'Başbakan ile namaz kıldım!'

Ak Parti aday adayı tanıtım töreni, dün Alanya Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Ak Parti'nin 116 Milletvekili aday adayı katıldı ve kendilerini tanıttı.Tanıtım törenine katılım yoğun oldu.

'Başbakan ile namaz kıldım!'

Ak Parti aday adayı tanıtım töreni, dün Alanya Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Ak Parti'nin 116 Milletvekili aday adayı katıldı ve kendilerini tanıttı.Tanıtım törenine katılım yoğun oldu.

25 Şubat 2015 Çarşamba 10:59
'Başbakan ile namaz kıldım!'
20 Şubat itibariyle Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruların sona ermesinin ardından aday adaylığı tanıtım toplantıları başladı. Dünde ilk olarak Gazipaşa'da başlayan toplantılar, Alanya'da devam etti. Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu ve çok sayıda partili katıldı. 
 
'ALANYA İÇİN EL ELE VERELİM'
Törende Alanya'dan aday olan isimlerde söz alarak kendilerini tanıttılar. Alanya bölgesinden aday adayı olan Hüsnü Akçalıoğlu ilk konuşan isim oldu. Akçalıoğlu, "Biraz önce Gazipaşa’da sözlerime Gazipaşa’nın damadıyım diye başladım. Burada da sizlere Alanya’nın evladı bir kardeşiniz olarak sesleniyorum. Partimizin bütün teşkilatlarında çalıştım. Bir kardeşiniz olarak Toroslar arkasında yaşayan Ahmet amcalarımızı ,Mehmet amcalarımızı, sahilde yaşayan bizler gibi mutlu yaşatmak için çeşitli projelerle aday oldum. Hayat standartlarımızın yükselmesi için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Hedefimiz Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi 400 milletvekili sayısına ulaşmak. İnsanlarımızın hür ve özgür yaşayacağı birlik ve beraberlik projesini gerçekleştirmek için bizde bir nefer olarak bu yolda görev almak istiyoruz. Bu nedenle Güçlü bir Türkiye; Güçlü bir Antalya; Güçlü bir Alanya için el ele verelim diyorum" şeklinde konuştu.
 
'ALANYA İL OLSUN'
Törende söz alan isimlerden biriside uzun yıllardır Alanya'da yaşayan Halil Kulak'tı, Kulak "Toroslar'ın piri Ahmet Davutoğlu ile birlikte Konya’nın 31 ilçesinde sahada çalışma imkanı buldum. Alanya Devlet Hastanesi’nde ki görevimden 2007 yılında istifa ettim. Sayın Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1988’deki şu sözü üzerine kamudaki görevimi tamamen bıraktım: ‘Siyaset artık zaman işi değil, aktif zaman işidir’ demişti. Bizde Sayın Erdoğan’ın sözü üzerine sahaya indik. Neden Antalya ve Alanya’dan siyaset yapıyoruz. Son 12 yıldır Alanya’da ikamet ediyorum. Rahmetli Turgut Özal Sarıvelilerde çalışırken bizlerin eline şu pankartı tutuşturup bize Alanya sevgisini aşıladı: ‘Sarıveliler Alanya en kısa yoldur. Sayın Başbakanım Alanya’yı il yap bizleri güldür’ diyerek tüm Türkiye’de Alanya’yı il yapmak için çalışmalar yürüttüm. Bütün bu çalışmalar bize Alanya sevgisini aşıladı ve Alanya’da yaşama imkanı sundu. Şimdi Alanya’da ki bütün kardeşlerim dostlarımla birlikte bu bölgeyi Gazipaşa’yı, Antalya’yı kalkınmış bir hale getirmek için aday oldum" şekline konuştu. 
 
ÖZDİL: "BİZİ DIŞLAMAYIN"
Görme engelli aday adayı Habibe Özdil'in konuşması salonda bulunan partililer tarafından büyük alkış aldı. Özdil, "Ben gözümün değil, gönlümün gördüğü siz dostları selamlıyorum. 11 yıldır görme engelliyim. Hayatım hep talihsizliklerle doludur. Toplum tarafından yok sayılan engellilerin bu hükümet tarafından sapasağlam ayaklarının üzerinde durduğunu, engelli haklarının çok iyileştirildiğini gördüğüm için Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldum. Bu yolda emin adımlarla ağır ağır tek başıma ilerliyorum. Sizlerden ricam engellileri yok saymamanız. Nasıl bir tohumu toprağa emanet ediyorlarsa bizlerde bu toplumun emanetleriyiz. Dışlamayın, ötekileştirmeyin. Kimsenin ne zaman ne olacağı belli değil. Ayrıca çıktığım bu yolda yaşadığım çok zorluklar var. Tribünlere oynama gibi bir şansım yok" şeklinde konuştu.
 
