'Alanya'yı anlatın!'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’ya kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortakları ile kahvaltılı istişare toplantısında buluştu.

'Alanya'yı anlatın!'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’ya kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortakları ile kahvaltılı istişare toplantısında buluştu.

26 Mayıs 2016 Perşembe 22:09
 'Alanya'yı anlatın!'
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’ya kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortakları ile kahvaltılı istişare toplantısında buluştu. Alanya için birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda işbirliği çağrısı yapan Şahin, “Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde sizlerden ricam ister sosyal medya hesaplarınızdan isterseniz de kendi ülkenizdeki medya araçları vasıtasıyla Alanya’nın güvenli, yaşanılabilir olduğunu daha fazla duyurmanızdır” dedi.


Her hafta farklı meslek komiteleriyle istişareli toplantılar düzenleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün de ALTSO’ya kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortaklarıyla Rıhtım Restoran’da bir araya geldi. Toplantıya Başkan Şahin’in yanı sıra, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜcel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda ülkenin Alanya fahri konsolonsu ve yabancı şirket ortakları katıldı. Kahvaltıda kouşan Şahin, turizm konusunda ulaşımın önemine değindi.

EMLAK GİRDİLERİ ÜÇ KATINA ÇIKACAK
Başkan Şahin, “Turizmde olmazsa olmazımız ulaşım. Hizmet bayrağını devraldığımız an itibariyle Alanya, Antalya protokolün yanında Ankara protokolünü de ziyaret ettik. Burada Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın önemine değindik. Atıl durumdaki havalimanını işler hale getirdik. Terminal binasıyla ilgili geçmişe göre çok yol kat ettik. Pist uzatılması çalışmaları tamamlandı. Antalya-GZP'yi birbirine bağlayacak hızlı tren projesinin takipçisiyiz. 2. çevre yolunun da takipçisiyiz. Otoyol projesini de takip ediyoruz. Ulaşımla ilgili projeler tamamlanınca emlak değerleri 3 katına çıkacak” dedi.

ÖĞRENCİ TURİZMİ İÇİNÇALIŞMALA YAPTIK
Öğrenci turizminin de önemine değinen Başkan Şahin, “Geçmişte bomboş olan Atatürk Caddesi öğrencilerle cıvıl cıvıl hale geldi. Biz de ALTSO Yönetimi olarak ALTSO Akademiyi kurduk. ALTSO'yu kampüs haline getirdik. 18 bin 700 kişiye sertifika verdik” dedi. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’ndan da bahseden Başkan Şahin, “Çok fazla okul yapacak paramız yoktu. Başkan Yücel okulun hafriyatını ücretsiz olarak yaptı. Kaymakam Tanrıseven de her aşamada yanımızda oldu. Toplum ve kurumların dayanışmasıyla okulumuzu bu eylül ayına yetiştireceğiz” dedi.

RUS HALKI İLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK
Akdağ Kayak Merkezi konusunda da bilgiler aktaran Başkan Şahin, projeyi yakından takip ettiklerini söyledi. Alanya’nın tanıtımı konusunda da ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Şahin, yurt dışı fuarlarına KOSGEB destekli iş gezileri yaptıklarını vurguladı. Turizm sektörünün asla istemeyeceği olaylarında son zamanlarda ülkemizde yaşandığını dile getiren Başkan Şahin, Rusya ile yaşanan uçak krizinin bunlardan biri olduğunu söyledi. Başkan Şahin, "Rusya ile yaşanan kriz halklar arasında değil. Rus halkıyla aramızda kriz yok. İlçemizde faaliyet gösteren 170 şirketin Rus ortağına ve yine ilçede yaşayan Rus vatandaşlara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı bir toplantıyla Ruslarla hiçbir sorunumuzun olmadığı mesajını dünyaya verdik. Biz sizlerin ihtiyaçlarınızı, sıkıntılarınızı çözmek için her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz'' dedi.

ŞEHRİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM
Kahvaltıya katılan yabancılardan bir de istekte bulunan Başkan Şahin, “Biz sizi yabancı olarak değil, yeni Alanyalılar olarak görüyoruz. Sizden çok şeyler öğrendik. Toplantının bir amacı da burada yaşadıklarınızı anlatmanız buranın güvenli olduğunu sosyal medya ve gazetelerde anlatmanızı istiyoruz. Size bu yıl her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Alanya’nın en iyi reklamını siz yapıyorsunuz” diye konuştu. Şahin Alanya’da yaşayan ve ‘Yeni Alanyalılar’ olarak gördükleri yabancı uyrukluları da Alanya’mızın birer fahri tanıtım elçisi olarak gördüklerini belirterek, “Güzel şehrimize hep birlikte sahip çıkalım” mesajı verdi.

AKSİ ALGIYI SİZLERİN DESTEĞİ İLE KALDIRIRIZ
Ekonomide yaşanan durgunluğu azaltmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında ALTSO’ya kayıtlı yabancı uyruklu üyelere hitap eden Başkan Şahin, “Sizleri kendimizden görüyoruz. Burada yaşamanızdan ticaret yapmanızdan son derece memnunuz. Sizlerin rahatı ve huzuru bizim rahatımız ve huzurumuz. Aramızda en küçük entegrasyon sorunu yok. Biliyoruz sizler de Alanya’yı çok seviyorsunuz. Bu manada yaşadığımız bu şehre sahip çıkmak için elinizden geleni yaptığınızı da biliyorum. Sizlere bu manada müteşekkiriz. Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde sizlerden ricam ister sosyal medya hesaplarınızdan isterseniz de kendi ülkenizdeki medya araçları vasıtasıyla Alanya’nın güvenli, yaşanılabilir olduğunu daha fazla duyurmanızdır. Bu şekilde yaratılan aksi algıyı da ortadan sizlerin desteğiyle daha kolay kaldırabiliriz” dedi.

TANRISEVEN: “ALANYA FIRSATLAR ŞEHRİ”
Şahin’in ardından konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de aynı duygularla Yeni Alanyalı olarak görülen yabancı uyrukluların bu dönemde yaşadıkları şehir için biraz daha fazla gayret göstermesini beklediklerini söyledi. Tanrıseven “Alanya fırsatlar kenti. Alanya 300 bin nüfusuyla bilinen ve tanınan bir kent. Buradaki uluslar barış içinde yaşıyor. Alanya güvenli bir kent. Burada yerleşik yabancılara da hizmet ediyoruz. Göç idaresinde 5 binin üzerinde yabancıya hizmet verdik. Buradaki personel sayımızı arttıracağız. Alanya olarak şanslıyız. Dışişleri Bakanı Alanyalı. Alanya Kaymakamlığı olarak sorunları bakan Çavuşoğlu’na iletiyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 26.05.2016 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81