'Aidatını ödemeyen ön seçime katılamayacak'

CHP Genel Başkanlığı tarafından alınan karar ile 2015 Genel Seçimleri öncesinde yapılacak ön seçimlerde oy kullanmak isteyen üyelerin, cep telefonlarından mesaj sistemi ile üye aidatlarını ödemeleri gerektiği bildirildi. Aylık en az 1 lira ödemeyen üyeler ön seçimde oy kullanamayacaklar.

'Aidatını ödemeyen ön seçime katılamayacak'

CHP Genel Başkanlığı tarafından alınan karar ile 2015 Genel Seçimleri öncesinde yapılacak ön seçimlerde oy kullanmak isteyen üyelerin, cep telefonlarından mesaj sistemi ile üye aidatlarını ödemeleri gerektiği bildirildi. Aylık en az 1 lira ödemeyen üyeler ön seçimde oy kullanamayacaklar.

08 Aralık 2014 Pazartesi 03:05
'Aidatını ödemeyen ön   seçime katılamayacak'
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı tarafından alınan karar ile ön seçimlerde oy kullanmak isteyen üyelerin, cep telefonlarından mesaj sistemi üzerinden üye aidatlarını ödemeleri gerektiği açıklandı. Aralık ayı itibariyle her ay en az 1 lira olarak üye aidatını ödemeyen üyeler ön seçimlerde oy kullanamayacak. Konu hakkında bilgi veren CHP İlçe Başkanı Mevlüt Güven, parti örgütü ve parti meclisinin oy kullanmayı kurala koyduğunu söyledi. Güven, "Elektronik ortamda üye aidatını ödemeyen hiçbir üyemiz ön seçimde oy kullanamayacak. Cep telefonlarında mesaj sistemi ile aidat ödenecek ve bu mesaj sistemiyle ödenen aidatlar ancak aidat yerine geçecek. İlçe örgütlerine makbuz karşılığında ödenmiş olan aidatlar ilçe örgütüne ödenmiş aidat. Ancak Genel Merkez diyor ki, en az 1 lira olmak üzere aylık aidat ödeyeceksiniz. Ben sizin üye olduğunuzu görüyorum. Aidat ödeyip ödemediğinizi görüyorum. Üye aidatını ödeyenleri listeleyip ön seçimde oy kullanabilmeleri için seçim kurullarına göndereceğim. Ancak onlar oy kullanabilecek' diyor" dedi.
"SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRELİM"
Bunu yapabilmek için cep telefonlarından herkes en az 1 kez olmak üzere, hangi rakamı yazarsanız her ay alınacak. Artık otomatik ödemeye bağlanmış bir aidat ödeme sistemine geçilecek. Aralık ayı dahil bu işlemin yapılması gerekiyor. Aralık ayında yapılmaz, Ocak ayında yapılırsa şimdiki kurallara göre yine oy kullanamıyor. Bu ay içinde muhakkak cep telefonlarından 1 yazıp boşluk bırakıp CHP, TC numarasını yazarak 6247'ye mesaj gönderilerek bu işlem yapılıyor. Bu ayın sonuna kadar bu işlemi yapmayıp, Ocak ayında yapıyorsanız ilk genel seçimler için yapılacak ön seçimlerde oy kullanma şansınız yok. Parti meclisi böyle bir karar almış. Bu kararı bende eleştirdim ama alınmış bir karar bunu değiştirinceye kadar buna uymak zorundayız. Bu nedenle Alanya'daki 4 bine yakın üyelerimizin tamamının bu işlemi yapması halinde ön seçimde Alanya'dan bir adayın sıralamaya girmesini ancak sağlayabiliriz. Yoksa yine geçmişte olduğu gibi 'Alanya temsil edilmiyor' diye kıyamet koparırız. Ama önce biz kendi sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 08.12.2014 03:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81