'Bu memleket ne zaman kurtulur?'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyinh Sarıca gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Bu memleket ne zaman kurtulur?'

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyinh Sarıca gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

25 Eylül 2016 Pazar 22:42
'Bu memleket ne zaman kurtulur?'
Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyinh Sarıca gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıca, " İmamlarımız şuurlandığın da,hutbelerde faiz,cihat ve islam birliği,ümmet olma bilinci anlatıldığında. Bugün İslam birliğini savunmak ,faizsiz ekonomiyi savunmak bir makine mühendisine nasip oluyorsa, İmam hatip okullarını bitiren imamlarımız İslam birliğinin faizsiz ekonominin gerçekleşeceğine inanmıyorlarsa, beyinlerinde böyle bir hedef yoksa daha çok işimiz var demektir" dedi. Açıklamasına devam Sarıca şunları söyledi: "Yeryüzündeki İslam toplumları olarak savaş, işgal, terör, kargaşa, ihanet, darbe, ekonomik kriz, açlık ve sefalet, ahlaksızlık, tefrika, itikadi sapkınlık gibi bin türlü bela ve musibetle imtihan olduğumuz bir asırda yaşıyoruz. İslami kaynaklarımız da toplumlara gelen bela ve musibetlerin ana sebeplerinin ya imtihan, ya ilahi bir uyarı ya da Kur’an ve Sünnet’ten uzaklaşıp günahlara ve isyana dalmanın bir sonucu olduğunu okuyoruz.
Elbette ki bela ve musibetlerin tamamı günahlar ve isyanlar yüzünden değildir. Allah›ımız büyük nimetler, fetihler ve mertebeler vermek istediği kullarını veya toplumları baş edilmesi güç sıkıntılarla da imtihan edebilir. Ancak ümmet coğrafyasında Allah’ımızın yasakladığı içki, kumar, zina, faiz, eşcinsellik, ateizm gibi büyük günahların kurumsallaştığı, ahlaksızlık ve tefrikanın zirveye çıktığı, Allah’ın hükümlerinin uygulanmadığı, namazın ve zekatın büyük oranda terk edildiği bir dönemde ümmet olarak başımıza gelen bunca bela ve musibetin sadece bir imtihan olduğunu düşünmek de ciddi bir idraksizlik olur." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 25.09.2016 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81