'Alanya'nın hizmetindeyiz'

Ak Parti bir çok ilçede olduğu gibi Alanya'da da Aday Tanıtım Toplantısı'nı dün Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında Eski Ulaştırma Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Alanya'yı yakından ilgilendiren birçok projeyi partililer huzurunda açıkladı.

'Alanya'nın hizmetindeyiz'

Ak Parti bir çok ilçede olduğu gibi Alanya'da da Aday Tanıtım Toplantısı'nı dün Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısında Eski Ulaştırma Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Alanya'yı yakından ilgilendiren birçok projeyi partililer huzurunda açıkladı.

23 Nisan 2015 Perşembe 08:34
'Alanya'nın hizmetindeyiz'
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) sahalara hızlı bir giriş yaptı. Aday tanıtım toplantılarına önceki gün İbradı’da başlayan AKP’liler Alanya’ya ise dün geldi. Gazipaşa’nın ardından dün saat 14.30’da Alanya Belediye Düğün Salonu’nda başlayan Aday Tanıtım Toplantısı’na bu kez halen Amerika’da olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılamadı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya İl Başkanı Rıza Sümer’in de hazır bulunduğu aday tanıtım toplantısına 1. Sıra Adayı olan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sırasıyla Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Alanya Adayı Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, İbrahim Türkiş, Nevin Korkmaz Zor, Hakkı Beşkazalı, Ercan Mekteplioğlu, İzzet Yılmaz ve Murtaza Tamyürek de katıldı. Partililer tarafından düğün salonun önünde karşılanan Elvan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. salonda bulunan herkesin elini sıkarak içeriye giren Elvan'a salon içerisinde de alkışlı destek verildi. 
 
'ALANYA'DA OY ORANIMIZ YÜZDE 46'YA KADAR YÜKSELDİ'
Aday tanıtım programının açılış konuşmasını Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğlu yaptı. Berberoğlu, "7 Haziran 2015 seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. Demokrasilerde her seçim önemlidir. Bu seçimlerde halkımız hükümet tarafından yapılan hizmetleri değerlendirir. Her seçim, millet iradesinin tecellisidir. Demokrasinin unsurlarından olan siyasi partilere güvenin ölçüldüğü tek yer sandıktır. 80 yıllık cumhuriyet tarihinde aldığı hizmetin kat ve kat fazlasını AKP hükümet döneminde alan, basit sorunları olan bir şehirden sorunlarını aşmış ve artık daha iyiye nasıl ulaşırız diye tartışan bir şehirdeyiz. AKP hizmetleri Alanya'mızın kat ve kat değerini yükseltmiş, şehrimizi turizmde bir dünya kenti yapmıştır. Alanya halkımız hükümetimizin hizmetlerine oylarıyla teşekkür etmiştir. Alanya’mızda partimize olan desteğin daha da büyümesi övünç kaynağımız olmaya devam ediyor. Şehrimizde partimizin yüzde 22 ile başlayan oy oranı, yüzde 46'ya kadar yükselmiştir" dedi. 
 
'AK PARTİ'NİN NEFERİ OLMAK BİR ŞEREF'
Ak Parti artık Alanya siyasetinde bir buluşma noktası olmuştur diyen Berberoğlu, "AKP hizmetlerinin şehrimize gelmesine büyük hizmetleri olan başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Antalya milletvekillerimize ve emeği geçen tüm teşkilata teşekkür ederiz. Alanya'da devam eden ciddi yatırımların hız kazanması, yeni ve büyük projelerin hayata geçmesi için istikrar şarttır. Siyasi istikrarın adı da "Ne kadar Taşkentliysem, bir o kadar da Alanyalıyım" diyen sık sık "Alanya benim ata dostlarımın şehridir" vurgusunu yapan Genel başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu liderliğinde 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekilinden geçmektedir. Antalya ve Alanya’mıza hizmet yolunda listemizin en başında en icraatçı bakanlarımızdan Lütfi Elvan kaptanlığında listede olan ve olmayan tüm adaylarımızla teşkilatlarımızla gece gündüz demeden çalışacağız. İlçe yönetimimizin ilk kurucu yönetici ve başkanlarından günümüze kadar görev almış her bir birey, Alanya’mız ve partimiz için gece gündüz çalışmaya devam etmektedir. AKP'nin bir neferi olmak en az milletvekili olmak kadar da onur vericidir. Başkanlık sistemiyle yeni anayasayı bir an evvel görmek için durmadan çalışıyoruz. Alanya ve Antalya'da rekor oy alarak tekrar tarih yazacağız. Partimizin kuruluşundaki anlayış ve ciddiyet ile çalışma ve hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz. Hedefimiz 7 Haziran seçimlerine sorunsuz girerek halkımızın beklentilerini boşa çıkarmamak. Hem ülkemiz hem de Alanya’mızın yarınları için çok daha büyük hizmetlere imza atılmasını sağlamaktır" dedi. 
 
