'AKP kazanmadı biz kaybettik!'

Yerel seçimlerden çıkan sonuçları değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya için, “AKP kazanmadı, biz kaybettik. Kaybetmemek gerekirdi” dedi.

'AKP kazanmadı biz kaybettik!'

Yerel seçimlerden çıkan sonuçları değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya için, “AKP kazanmadı, biz kaybettik. Kaybetmemek gerekirdi” dedi.

13 Nisan 2014 Pazar 23:36
'AKP kazanmadı biz kaybettik!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Mustafa Akaydın adaylığında girdikleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tekrar Menderes Türel’in başkan seçilmesine de değindi. Seçim sonuçları hakkında parti meclisi, milletvekilleri ve kadın kollarıyla toplantılar yapacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Sandıktan ‘daha çok çalışın’ mesajı çıktı. Her kapıyı çalıp, evlere girip projelerimizi anlatmalıyız. Kadın kollarımıza büyük görev düşecek” dedi. YSK’ya yaptıkları itirazların çoğunluğuna yanıt alamamalarına değinen Kılıçdaroğlu, “YSK hükümetin baskısına boyun eğen bir kuruluş haline dönüştü. Bu seçimler yargı gözetiminde değil hükümet gözetiminde yapılan seçimlere dönüştü. Sandık başlarına bakanlar gitti. Görevlilere manevi baskı yaptı. YSK üyelerine doğrudan Başbakan ve AKP yöneticileri manevi baskı yaptılar. Açıkça tehdit ettiler” diye konuştu. Antalya, Mersin ve Artvin gibi CHP’li belediyelerin Ak Parti’ye kaptırılması için “Bana göre o illerde aslında AKP kazanmadı, biz kaybettik. Kaybetmemek gerekirdi. Uşak’ı, Adana’yı da almalıydık. Başka kazanabileceğimiz yerler de vardı. Hatay’ı almamıza çok sevindim. Ama Uşak’ı ve Adana’yı da almamız gerekirdi. Bu kayıpların nedenlerini iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
 
Son Güncelleme: 13.04.2014 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81