'YAPACAK ÇOK PROJEM VAR'
'Alanya'nın Proje Adamı' olarak tanınan Mustafa Başak, "400 milletvekili hedefimiz var. 400 milletvekilliği için neler yapabilirim onu araştırdım. 23 tane proje ürettim.  Asıl ülkemizi ilgilendiren bir proje olarak atıkların çöpe dökülmesi ile ilgili bir araştırma yaptım. Almanya’da 135 bin nüfuslu bir kentte gübre fabrikası var. 65 tane işçi çalışıyor. Biliyorsunuz Almanya’da pek fazla israf olmaz. Bizler müslümanız ama israfımız daha fazla. Bende bu yönde bir çalışma yaptım. Antalya bölgesinde yapılacak bu tesiste 11 bin 600 kişinin çalışacağını tespit ettim. Bu çok büyük bir rakam ve devletimizin işsizliği önleme çalışmalarına bir katkı sağlayacağım diye düşünüyorum. Daha birçok projem var. Kentsel dönüşüm konusunda uzmanlaştım. İnşallah bunları herkesin beğenisine sunacağım. Alanya hazır mıyız 7 Haziran’a" diyerek salonu hareketlendirdi. 
 
'ALANYA'YI DÜNYA ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUM'
Milletvekili adaylığı için şansı en yüksek isimlerin arasında gösterilen Ömer Kocaman, "Doktora çalışmalarım sırasında Orta Asya ve Kafkaslara olan ve oradaki Müslüman Türk insanlarımıza olan sevgim nedeniyle doktoramı o konuda yaptım. Rusya’nın ve Türkiye’nin güney Kafkasya’daki siyaseti üzerine tez yazdım, kitap yazdım, makaleler yazdım. TİKA’da çalıştığım görevim esnasında ülkemizin birikimini, tecrübelerini kamu ve özel sektördeki her şeyini bu kardeşlerimize aktarmaya çalıştım. Şehrimin bölgemin sorunlarına katkı verebileceğimi biliyorum. Benim Alanya’yla ilgili hedeflerim var, misyonum var, gayem var. Alanya’yı devlette bürokraside, sanatta, kültürde layık olduğu yere getirmek benim amacım. Bu güzel şehrin insanların yaşadığı coğrafyada bu kapasitenin olduğunu biliyorum. Ben bir olmak değil bir olmanın daha da ötesinde Alanya’yı dünya şehri yapmak istiyorum. Bunun için hedeflerim var, projelerim var" ifadelerini kulladı. 
 
ÖZKAN: "ALANYA BENİM SEVDAM"
Siyasette çok yeni olduğunu belirten Övünç Özkan, "Alanya benim gönül sızım. Alanya benim sevdam. Bunu siyaseten söylemiyorum. Sizlerin huzuruna gelmeden önce Adalet Bakanlığı’nda uluslararası operasyonları yapan ekibin içinde görev alıyordum. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağız. Alanya’mız adına, Alanya’mızın yüreği adına, parlayan yıldızımız Alanya’mızı daha ileriye götürebilmek adına, Yeni Türkiye’de bizde varız demek adına buradayım" şeklinde konuştu. 
 
ÇAKAR: "DESTEK BEKLİYORUM"
Ferdi Çakar'da yaptığı konuşmada, "Bir baba olarak memleketimizin sorunlarını, torunlarımıza bırakmamak için, Yeni Türkiye sevdamız için, partimizden aday adayı oldum. 2008 yılından bu yana partimizde sandık kurulu üyeliği ve Belde Başkanlığı gibi görevlerde de bulundum. Bir hemşehriniz ve içinizden biri olarak destek bekliyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsi bu göreve layık insanlar" dedi.
 
'ALANYA İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM'
Milletvekili aday adaylarından bir diğeri Ali Kiriş kendisini tanıttıktan sonra, "Bazı arkadaşlarımız siyasete niye giriyorsun dediler. Ben de dedim ki ben siyaset yapamıyordum, memurdum. Ancak bundan sonra emeğimi Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte siyaset yapmaya karar verdim. Alanya için her şeyi yapmaya hazırım" ifadelerini kulladı. 
 
UĞUR: AHLAK YOKSA HİÇ BİRŞEY YOK
Alanya'da yakından tanınan bir isim olan Hasan Uğur da konuşmasında, "Diğer arkadaşlar kendilerini tanıtıyorlar ama benim kendimi tanıtmama gerek yok. 1991’den beri siyasetin içindeyim. Herkes beni yakından tanıyor. Alanya'da coşku gördük. Bu kadar coşku tabi ki olacak. Alanya Dışişleri Bakanı çıkarmış bir yer. Dünden beri birçok ilçeyi gezdik. 5’inci ilçedeyiz. Şunu iyi anlayalım; gücün arkasında, siyasetin arkasında, bilginin arkasında ahlak yoksa usulünden başka hiç bir şey değildir. Buradan önce Gazipaşa’daydık. Bakın ölüden ümit kesilir, diriden asla kesilmez. Bundan böyle kazanamadığımız her ilçe ve ili kazanmak için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Bu vesileyle 25’inci dönem Antalya Milletvekili Aday Adayı oldum. Asla hiçbir kardeşimizden oy istemiyoruz. Kendi hür iradesi ve vicdanıyla baş başa bırakıyoruz ve en iyisini seçmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Aday adaylarının konuşmaları salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Tanıtım Törenleri Antalya'nın diğer ilçelerinde önümüzdeki günlerde devam edecek.
 
Son Güncelleme: 25.02.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81