'ÜLKEMİZE HİZMET EDECEĞİZ'
Berberoğlu'nun ardından Alanyalı Milletvekili adayı Sena Nur Çelik konuşmasını gerçekleştirdi. Çelik konuşmasında, "Torosların havası güzel, suyu güzel, doğası güzel şehri Alanya’nın güzel insanları, size selam olsun. Sayın Bakanımız Lütfü Elvan’ın takım kaptanlığında, birbirinden değerli milletvekili adaylarımızla birlikte ülkemize ve memleketimize hizmet etmek için yola çıktık. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunun bilincinde olan bir partinin temsilcileri olarak, Antalya’nın ve Alanya’nın potansiyelini harekete geçirerek sadece Türkiye’de değil, dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak için çalışacağız. Yeşilöz, Çamlıca, Aliefendi, İspatlı ve Fakırcalı’dan Okurcalar, Avsallar, Payallar, Konaklı ve Güzelbağ’a kadar Alanya’nın her mahallesine hizmet getirmek için yola çıktık" dedi. 
 
‘HAYIR DUASI ALDIM’
Sık sık konuşması alkışlar ve tezahüratlar ile kesilen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: Genç ve kadın bir milletvekili adayı olarak, İspatlı’daki babaannemin elini öperek, dedemin köyü Ali Efendi’deki akrabalarımın hayır duasını alarak yola çıktım. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da ifade ettiği gibi, Toroslar sadece yiğitler yetiştirir. Hem kadın hem erkek yiğitler yetiştirir. Baş eğmeyen, yürüdüğü zaman bastığı toprağı titreten yiğitler yetiştirir. Yiğit memleketimin yiğit insanları, bu toprakların kızı olarak bilmenizi isterim ki, sevinciniz sevincim, derdiniz derdimdir. Sadece Edirne’den Kars’a değil, Balkanlardaki Yörükleri unutmayıp onların da kapısını çalan bir vizyonun takipçileriyiz. Değerli hemşerilerim, partimizin kurucusu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu topraklara önemli hizmetler geldi. Bu hizmetler sayesinde 2002’de Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 13 milyon civarındayken, 2014 yılında sadece Antalya’ya gelen turist sayısı 12 milyonu geçmiş durumda.
 
‘BİZ İCRAAT YAPARIZ’
Biz vaat vermek yerine iş üretmeyi, sorun oluşturmak yerine, sorun çözmeyi ilke edinen bir siyasi hareketiz. Torosların bir evladı olan Sayın Başbakanımızın ‘Kıymetlim’ diye tabir ettiği Alanya’yı bizlere emanet etti. Hükümetin en icraatçı bakanlarından olan Sayın Lütfi Elvan çantasında Antalya ve Alanya’da istikrarın devam, refahın artırılmasını sağlayacak projelerle geldi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel, Antalya ve Alanya’yı imar etmek için var gücüyle çalışıyor. Bu çerçevede bizler, milletvekili adayları olarak Sayın Bakanımız ve Sayın Başkanımızla birlikte Antalya ve Alanya’yı hizmetlerle buluşturmak, otoyollar, tüneller yapmak, Antalya’nın ve Alanya’nın turizm tarım ve denizcilik konusundaki potansiyelini harekete geçirmek için var gücümüzle çalışacağız.
 
