'Belediye sitesi tarafsız olmalı'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan "Pensilvanya krizi" sanal ortama da taşındı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde CHP aleyhine yazılan “CHP'den Pensilvanya Uyanıklığı" başlıklı haber, CHP'li meclis üyelerini kızdırdı.

'Belediye sitesi tarafsız olmalı'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaşanan "Pensilvanya krizi" sanal ortama da taşındı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde CHP aleyhine yazılan “CHP'den Pensilvanya Uyanıklığı" başlıklı haber, CHP'li meclis üyelerini kızdırdı.

19 Ağustos 2014 Salı 14:16
'Belediye sitesi  tarafsız olmalı'
CHP'li Meclis üyesi Erkan Demirci, Mecliste yaşanan siyasi içerikli tartışmaların Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayınlanmasının şık olmadığını söyledi.

Son yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gülen cemaatine yakın bir okulun imar tadilatı ile ilgili görüşme sırasında yaşanan tartışmalar sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan “CHP'den Pensilvanya Uyanıklığı” başlıklı haber CHP'li meclis üyelerinden tepki aldı. CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci, belediye sitesinin tarafsız olması gerektiğini ve orada siyasi propaganda yapılamayacağını söyleyerek, yazının en kısa sürede kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Demirci, yaşanan gerginliğin sebebinin ise Menderes Türel'in belediye başkanlığı yaptığı 2009 yılında onay verdiği ruhsatı cemaatle Ak Parti arasında yaşanan gerginlik sonrası iptal etmeye çalışması olduğunu ifade etti. Demirci, “Biz ilçe belediyesinin iptal ettiği bir itirazı Büyükşehir Belediyesi'nin meclisine taşımayalım, dediğimiz için bunlar oldu” dedi. 
'SİYASİ ORTAMA ÇEKİLDİ'
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmaların internet sitesine yansıtıldığını ifade eden Demirci, "Bu tartışmalar imar planıyla alakalı olması gerekirken bir şekilde sayın meclis başkanı tarafından siyasi ortama çekildi, Pensilvanya'ya bağlandı. Ama bu konu tamamıyla imar planına yapılan bir itirazın ilçe belediyesi kararıyla ret edilmesinden dolayı geri çekilmesi yönünde bir talepti” dedi. 
'ŞIK OLMADI'
Mecliste yaşanan siyasi içerikli tartışmaların Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayınlanmasının şık olmadığını aktaran Demirci, sitenin tarafsız olması ve tüm insanları kucaklaması gerektiğinin altını çizdi. ‘CHP'nin Pensilvanya Uyanıklığı' başlığı altında verilen haberin siteye yakışmadığına vurgu yapan Demirci, “Haber oraya yakışmıyor ve bir an önce de kaldırılması gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.
'İZNİ TÜREL VERDİ'
Demirci, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Yasası ile birlikte Antalya'ya müdahil olmaya başladık. Geçmiş dönemleri çok iyi bilmiyoruz ama o günkü meclis toplantısından önce gerek mecliste gerek parti grup toplantımızda özellikle Muratpaşa'daki okulun yaklaşık 14 yıldır eğitim veren bir okul olduğundan ilk planlama çalışmasının gene sayın belediye başkanımızın döneminde verilen izinlerle gerçekleştiğini biliyoruz. Bu konu gündeme getirildiği zaman sayın başkanımız 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner' gibi gerekçelerle verdikleri kararın yanlış olduğunu belirtiyor. İşin kötü tarafı da bununla ilgili milli eğitim müfettişlerinin raporu olduğunu, belediyenin ve belediye başkanının talimatıyla çalışan bir iş denetçisinin talimatına ilişkin usulsüzlüklerin olduğunu gerekçe gösteriyor. Ama asıl konuşulması gereken konu eğer malum cemaat ile AKP Hükümeti arasında 2011 yılından bu yana yaşanan bu savaş çıkmamış olsaydı, bu hukuksal süreç çalışır mıydı? Sayın Belediye başkanımız kendi denetçisinden bu denetimi yapmasını ister miydi? Asıl bence sorulması gereken soru bu.”
 

Son Güncelleme: 19.08.2014 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81