'Alanya'ya modern bir hal kazandıracağız'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Dernekleri aylık olağan toplantısını dün Alanya’da gerçekleştirdi. Toplantıda sonrası konuşan Kavurgacı, Alanya ve diğer ilçelere yapılacak haller için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Önümüzdeki aylarda bunun neticelerini alacağız" dedi. Güney ise, Alanya’da tek bir halin olması için halcilerimizle sürekli istişare halindeyiz.

'Alanya'ya modern bir hal kazandıracağız'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Dernekleri aylık olağan toplantısını dün Alanya’da gerçekleştirdi. Toplantıda sonrası konuşan Kavurgacı, Alanya ve diğer ilçelere yapılacak haller için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Önümüzdeki aylarda bunun neticelerini alacağız" dedi. Güney ise, Alanya’da tek bir halin olması için halcilerimizle sürekli istişare halindeyiz.

26 Ocak 2015 Pazartesi 02:58
 'Alanya'ya modern bir   hal kazandıracağız'
ALTSO da destek veriyor. El birliği ile Alanya’ya modern bir hal kazandıracağız" ifadelerini kullandı. 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Dernekleri aylık olağan toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi. Keyfi Ala Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Haller Dairesi Başkanı Muharrem Kavurgacı, Haller Koordinatörü Muharrem Kaya, Haller Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşanlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Antalya, Kumluca, Demre, Beykonak, Mavikent, Hasyurt, Sahilkent, Serik, Manavgat, Gazipaşa ve Alanya Hal Dernekleri Başkanları katıldı.
"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Haller Dairesi Başkanı Muharrem Kavurgacı, yerinden hizmet anlayışının temel prensipleri olduğunu söyledi. Kavurgacı, “Evrak ve diğer belgeleri internet üzerinden alacağız. Artık Antalya’ya gelip gitme derdi olmayacak. Belediyeye çay içmeye geleceksiniz. Yeni haller yapılana kadar mevcut hallerin durumları iyileştirilecek. Hallere giriş ve çıkışlar dijital bir sistemle yapılacak. Ayrıca yol denetimleri arttırılacak. Hal dışındaki depolar denetlenecek. Hal yönetmeliği üzerinde de çalışıyoruz. Bu çalışmaları yapmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki aydan itibaren bu işler için start vereceğiz. Bunun yanında Alanya ve diğer ilçelere yapılacak haller için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Önümüzdeki aylarda bunun neticelerini alacağız" dedi. 
"HALLERİN BİRLEŞMESİ YASASINA DESTEK VERİYORUZ"
Haller Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşanlı ise konuşmasında, “Hallerin birleştirilmesi Yasası’na destek veriyoruz. Bu uygulama ile Merkezi Haller ortaya çıkacak. Ayrıca hallerin mülkiyetini komisyoncuların almasını istiyoruz. 4 şehirde bu uygulama yapıldı. Türkiye’nin yılda yaklaşık 50 milyon tona yakın bir üretimi var. Merkezi hallerin artmasıyla üretici, komisyoncu daha iyi kazanacak kalite artacak ve markalaşma olacak. Öte yandan temel sorunlarımız ise, hal dışı satışlar, veresiye, avanslar, denetim noksanlığı ve marka değeri" ifadelerini kullandı.
"KOORDİNELİ OLUN"
Haller Koordinatörü Muharrem Kaya ise, yeni yapılacak hallerde komisyoncu ve üreticilerin yanı sıra tüccar ve ihracatçılar için de yerler yapılacağını söyledi. Kaya, yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçilmesi için de halcilere “Diğer hallerle koordineli olun" çağrısı yaptı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ise konuşmasında, tarım sigortası yaptırmayan üreticilerin olumsuz hava koşulları sonrası büyük zarar yaşadığını belirterek, tarım sigortasının teşvik edilmesi, kayıt dışı satışların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.
"ALANYA MODERN BİR HAL KAZANACAK
Son derece verimli bir toplantı olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise, “Özellikle Alanya’da ki hallerin birleştirilmesi konusunda yıllarca büyük çaba gösterdik. Bugüne kadar sonuç alamadık. Ancak Büyükşehir Yasası'yla birlikte hallerin Büyükşehire bağlanmasıyla birlikte bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Alanya’da tek bir halin olması için halcilerimizle sürekli istişare halindeyiz. Ticaret ve Sanayi Odası da destek veriyor. El birliği ile Alanya’ya modern bir hal kazandıracağız" dedi. 
"BİR SONRAKİ TOPLANTI GAZİPAŞA'DA"
Toplantının son bölümünde hal dernek başkanları sorunlarını ve yapılmasını istedikleri çalışmalar hakkındaki görüşlerini anlattı. 2 saat süren toplantının sonunda bir ay sonraki toplantının 7 Mart’ta Gazipaşa’da yapılması kararlaştırıldı.
 
Son Güncelleme: 26.01.2015 03:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81