‘AKP SİZİN İÇİN VAR’
Sevgili hemşerilerim. AKP 13 yılda kamu yatırımlarının artırması ve özel sektör yatırımlarının önünün açılması için önemli adımlar attı. Son 5 yılda ülkemize yapılan yatırımlarla ilgili gerek yerel, gerek yabancı yatırımcılarla beraber çalışan genç hukukçu bir kardeşinizim. Eğitim ve iş hayatımda edindiğim tecrübe ve bilgilerimi Antalya ve Alanya’nın daha fazla gelişmesi için kullanma imkanı verenlere hamdolsun. AKP iktidarı boyunca ülkemizdeki gençlerin ve kadınların her alanda önünü açmak için önemli reformlar yaptı.
 
‘SİZDEN GÜÇ ALDIM’
Bugün genç ve kadın bir milletvekili adayı olarak karşınızdaysam, bunu sizlerin AKP’ye, AKP’nin de sizlerin değerlerine sahip çıkmasına borçluyum. Bu uğurda gece gündüz demeden çalışan Ak kadınlara ve Ak gençlere şükranlarımı sunuyorum. Bana sizlerle yol arkadaşlığı yapma fırsatı verdiği için Allah’a şükrediyorum. Bu ülkede gençlerin ve kadınların hedeflerine ambargo koymak isteyen antidemokratik güç odaklarına fırsat vermemek için, güçlü, kendinden emin, ekonomisi daha da gelişmiş, geleceğe daha güvenle bakan bir Türkiye, bir Antalya ve bir Alanya için büyüme ve istikrarın devamı için gelin hep birlikte çalışalım" diye konuştu. 
 
'ALANYA ADETİNİ SÜRDÜRECEK'
Çelik'in ardından Antalya 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Köse konuşma yaptı. Köse, "Sena Nur kardeşimizi dinledik. Ne kadar içten, samimi sizlerden biri olduğunu görüyorsunuz. Artık Alanya adetini devam ettirerek aynı Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun kendisini temsil ettiği gibi yine kendisini temsil edecek bir vekil ile anılacak.  Kendisine başarılar diliyoruz. O içten tavrının bundan sonra da devam edeceğini kendisi de ifade etti" dedi. 
 
'ALANYA'YI GÜZEL BİR ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ'
Çok değişik vesilelerle bir araya geldik diyen Köse, "Çok değerli isimler var burada. Biz çok önemli bir davanın mensuplarıyız. Bizler o şuurla buradayız sizler de bu şuurla buradasınız. Bizler ne diyoruz, rahmetli Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi, "Aldığımız nefesi bile vermek zorundaysak, demek ki bu dünyadan hiç bir şeye sahip değiliz". Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Hamd olsun bugün karşımızda dünya karşısında olsa bile mazlumun yanında duran, bütün dünya karşı olsa bile ben mazlumla birlikteyim diyen Cumhurbaşkanı ve Başbakanla birlikteyiz. Hayat çok kısa. Yarın öbür gün birileri hesap sorduğunda o meşakkatli zamanlarda Erdoğan ile Davutoğlu ile yürüdüm diyebilmek çok önemli. Milletin yanında durup milletin yanında durabilmek önemlidir. Dünyadaki tüm mazlum halklar bu davanın şuurundadır. Sizlerde hamd olsun bu şuurla buradasınız. Sizin bu desteğiniz devam ettikçe. Sizin Sena Nur Çelik'e, sizin İbrahim Aydın'a, sizin diğer milletvekili adaylarına desteğiniz devam ettiği müddetçe Allahın izniyle bizim bileğimizi bükebilecek olan yoktur. Allah’ın bir lütfu olarak Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan bizlerle beraber, bizim takım kaptanımız. İnşallah Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile, bu kadro ile ve sizlerle birlikte Alanya'yı çok daha güzel bir şehir haline getireceğiz" dedi. 
 
