edecek" dedi.
GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞE ÜZÜLMEYEN VİCDANSIZDIR
Yurdakul; “Ülkemizde, zengini daha da zengin eden bir çark var. Bu çark, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ise kelimenin tam anlamıyla öğütüyor. Bu tabloya üzülmeyenler ancak vicdansızlardır. En zengin %20, ülke gelirimizin %45.9'unu kazanırken, en az gelirli %20 vatandaşımıza ise ülke gelirinin ancak %.6.2'si kalıyor. Bir başka ifadeyle ülkemizdeki zenginler, fakirlerden tam 7.4 kat daha fazla kazanıyor yani fakirler ancak zenginler pastasını yedikten sonraki kırıntılarla idare ediyor. Soruyorum; bu adalet mi? İstatistikler ortada; 7.8 milyon vatandaşımız ayda 321 lira gelir elde ediyor. Buna kahrolmamak elde değil. Bu adaletsizliğe neden olan yanlışları terk ettiğimiz an ülkemizin de prangalarından kurtularak ileriye hamle yapacağına inanıyorum. Bu feraseti göstermek ve Türk Milletini refaha erdirmek zorundayız” dedi.
 YURDAKUL'DAN VATANDAŞLARA DİKKATLİ OLUN UYARISI
Hassas bir ekonomik dönemden geçildiğini ifade eden Yurdakul “Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum. Dünyanın tasarrufu teşvik ettiği, hane halkı harcamalarını kontrol etmeye çalıştığı bir dönemde AKP Hükümeti, vatandaşlarımızı harcamaya teşvik edecek ve Türk Milletini biraz daha borçlandıracak politikaları hayata geçiriyor. Bugün her 10 kişiden 7'sinin borcu var, 53 milyon Türk borçla yaşıyor. Kira ödeyemeyenler, ev kredisini ödeyemeyenler ve gelen ihbarnameler ülkemizi sosyal bir yıkıma sürüklüyor. Borç nedeniyle yıkılan yuvalar, hayatları alt üst olan aileleri hepimiz görüyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; bir memur çocuğu olarak tasarrufun kıymetini öğrenerek büyüdüm. Kendim de bir memur olarak ayağımı daima yorganıma göre uzattım. Umarım vatandaşlarımız özellikle ithal edilen ürünlerde aşırıya kaçmazlar ve umarım ihtiyaçları olmayan alışverişlerde bulunmazlar. Gelecekteki gelirlerimizi harcayan ve çocuklarımızı bile borçlandıran hükümet, hesapsız yatırımlarının maliyetini yeni vergilerle vatandaşımızın sırtına yükleyebiliyor. Bir kanunla veya bir bakanlar kurulu kararıyla vatandaşın sırtından bütçesini arttırabilen hükümetin bilmediği bir şey var; vatandaşlarımız, paraları bittiğinde mazot ve LPG' ye zam yaparak para kazanamıyorlar. O nedenle vatandaşlarımızı, hoyratça para harcayan hükümet gibi davranmamaları hususunda bir kez daha uyarıyorum. Bu zor zamanlardan çıkışın yolu, olabildiğince yerli malı kullanmak, gereksiz harcamalardan ve özellikle borçlanmadan uzak durmak olacaktır” dedi.
Son Güncelleme: 25.09.2016 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81