'Arıtmalarda sorun yok'

Arıtmalardaki sorunlar ve çevreye yayılan kötü kokularla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Koordinatörü Güney, arıtmalarla ilgili sorunları tespit ettiklerini ve şuanda sorunun kalmadığını belirtirken, kokuların ise bakterilerin üremesinin ardından sona ereceğini söyledi.

'Arıtmalarda sorun yok'

Arıtmalardaki sorunlar ve çevreye yayılan kötü kokularla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Koordinatörü Güney, arıtmalarla ilgili sorunları tespit ettiklerini ve şuanda sorunun kalmadığını belirtirken, kokuların ise bakterilerin üremesinin ardından sona ereceğini söyledi.

11 Temmuz 2014 Cuma 10:25
'Arıtmalarda sorun yok'
Alanya’nın muhtelif mahallerinde meydana gelen kötü kokuların vatandaşı bezdirmesi ve şikâyetlerin yükselmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Hüseyin Güney, dün kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin ardından bazı arıtmaların Büyükşehir’e geçtiğini ve geçmesinin ardından iyileştirme çalışmalarının yapılmaya başlandığını belirten Güney, büyük sorunların olduğu Konaklı’daki arıtmadaki sorunları tespit edip eksiklerin birçoğunu giderdiklerini bildirdi. Çalışmayan motorların ve büyük sıkıntıların giderildiğini ve şuanda faal durumda olduğunu ifade eden Güney, “Arıtmamız şu anda tam kapasitesine ulaşmadığı halde çalışmasına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde koku sorununu da çözecek şekilde örtülerinin de siparişi verildi. Birkaç güne kadar da üst örtüleri katılarak sorunun büyük bir kısmını halledeceğiz” dedi. 
‘OBA ARITMA 7 TEMMUZ’DA ASAT’TA’
Şikâyetlerde olduğu gibi Oba’da da sorunlar tespit ettiklerini bildiren Güney, Oba için de çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Güney, “Oba’daki arıtma bugüne kadar TURAŞ’ın işlettiği bir arıtmaydı. Ayın 7’si itibariyle sözleşmesi bitti, ASAT’a geçecek. Oba'daki arıtma şu anda yarı kapasitede çalışıyor. Tamamı ile çalışma gerçekleşmiyor. Tamamen çalışmalarına devam ediyoruz. Bundan üç gün önce Alanya’ya ASAT'ın arıtmalarla ilgili daire başkanı geldi ve çalışmalarını yaptı. Şu anda Alanya merkez arıtması da dâhil olmak üzere bize bağlı arıtmalardan birçoğu tam kapasite olarak çalışmalarını devam ettiriyor” diye konuştu. 
‘KOMİSYONUN KONTROLÜ ALTINDA’
Çevredeki bazı derelerle ilgili şikâyetler geldiğini de belirten Güney, “ASAT'taki arkadaşlarımızla ve Alanya Belediyesi ile beraber o derelerde de temizlik çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda da halk sağlığı ekipleri Okurcalar'dan Demirtaş'a kadar her gün numuneler alarak deniz kirliliği ile ilgili ölçümleri yapıyorlar. Başta Kaymakamımız olmak üzere konuyla ilgili bir ekip kuruldu. Bunun da ASAT sorumlusu Alanya Belediyesi'nden ve Büyükşehir’den sorumlular komisyonda yer aldı. Özellikle Dim Çayı ve Oba Çayı civarında bazı işletmeler vardı. Bunların da derelere bazı sıkıntılar yaptığı yönünde şikâyetler geldi. Onlarla ilgili uyarılar yapıldı. Şu anda tamamen bu komisyon kontrolü altında Alanya'daki ve civardaki arıtmalarda bir sorun yok. Koku ile ilgili şikâyetler ise daha önceden kaynaklanan bakterilerin üremesi biraz zaman alıyor. O üreme gerçekleştikten sonra hallolacak” dedi. 
 
 
Son Güncelleme: 11.07.2014 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81