'AKKÖPRÜ 2016 YILINDA HİZMETE AÇILACAK'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'de etkinlikte bir konuşma yaptı. Türel, "Alanya 7 Haziran'a hazır mıyız? Seçimde sandıkları patlatacak mıyız? Bugün bu salon gösteriyor ki Alanya 7 Haziran'a hazır. Alanya'da çok güzel bir destekle AKP'nin Yeni Türkiye yolunda önemli bir mesafe almasını sağlayacaksınız. 30 Mart seçimlerinden önce buraya geldiğimizde demiştik ki "Az laf çok iş" bizim kuru gürültüyle işimiz yok. Bu yüzden sloganlarımızda "İşimiz hizmet, gücümüz millet" dedik. Çok önemli fırsatları bu süreçte yakaladık. İnşallah sizlerin destekleriyle şimdi çok daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğiz. Genel seçimlerden önce Alanya'ya geldiğinde diğer adayların hiç biri Akköprü yolunu bilmezdi. Hatta o dönemlerde şunu diyenler vardı, "Ta Antalya'dan Alanya'ya hizmet mi gelirmiş" alışmışlar yan gelip yatmaya çünkü. Şimdi onlar buraya oy istemeye gelecekler. Elimizden geldiğince çalıştık. Antalya'dan Alanya'ya hizmet nasıl gidermiş bunu en güzel şekilde göstermeye çalıştık. O yüzden Akköprü örneğini verdik. Akköprü 12 köyü bağlayacak. 192 metre genişliğinde bir köprü. Birileri bunu köy köprüsü diye küçümsedi. Biz köye geldik ve dedik ki Akköprü'yü derhal inşa edeceğiz. İşte projeleri elimizde önümüzdeki hafta ihale tarihleri belli olacak ve Alanya'nın 12 köyünü Akköprü ile en geç 2016 senesinde hizmete açacağız" dedi. 
 
'GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ'
Yerel seçimlerden önce söz verdiklerini belirten Türel, "Allah'a şükürler olsun sizlere mahcup olmadık. Biz çünkü söz verdiysek yaparız. Yerine getiremeyeceğimiz sözleri de vermeyiz. O yüzden şimdi biz bu köprüleri yapıyorken asıl kendimiz gönül köprüleri kurmak. Milletimiz ile aramızda ki gönül köprülerini sağlamlaştırıyoruz. Daha Akköprü’nün adını bilmeyenler. Adı da güzel Akköprü onu da söyleyeyim. Şimdi sizlere bir söz verdik. Çevre yolunu yapacağız. İnşallah Alanya'nın içinde ki bu sıkışıklıkta rahatlama olacak. Bakınız körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. İşte şimdi bakın gururumuz, Alanya’mızın, Antalya’mızın, Türkiye’mizin dünyada ki medahari iftiharı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bakanlığı ile birlikte Antalya ve Alanya'ya büyük hizmetler yaparken şimdi artık kadrolarımızın içerisinde Türkiye'de ki en icraatçı bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın da olması çok iyi oldu" dedi.   
 
'HIZLI TREN 2023 YILINDA GELECEK'
Konya'dan Antalya'ya gelecek olan hızlı tren projesinin 2023 yılında gelmesinin planlandığını söyleyen Başkan Türel, "Hızlı tren Konya'dan Antalya'ya gelecek. Yetmedi Eskişehir'den ikinci bir hat üzerinden Antalya'ya ve ikisi birden 2016 yılında inşaatına başlamak kaydıyla hızla geliyor. Şimdi diğer partilerden adaylar gelecek ve sizlere diyecekler ki Antalya-Alanya arası otoban yolunu yapacağız. Hayır. Bu hizmeti sadece Ak kadrolar yapabilir. Antalya milletvekilleri yapabilir. Alanya'nın yolları açılıyor. Alanya'nın daha düne kadar hayal olan havaalanı şuanda dünyanın en önemli hava yolu şirketleri ile hizmet veriyor. Gelen turist sayısı ortada. Olmaz diyorlardı. Nasıl oldu?. Alanya'nın bu projelere ihtiyacı var. 12 senedir siyasetin içinde olan birisi olarak, bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Hizmet yolunda önemli fırsatları her zaman yakalamakta zorlanırız. Şimdi bütün her şey bir araya geldi. Bunu inşallah fırsata dönüştürürüz. Bunun hep birlikte Alanya'nın kalkınması için, Alanya'nın hayal projelerine ulaşması için hep birlikte gayret edip önemli bir avantaja dönüştürürüz" diye konuştu.
 
