'ALİDAŞ 2 yıldır zararda'

ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, "ALİDAŞ, 13 yıllık tarihinde sadece son 2 yıldır zarar ediyor. Bu zararlar da geçmişten gelen yatırım giderlerinden kaynaklanıyor" dedi

'ALİDAŞ 2 yıldır zararda'

ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, "ALİDAŞ, 13 yıllık tarihinde sadece son 2 yıldır zarar ediyor. Bu zararlar da geçmişten gelen yatırım giderlerinden kaynaklanıyor" dedi

08 Ocak 2015 Perşembe 01:52
'ALİDAŞ 2 yıldır zararda'
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı Serdar Uygun'un 2014'ün son günü yaptığı “Zararda olan ALİDAŞ hesaplarını incelettirmiyor” açıklamasına karşılık Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi (ALİDAŞ) yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Basına yansıyan iddialara yanıt veren Kerim Taç," Bizden sözlü olarak evraklar istendi. Ama bunu alamadığı için noter ihtarı çekildi gibi basında yer alan haberlere cevap olarak şunu söylemek isterim. ilk yönetim kurulu toplantısında Ticaret Odası temsilcisine ki bütün arkadaşlarımız şahittir, 'siz yeni katıldınız yönetim kuruluna bundan sonra şirketle ilgili en küçük bir bilgi almak istediğiniz takdirde beni dahi aramanıza gerek yok şirketimin müdürü Tahir beyi arayarak istediğiniz bilgiyi her zaman direk olarak alabilirsiniz şeklinde bir yetki verdik. Ama bunun neticesinde 2 gün sonra kendisi şirketin 10 yıllık defterlerini istediğini söyleyince defterlerin şirket dışına çıkarmanın uygun olmayacağı düşüncesiyle defterlerin dışarıya verilemeyeceği söylendi. Bu konuşmadan sonra bize ihtar çekmişler ve bizden talepte bulunmuşlar. Talepleri şirketin son 5 yılın ayrıntılı nizamların incelenmesi  ve sonrasında 19 Aralıkta tekrardan noterden ihtar çekerek ALİDAŞ ile ilgili 10 yıllık defterleri istendi. Bizlerde bunlara karşı yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte ihtarnameye cevap olarak, 27 Aralık 2014'ten itibaren şirket merkezi olan çarşı mahallesi rıhtım caddesi Alanya adresli temsilciniz aracılığıyla şirket yetkililerinden bilgi alabilir, denetleme yapabilirsiniz şeklinde bir yazı göndererek bu taleplerine uygun bir cevap veriyoruz. Gelsinler ve cumartesi günü bu incelemeyi yapsınlar diye. Biz yönetim kurulu olarak onları beklememize rağmen kimse gelmedi. Ve tutanakları elimizde var" dedi. 
"ALİDAŞ'A ZARAR VERİLMEMESİ GEREKİR"
ALİDAŞ'ın belgeler için 6 saatte incelemeleri gerektiğini söyleyen Ticaret Odasına karşılık Kerim Taç," Bizler 6 saatte gelip inceleyin demedik. Gelin ve istediğiniz tarihte ne kadar sürerse sürsün inceleyin diyoruz. ALİDAŞ olarak bu konuda hiç bir sıkıntımız yok. Gelsin ve incelesinler memnun oluruz biz. Çünkü şirket Alanya'nın şirketi. Bu yüzden bu şirkete zarar verilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.
"YAPMAMIZ GEREKENLERİ HAKKIYLA YAPTIK"
ALİDAŞ'ın zararda olduğunu söyleyenlere yönelik Taç," 2 yıldır iddia ettikleri şirketin zarar ettiği. Şirket faaliyetten zarar etmiyor. Ama muhasebe açısından baktığımız zaman geçmişte yapılan yatırımların amortismanlarının düşürülmesi neticesinde zarar edildiği görülüyor. 80-100 tane gemi geliyordu İsrail'den. Bu bağlantıları yaptı bu şirket. Türkiye'nin yaşadığı krizlerden dolayı İsrail'de gelmemeye başladı. Şirket boş durmayıp Amerika'da, Miami'de fuarda avrupa da ki fuarlarda değişik arkadaşlar ve pazarlamacılarla yapılan anlaşmalar ile Avrupa'dan gemiler gelmeye başladı. Çalışmalarımızı, yapmamız gerekenleri hakkıyla yaptık" dedi.
"ÇALIŞMALARIMIZ BİR CÜMLEYLE HEBA EDİLEMEZ"
ALİDAŞ şirketinin açıldığından bu yana amacından bahseden Taç,"Hava ve karar yoluyla gelen turistin dışında Alanya limanına da kruvaziyer gemilerle Alanya'ya turist getirmekti. Amaçladığımız hedeflediğimiz işlerimizi yaptık. ALİDAŞ kurulduğu günden bu güne 1 milyon turist getirdi deniz yoluyla. Şimdi bütün bu çalışmalar, emekler 'defter istedik alamadık' cümlesiyle heba edilemez. Bu ALİDAŞ'a haksızlık ve insafsızlıktır. Burada başka hesaplar var ise o hesapları kişilerle görebilirsiniz. Ama ALİDAŞ'ı alet etmeyin" dedi.
"GELSİN İNCELESİNLER MAHSURU YOK"
Alanya Ticaret Odasının avukatı tarafından yollanan 15 Ocak 2015 tarihinde 1 ay içerisinde ALİDAŞ'ın ticari defterlerinin incelenmesini ve sunulmasını istediklerini söyleyen Taç," Buna karşılık, 15 Aralık'ta şirket merkezimize istedikleri evrakları görmek istedikleri belgeleri yasal sınırlar içerisinde kalmak şartı ile 1 ay değil 10 ayda olsa inceleyebilirler. Bizim için hiç bir mahsuru yok. Bu incelemenin neticesinde bize de rapor olarak bildirirseler bizde görürüz neyin ne olduğunu" dedi.
"ASILSIZ İDDİALARLA DESTEK OLUNMAZ"
ALİDAŞ'ın zararından ve sebeplerinden bahseden Taç,"Bilanço üzerinde zarar gözüküyor. Ancak son 2 yıl onun haricinde hep kar etti ALİDAŞ. Ticari hayatta bu tür inişler çıkışlar vardır. Alanya Ticaret Odası'na da bir önerim var. İzmir Ticaret Odası İzmir Kuşadası'na gelen kruvaziyer gemilerinin İzmir limanına getirebilmek için ve İzmir'de ki ticaret yapan üyelerine destek olmak için 4 yıl boyunca gelen turistlerin ayak bastı paralarını kendi ödedi cebinden. Ticaret odaları böyle destek olur limanlara. Asılsız iddialarla değil" dedi.
 
Son Güncelleme: 08.01.2015 01:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81