'AKP çok sancı çeker'

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından değerlendirmesi yaparak AKP’yi eleştirdi.

'AKP çok sancı çeker'

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından değerlendirmesi yaparak AKP’yi eleştirdi.

11 Haziran 2015 Perşembe 02:41
'AKP çok sancı çeker'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, umutlu olduğunu ancak çıkan sonuçtan çok mutlu olmadığını söyledi. Adının geçtiği meclis başkanlığı için siyasi temeli olmayan, iyi niyetli spekülasyon değerlendirmesi yapan Baykal, en yaşlı üye sıfatı ile meclisin ilk oturumunu açacağını söyledi. Koalisyonla ilgili soruları cevaplandıran Baykal, AKP olmadan bir koalisyon olmayacağını ancak AKP’nin koalisyon oluşturmak için çok ciddi sancı çekeceğini öne sürdü.
 
‘ANTALYA’DAN 5 VEKİL BAŞARIDIR’
Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi çok önemli bir mücadele yaşadıklarını ve bu mücadelede CHP il örgütü ve adayların, parti tabanı seçmenlerle örnek bir dayanışma sergilediklerini belirten Baykal, "Ellerinden geleni ortaya koydular. Bu sonuç bizi çok mutlu etmedi. Çok daha fazlasını elde edebilirdik. O inanç ve umut içerisindeydik. Siyasette şartlar hiçbir zaman insanların kontrolünde değil. Elimizden geldiğince bunu yaptık. Antalya çapında 5 milletvekili çıkarmayı sağladık. Antalya’yı mahcup etmeyen, iftihar edeceği bir sonuç olmuştur. Ağır ve adaletsiz koşullarda geçen seçimde 5 milletvekili çıkarılmıştır" dedi.
 
‘HALK GEREKENİ SANDIKTA SÖYLEDİ’
Sözlerine, "Bu seçim Türkiye’nin tarihsel bir dönüşümün gerçekleştiği bir seçim oldu" şeklinde devam eden Baykal, şunları kaydetti: "Demokrasi bakımından nitelik ilerlemesi ortaya koyan bir seçim oldu. İktidarların kendisini teyit ettirdiğini ve halkın tercihi ile değişebildiği sonucunun ortaya çıktığı bir seçim oldu. Bu seçimin çok olumlu olduğu kanısındayım. Demokrasinin geleceği açısından umut verici olmuştur. Dayatmacı siyasi iktidar şişkinliği, toplum tarafından reddedilmişti. Toplum işbirliği tercihini ortaya koymuştur." Siyasetçilerin görevi olduğunu belirten Baykal, bir olumsuz gidiş karşısında demokratik toplum taktiğini ortaya koymayı başardıklarını söyledi.
Son Güncelleme: 11.06.2015 02:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81