'YAPTIKLARI, YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR'
Artık Alanya hayallerine çok daha yakınlaşmıştır diyen Türel, "Çünkü Alanya ulaşılamaz denilen hayallerine Antalya milletvekili adayı Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile daha da yakındır. Sayın bakanımız Alanya'yı hayallerine ulaştıracak bir Ulaştırma Bakanıdır. Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.  Bir başka gücümüz Sayın Milletvekilimiz ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu. Her zaman toprakların evladı olduğunu dünyada ifade ediyor. Dünyanın hangi köşesindeyse, memleketimizin bir ihtiyacı olduğunda adeta seferber oluyor. Sayın Bakanımız Alanya'nın ve Antalya'nın gerçekten büyük şansı olmuştur. O yüzden bu kardeşiniz Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Bakanlarımızdan aldığı güç ile, Sayın Başbakanımızdan aldığı güç ile Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızdan aldığı güç ile zaten Antalya'nın hizmetkarıyım. Ben onurla gururla söylüyorum. Ben Antalya ve Alanya'nın amelesiyim. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Birbirinden değerli milletvekillerimiz işte gencecik pırıl pırıl olan kardeşimiz Sena Nur kardeşimiz artık Alanya'nın sesi, gözü, kulağı ve dili olacaktır. Yine İbrahim Aydın Alanya'nın çok yakından tanıdığı bir milletvekili adayımız. O yüzden değerli dostlar. Alanya olarak şimdi hem hayallerimize daha çabuk ulaşacağız hem de yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bunun mimarları da sizler olacaksınız" dedi. 
 
'ANTALYA'YA, ALANYA'YA KOŞARAK GİDERİM DEDİM'
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in ardından Antalya 1. sıra milletvekili Adayı ve Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan mikrofonu eline alarak projeleri sıralamaya başladı. Elvan, "Bu 12-13 yıllık süreçte çok meşakkatli günler geçirdik. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Özellikle milli iradenin ortadan kaldırılmasına yönelik çok ciddi partimize ve milletimize karşı girişimler oldu ama bu süreçlerde siz dim dik ayakta durdunuz ve bize desteğinizi verdiniz Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdiniz Allah sizlerden razı olsun. Değerli hemşerilerim sizlere hizmet etmeye geldim. Sizlerin hizmetkarı olmaya geldim. Sayın Başbakanımız bana 'Sen Torosların evladısın Türkiye'nin en büyük yatırımcı Bakanlığının yürütücüsü konumundasın seni Antalya'ya göndermek istiyorum' dediğinde, bende Sayın Başbakanımıza şunu söyledim. 'Ben Antalya'ya, Alanya'ya koşarak gitmeye hazırım Sayın Başbakanım' dedim. Bizler sizleri çok seviyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah hep birlikte hem beraber çalışacağız" dedi. 
 
'GERÇEK MİLLİYETÇİ BİZİZ'
Artık ikinci yarı başlıyor diyen Elvan, "Biz birinci yatırım hamlemizden sonra artık ikinci atılım dönemimize ve ikinci yarımıza Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte başlıyoruz. Bu sadece Türkiye için ikinci atılım dönemi olmayacak, Antalya'mız içinde, Alanya'mız içinde ikinci yatırım dönemi olacak. Sadece Antalya’mıza 15 milyon TL'lik bir yatırımımız söz oldu. Sadece Alanya-Gazipaşa arasındaki yola harcamış olduğumuz miktar 1 milyar TL. Bu hizmetleri sizlere sunduk. Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdik. Türkiye'ye istikrar geldi. 13 yıl önce nasıl bir Antalya vardı şimdi nasıl bir Antalya var. Geçmiş ile bugünü mutlaka kıyaslamalıyız. İnsanoğlu çok çabuk unutuyor. Geçmişe baktığımızda Antalya- Alanya arasındaki bölünmüş yolun aşağı yukarı 11 yıl hükümetler geldi, hükümetler gitti ama bitiremediler, yapamadılar. Biz geldik ve 2 yıl içerisinde Antalya-Alanya arası bölünmüş yolu yaptık. Dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda projemiz şuanda milyarlarca dolarlık projelerimiz devam ediyor. Bir yandan dünyanın en büyük havaalanı 150 milyon yolcu kapasiteli, muhalefet bunları hayal dahi edemezdi. Bu projeleri biz yapıyoruz, farkımız bu. Biz bu güçlü yatırımlarımıza devam edeceğiz. Milliyetçilik, iş üretmektir, aş üretmektir. Lafla hiç bir zaman milliyetçilik olmaz. Ben milliyetçiyim diyerek bu ülkenin milliyetçisi olamazsınız.  Gerçek milliyetçi arıyorsanız bu biziz değerli kardeşlerim. Gerçek sosyal demokrat diyorsanız oda bizi kardeşim. Çünkü biz her zaman halkımızın sesi olduk onlarla bütünleştik ve kaynaştık. Milletimizin derdi neyse bizim derdimiz oldu. Biz farklı bir yaklaşım içerisinde olmadık ve olmayacağız da. Hiç bir güç milli iradenin üzerinde olamaz ve olamayacaktır" dedi. 
 
'ALANYA- ANTALYA OTOYOLU ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN'
13 yıldır hiç bir zaman yapılamayacak şeylerin sözünü vermediklerini söyleyen Elvan, "Sizlerle beraber 7 Haziran'a kadar geceli gündüzlü  Alanya'da yaşayan kardeşlerimizin düşünce ve görüşlerine bakmaksızın herkesi kucaklayıp partimize davet edelim. Yaptıklarımızı anlatalım. Biz vatanımızı seviyoruz. Biz insanlarımızı ve doğamızı seviyoruz. Biz şuna inanıyorum eğer biz bu yaklaşım içerisinde olursak daha güçlü bir Alanya, daha güçlü bir Antalya ve daha güçlü bir Türkiye olur. Sevgili kardeşlerim. Alanya'da ikinci atılım dönemi başlayacak. Sizin en büyük sorunlarınızdan bir tanesi trafik. Antalya'dan Alanya'ya doğru yola çıktığınızda çok sayıda trafik ışıkları ile karşılaşıyorsunuz. Bu bölgelere köprülü kavşaklar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu trafiği rahatlatmaya devam edeceğiz. Bundan daha önemlisi Antalya'yı doğrudan Alanya'ya bağlayacak olan bir otoyol yapımına inşallah 2016'nın ilk yarısında başlayacağız. Çok kısa bir sürede Antalya'dan Alanya'ya ulaşım imkanınız olacak. Şimdiden otoyolunuz hayırlı uğurlu olsun sevgilim kardeşlerim" dedi. 
 
'KUŞYUVASINDA 5 TÜNEL ÇALIŞMAMIZ VAR'
Elvan, "Alanya'nın bir başka önemli sorunu şehir içi trafik. Şehir içi trafik ile ilgili de ciddi sıkıntılar var. Bununla ilgili de  çalışmalara başladık. Alanya'ya bir doğu çevreyolu kazandıracağız. Böylece Alanya'da artık şehir içinde, özellikle sahil şeridinden geçerken sıkıntı yaşamayacağız. Yukarıdan bir çevre yolu ile Alanya'nın trafiğini rahatlatacağız. Tabi ki hizmetler bununla da bitmiyor. Bir başka önemli projemizde Alanya'yı kuzeye bağlayan Konya'ya, Karaman'a ve Aksaray'a bağlayan yol yapacağız. Yaptığımız çalışmaların ardından Alanya'yı Kuzeye bağlayacak ana bir halter, ana bir yolun çalışmalarına başladık. Çok güzel bir proje yaptırıyoruz. 12 metre genişliğinde tünelleri olan ve çok kısa bir sürede Alanya'dan Taşkent'e, Hadim'e, Ermenek'e, Sarıveller'e, Konya'ya ve Karaman'a ulaşabileceğiniz bir yol yaptırıyoruz. Biliyorsunuz şu aşamada Kuşyuvası dediğimiz mevkii de 5 tane tünel çalışmamız var. Aşağı yukarı hepsi tamamlanmak üzere. Bu tünellerin hepsini Haziran'ın ilk haftasına kadar bitireceğiz ve hizmete açacağız. Alanya ve Mahmutlar'dan da şehir geçişinin ihalesini yaptık. 4 kilometrelik bir kesim. Oranında ihalesini yaptık başlıyoruz. O kalan kesim ise 26 kilometrelik kesiminde projesi biter bitmez yapım ihalesine çıkaracağız. Biz Alanya Mahmutlar tarafından yapım çalışmalarına başladık" diye konuştu. 
 
'ALANYA-KONYA ARASI 2 SAAT SÜRECEK'
Bununla da yetinmedik diyen Elvan, "Çumra'dan Hadim ve Taşkent'e kadar inen güzergahta da bölünmüş yol çalışmasına başladık. Hedefimiz şu kısacası. Alanya, Mahmutlar'dan Konya'ya ve Karaman'a 2 saatte ulaşacaksınız değerli kardeşlerim. 2 saat 15 dakika değil. Tam 2 saat. İnşallah o yolu da sizlerin hizmetine sunacağız. Aslında bugüne kadar yapılan çok projelerimiz var ama bunların hiç birisine değinmeyeceğim. Bunları zaten siz biliyorsunuz. Ama Alanya’mıza çok güzel bir üniversite kazandırdık. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi. Şimdiden hayırlı olsun. İnşallah Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bir Tıp Fakültesi yakışır diye düşünüyoruz. O nedenle öncelikle olarak bir Araştırma Hastanesi, 500 yatak kapasiteli ve daha sonrada onu Tıp Fakültesine dönüştüreceğiz. Artık Alanya için önemli sağlık sorunu giderilmiş olacak. Ama burada üniversite hastanesi olması olmazsa olmazımız diye düşünüyoruz. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Alanya ile Gazipaşa arasında ki ve Gazipaşa'dan Anamur'a kadar olan kesimde yolların standartlarını yükseltiyoruz. İnşallah kısa bir sürede bu kesimleri bölünmüş yol olan kesimler tamamıyla tamamlanmış olacak. Sizlerden bir söz almak istiyorum. Büyük ve güçlü Türkiye için 7 Haziran'a kadar geceli, gündüzlü çalışmaya hazır mıyız? Var mısınız? Ben çok teşekkür ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Çalışacağız ve sandıkları patlatacağız. Alanya'da da bir zafer ilan edeceğiz" dedi. 
 
'ELVAN, BAŞKAN YÜCEL'İ ZİYARET ETTİ
Elvan ve beraberinde ki heyet daha sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti. Kısa süreli bir sohbetin ardından Başkan Yücel, Elvan'a ipek kozasından yapılmış bir tablo hediye etti. Ziyarette, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berbereoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve bazı partililer yer aldı. Kuşyuvası ve Taşatan Yolu hakkında Başkan Yücel ile bilgi alış-verişinde bulunan Elvan, Alanya’ya hükümetin yapacağı bazı yatırımlarla hakkında bilgi verdi. Başkan Yücel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’a ipek kozasından yapılmış çiçek tablosu hediye etti.
 
Son Güncelleme: 23.04.2015 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81